X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Manchester City 1-1 Real Madrid

Real Madrid je remiziral proti Manchester City na njihovem prvem uradnem obisku pri tej angleški ekipi in dokončno potrdil napredovanje med 16 ekip v Ligi prvakov. Beli, ki so odigrali izjemen prvi polčas, so streljali 12-krat, so odšli ob polčasu s prednostjo gola Benzemaja, vendar so Cityjevci izenačili v drugem polčasu po tem, ko je Agüero pretvoril neupravičeno enajstmetrovko v zadetek, po prekršku in izključitvi Arbeloe. Beli so prestali skoraj 20 minut z igralcem manj(sodnik je dodal še pet minut podaljška) na Etihad Stadium, kjer je domača ekipa ostala že 20 tekmo neporažena v evropski konkurenci in dokončno zaključila svoje napredovanje v naslednjem krog na 100. tekmi Mourinha v Ligi prvakov.

Prvaki dveh največjih lig na svetu sta se soočili med seboj z dvema zelo različnima ciljema. Real Madrid je iskal napredovanje v naslednji krog in to poskušal kot prvi v skupini, medtem ko je City igral za golo preživetje v Ligi prvakov. Poraz na Etihad Stadium bi pomenil, da so dejansko izpadli. Zavedanje o njihovih nasprotnikih z večjimi potrebami in podporo angleški ekipi na igrišču, je Real Madrid začel s predpostavko ohranjanja posesti žoge.

Ta taktika je delovala brezhibno v prvem polčasu za Jose Mourinha, ki je danes postal »centenarian« v tem tekmovanju. Di Maria, ki je skupaj z Khediro bil ena od sprememb v Portugalčevi enajsterici od zadnjega dvoboja, je podal  z desne strani v 10. minuti do Benzemaja, ki je pospravil žogo v mrežo s svojim prvim dotikom,  0-1. Real Madrid je postavil nov rekord, ko je postal edina ekipa, ki je dosegla gol v 15 zaporednih tekmah na gostovanju in Francoz je bil spet na zaslonu strelcev po Athleticu.

Od tega trenutka naprej je City izginil iz tekme in beli so povečevali svojo premoč. Dejstvo je, da so gostje imeli tri priložnosti za povečanje svojega vodstva v samo štirih minutah. Khedira, zelo aktiven v celotnem dvoboju, je imel prvi dve  po natančni podaji in prodoru Ronalda iz leve, vendar sta oba strela Nemca šla mimo: najprej z desno nogo v 13. minuti, drugi pa z glavo minut kasneje. Kljub temu pa je Portugalec imel večjo priložnost in skoraj dosegel podoben zadetek kot na Signal Iduna Park proti Borussii Dortmund. Izvrstna podaja Xabi Alonsa za hrbet (v Nemčiji je bil Özil, ki je podal) in Portugalec se je sam znašel pred Hartom v 16. minuti. Njegova naslednja poteza ni dosegla zadetka po zaslugi Nastašiča, ki je izbil žogo na liniji gola. Statistika na zaslonu je bila prepričljiva in Real Madrid, ki si je ustvaril skoraj vse nevarne poteze v prvem polčasu, je šel na premor z 12 strelov (vključno s 7 na gol) proti le trem strelom njihovih nasprotnikov (en strel na gol).

Real Madrid, nepošteno, igral z igralcem manj 20 minut

Scenarij na tekmi se je popolnoma spremenil v drugem polčasu. Manchester City je svoje linije potisnil naprej in tekma je postala bolj razgibana. Domače moštvo, ki je imelo v 60. minuti tri napadalce na igrišču (Agüero, Dzeko in Tevez), je želelo izenačit in  tako puščali prostor v obrambi, Real Madrid je poskušal izkoristiti to v protinapadih. Khedira je sledil ponovnemu prodoru Ronalda in je bil spet blizu zadetka z glavo, vendar je Hart ujel žogo v 57. minuti. Opozorilo gostov je popestrilo domačo ekipo. Podaja Maicona je našla Aguera, kateri je bil sam pred golom na drugi stativi. Casillas je čudežno blokiral strel v 64. minuti ter onemogočil izenačenje.

Isto ni mogel narediti še devet minut pozneje. Gianluca Rocchi je dosodil kazenski strel, katerega Arbeloa ni storil, ko je dosodil vlečenje za majico Agüera in mu pokazal tudi drugi rumeni karton. Argentinec je izenačil iz enajstmetrovke in Mourinho je takoj zamenjal Benzemaja z Varanom, ki je igrišče zapustil v nelagodju. Od takrat naprej pa do konca je Real Madrid trpel 20 minut, z 10 igralci na igrišču(sodnik je dodal še pet minut podaljška), vendar je pridobil dragocene točko na Etihad Stadiumu, kar pomeni, da so uvrščeni v drugi krog.