X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 5-1 Athletic Bilbao

photobucket.com

Real Madrid je včeraj pohodil Athletic Bilbao, lansko drugo uvrščeno ekipo Copa del Rey in Evropske lige, pri tem pa so beli še zabavali navijače na Santiago Bernabeu in dosegli svojo peto zaporedno zmago v prvenstvu štiri dni pred pomembno tekmo Lige prvakov proti Manchester Cityju. Tekma je bila ekshibicijske narave v napadu belega baleta, ki je dosegel kar pet golov, zatresel vratnico in videl kako sta dva branilca Athletica izbila žogo z golove črte, drugače bi bila razlika na koncu še višja. Avtogol Aurtenetxeja in goli s strani Ramosa in Benzema so odločili zmagovalca po vsega pol ure igre. Ibai je tik pred polčasom zmanjšal zaostanek, toda Özil in Khedira sta v drugem polčasu z goloma razblinila vse dvome o zmagovalcu. Pri tem si ob povratku na zelenice posebno omembo zasluži Francoz, Karim Benzema, ki je naredil veliko pri prvem golu, sam dosegel tretjega ter še asistiral za četrtega in vseskozi povzročal strah nasprotnikovi obrambi. Ovacije, ki jih je prejel s strani navijačev ob menjavi z Morato, govorijo sama zase.

Real Madrid se je vrnil na Santiago Bernabeu po enajstih dneh od zadnje domače tekme. Do sedaj so bili doma beli še brez poraza v tej sezoni in tako je ostalo tudi tokrat, ko sta Benzema in Modrić bila nova obraza v začetni postavi Joseja Mourinha po pomembni zmagi prejšnji vikend v Valenciji proti Levanteju. In prav kombinacija teh dveh igralcev je prinesla Real Madridu vodstvo v 12. minuti. Luka Modrić je z natančno podajo z Realove polovice v napadu našel Karima Benzemaja, ki je lepo zaustavil žogo, Aurtenetxe pa je pri tem poskušal izbiti žogo, vendar pa je s tem le lobal Gorka Iraizoza in zadel lastno mrežo. To je bila prva prava priložnost na tekmi za bele, potem ko sta pred tem imela priložnosti še Ronaldo (v 4. in 5. minut) in Callejon v 7. minuti. Gol je spodbudil domačo ekipo, ki je odigrala odlično prvih 15 minut, da bi si zaslužila še večjo prednost na semaforju. Še ena priložnost za zadetek je imel Ronaldo že v 13. minuti, a še lepšo je imel nato Callejon, ki je že šel mimo gostujočega vratarja, vendar pa je nato branilec Ekiza odbil žogo z golove črte. Athletic je poskušal izboljšati svojo igro s poudarkom na nadzoru žoge, vendar pa je bil njihov gol še vedno stalno ogrožen. Naslednja priložnost ni prišel od nobenega napadalnega igralca, ampak s strani Ramosa, ki se je pridružil napadu po kotu, ki ga je izvedel Özil in prisilil Iraizoza v fantastično obrambo v 23. minuti tekme. To je bil uvod v drugi gol večera, ki je prišel sedem minut kasneje. Akcija je bila podobna prejšnji, le da je Özil tokrat izvajal prosti strel in je podal pred vrata, kjer je Sergio Ramos z glavo povišal na 2-0 ter tako dosegel svoj prvi gol v dresu Real Madrida v tej sezoni. Tekma je bila videti odločena in kmalu zatem je domača ekipa še povečala vodstvo. V 32. minuti je bil Xabi Alonso pametnejši od vseh igralcev Athletica in hitro izvedel prosti strel na robu kazenskega prostora, podal do Callejóna, ki je zaustavil žogo in jo podal do Benzemaja, ta pa se je mojstrsko znašel, ko je bil postavljen s hrbtom proti golu in z levico zadel desno malo mrežico vratarja Iraizoza. Francoz ne bi mogel biti bolj natančen ob svoji vrnitvi na igrišče, potem ko je bil glavni akter že pri prvem zadetku, nato pa je po nekaj malega več kot pol ure igre dosegel še tretji Realov gol (pozneje je še asisitiral Özilu za četrti gol). Po tretjem golu je resnično zdelo, da je tekma odločena, še več, Real je bil blizu povišanju prednosti, potem ko je po predložku Ronalda Callejón zadel vratnico, vendar pa je Ibai Gomez je tri minute pred odmorom izkoristil zmedo v obrambi Reala in z roba kazenskega prostora ob prvem strelu na Casillasova vrata znižal prednost belega baleta na 3-1. Prednost ob odmoru je bila znatna, vendar ne tudi nedosegljiva.

Do prve priložnosti v drugem polčasu, kljub temu, da se je Bielsa odločil v igro poslati še Llorenteja in tako igrati z dvema pravima napadalcema, je vendarle prišla domača ekipa. Neutrudni Ronaldo, ki je igral kljub poškodbi, ki jo je staknil prejšnji konec tedna proti Levante, je ponovno streljal z roba kazenskega prostora, vendar pa je Iraizoz obranil njegov strel. Beli niso zapravili naslednje priložnosti, ki so si jo ustvarili v 56. minuti. Benzema si je ustavil žogo s peto izven kazenskega prostora in videl na drugi strani, kako vteka Özil in mu tako serviral žogo za gol praktično na pladnju, tako da Nemcu ni bilo težko povišati na 4-1. Benzema je bil še naprej nevaren in Francoz bi skoraj prišel do drugega gola, vendar pa je Aurtenetxe izbil žogo iz golove črte. Khedira, ki je zamenjal svojega rojaka Özila v 61. minuti, mu je uspelo zadeti po vsega enajstih minutah na igrišču. Nemec je prejel podajo od Arbeloae, ki je vseskozi imel pod nadzorom desno bočno stran, in tako s svojim prvim strelom na gol tudi premagal vratarja Iraizoza za 5-1 ter tako podobno kot že Ramos v prvem polčasu, dosegel svoj prvi gol v letošnji sezoni. Minuto kasneje je Mourinho iz igre poklical Benzema ter namesto njega v igro poslal Morato, pri čemer sta oba prejela stoječe ovacije navijačev na Bernabéu. Te so bile zaslužne za ekipo, ki si je tako zagotovila svojo peto zaporedno zmago v ligi le štiri dni pred pomembno tekmo Lige prvakov proti Manchester Cityju.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Fernando Teixeira Vitienes
Real Madrid 5-1 Athletic Bilbao
Benzema 12., 32., Ramos 30., Özil 56., Khedira 72.; Ibai 42.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Fabio Coentrao, Modrić, Xabi Alonso, Callejon (69./di Maria), Özil (61./Khedira), Ronaldo, Benzema (73./Morata).

Athletic Bilbao: Iraizoz, Iraola, San Jose, Ekiza, Aurtenetxe, Gurpegui (79./Xabi Catillo), Susaeta, Iturraspe, Iker Muniain (46./Llorente), Ibai, Aduriz (67./Toquero).

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com