X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid išče osmo zmago

Ekipa belih ima 4 zaporedne zmage v domačem prvenstvu in je še nepremagana na domačem Santiagu Berbabéu v letošnji sezoni.

Po odigranih tekmah reprezentanc ta teden, se danes srečujeta Real Madrid in Athletic Bilbao na Santiagu Bernabéu (22:00h) na tekmi 12. kroga La Lige,kjer bodo beli poskušali doseči svojo osmo zmago v letošnjem domačem prvenstvu. Ekipa pod vodstvom José Mourinha, ki je do sedaj prejela najmanj golov (8), prihaja na tekmo z Athleticom po štirih zaporednih zmaga. V koristi Real Madrida je tudi zgodovina, Athletic so premagali na zadnjih petih srečanjih. Ekipa Bielse prihaja v prestolnico po dveh zaporednih zmagah in z velikimi željami, da bi bili letos prvi, ki bi z Santiaga Bernabéua odnesli točke.

Ekipa belih je do sedaj prejela najmanj zadetkov v La Ligi, Casillas je trenutno ‘zamora’ prvenstva, prejel je samo osem zadetkov na 11 tekmah, kar v povprečju pomeni 0,72 na tekmo. Na 81 tekmah med Real Madridom in Athleticom, ki so se odigrale v Madridu sta ekipi dosegli 293 točk, kar je rekord tekmovanja v vsej zgodovini La Lige.

SITUACIJA PRED 12. KROGOM
Doma Gostovanja
Pos. Točke T Z R P T Z R P
Real Madrid 23 5 4 1 0 6 3 1 2
Athletic Club 12º 14 6 3 1 2 5 1 1 3

Popolen izkupiček Real Madridana zadnjih srečanjih

Madridistas in bilbaínos sta se v  Primeri srečala 162 krat, na 81. je zmago pripadla Real Madridu. Odlični prehodni rezultati se odražajo v zadnjih 5 srečanjih la Lige, kjer je ekipa pod vodstvom José Mourinha zvrstila pet zaporednih zmag, 3 na Santiagu Bernabéu in 2 na San Mamésu, na katerih so zabili 20 golov in prejeli samo 3. Na zadnje so se srečali na San Mamésu, na povratni tekmi lanske sezone, kjer so se Madridčani dokončno okronali z naslovom La Lige.

Nepremagani na Santiagu Bernabéu

Beli so do danes doma odigrali osem tekem (La Liga, Liga Prvakov in Supercopa de España) in dosegli 6 zmag in 2 remija z  22 zadetimi goli in 7 prejetimi. V domačem prvenstvu imajo Mourinhovi fante niz štirih zaporednih zmag na zadnjih štirih tekmah, z uničujočo bilanco 14 zadetimi in samo enim prejetim golom.

Athletic Bilbao prihaja na Santiago Bernabéu v 12. Krogu, trenutno se nahaja na 12 mestu z 14 točkami, po štirih zmagah, dveh remijih in petimi porazi. Ekipa Baskov je zmagala dve zadnji srečanji La Liga, v gosteh ima do sedaj samo eno zmago, proti Granadi, en remi (Espanyol) in tri poraze (Atlético, Real Sociedad in Valencia).

Srečanja La Liga na Santiagu Bernabeu
Tekme Zmage Remiji Porazi +
Real Madrid 81 53 15 13 200 93
Athletic Club 81 13 15 53 93 200

Ekipa pod vodstvom Marcela Bielse, ki je lansko sezono ekipo popeljal do dveh finalov, v Copi del Rey in Europa League, letos računa na pomembne okrepitve na svoji klopi: Ismael López in Aduriz. Prav napadalec iz San Sebastiana, ki se je vrnil v Athleticu po tem, ko je igral pri Mallorci in Valenci, je pomemben člen letošnjega Athletica, ima že 8 zadetkov. Argentinski trener je v Madrid prispel z 19 igralci, ne more računati na sankcionirana Anderja Herrero in De Marcosa.