X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Karanka: “Athletic je ena od legend La Lige”

“Ekipa je fizično zelo dobro pripravljena, to da dobivamo tekme na koncu pomeni, da se borimo vse do konca in da se kljub vsem poškodbam nismo predali”, pravi pomočnik trenerja Real Madrida.

Aitor Karanka je stopil pred novinarje v Ciudad Real Madrid. Drug trener belih je analiziral tekmo, ki čaka njegovo ekipo v soboto proti Athleticu. “Athletic je vedno zahteven nasprotnik, je legenda La Liga, in vem, da se bodo kljub temu, da bodo igrali brez nekaterih zelo pomembnih igralcev, borili do konca”. O fizični pripravljenosti madridske ekipe pravi: “Ekipa je odlično fizično pripravljena to, da dobivamo tekme na koncu pomeni da se borimo vse do konca in, da se kljub vsem poškodbam nikoli ne bomo predali”.

Baskovski trener je pohvalil delo svoje ekipe prejšnjo nedelje v Ciudad de Valencia proti Levanteju: “Ne kritike ne pohvale, ne smejo vplivati na nas. Vemo, kolikšen trud so vložili igralci in kakšen karakter so morali pokazati, da so obrnili situacijo v svojo korist. To ni bila tekma po našem okusu, a smo lahko videli druge karakteristike naše ekipe”.

Na vprašanje o možnem poletnem odhodu Cristiana Ronalda in ali bo igral v soboto, je bil Karanka jasen: “Že ‘el mister’ je pred nekaj dnevi rekel, da si nekatera vprašanja ne zaslužijo odgovora. Slike po tekmi proti Levanteju so vsem na razpolago in ni jim treba namenjati več pozornosti. Tisti, ki poznajo Cristiana Ronalda vedo, da bi moral biti  v zelo slabem stanju, da ne bi stopil na teren. Jutri bo dal vse od sebe, tako kot vedno”.

Essien je bil tudi eden od igralcev o katerih je pomočnik trenerja spregovoril: “Essien je igral na vseh pozicijah, kjer smo ga potrebovali in povsod je bil zelo dober. Poskusil ga bomo izrabiti v vseh pogledih”. O nagradi, ki jo je LFP izročila Guardioli kot najboljšemu trenerju prejšnje sezone namesto Mourinhu, ki je v Real Madridu lani dosegel neverjetne številke, razkriva: “Govoril sem z Mourinhom in pravi, da je vesel da ni dobil omenjene nagrade”.

Na zadnje je na vprašanje, kako se Real Madrid sooča z situacijami statičnega napada na tekmah odgovoril: “Napredek je viden. Lanske številke govorijo same zase. To leto ekipa napreduje, z novimi člani ekipe, ki prispevajo svoj delež. Če si tukaj, lahko samo napreduješ in zmaguješ”.