X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

José Mourinho je spregovoril z novinarji po svoji 100. tekmi v Ligi prvakov. Portugalski trener na klopi belega baleta je izpostavil odnos svoje ekipe ob branitvi rezultata v zadnjih minutah: “Ne želim govoriti o sodnikih. Zadetek in območje prekrška sta daleč od klopi in zato mi je bilo nemogoče oceniti, ali je šlo za enajstmetrovko ali ne, saj ste vi sami bolje videli. Novinarji ste tisti, ki  odločate o tem, če je bila enajstmetrovka ali rdeči karton. City ima odlično ekipo in mi smo imeli samo 10 igralcev na igrišču. Morali smo se braniti in nismo imeli na klopi igralca kot Essien, ki bi nam prišel dobro v tem času. Moji igralci so se zelo trudili in odigrali dobro tekmo. Vedeli smo, da nas bo že točka popeljala v izločilne boje že krog pred koncem skupinskega dela.”

Portugalec je analiziral tekmo: “Imeli smo več priložnosti za zadetek. Drugi zadetek bi odločil tekmo in imelo smo popoln nadzor nad tekmo. City se je odzval in prav neverjetno je, kako se ta ekipa s takšnimi igralci, že drugo leto zaporedoma ne more uvrstiti v izločilne boje. Pritiskali so na nas nekaj minut, nato pa je prišla enajstmetrovka, ko smo tudi ostali brez igralca in nato še izenačenje. Igrati z 10. igralci proti ekipi, ki ima več tisoč napadalnih možnosti, smo se dobro branili in prišli do remija. Morali smo igrati na remi in ne na zmago in tako smo se že krog pred koncem uvrstili v naslednji krog tekmovanja.”

Trener Real Madrida se je spomnil predhodnih izkušenj z italijanskim sodnikom Rocchi: “Igral sem derbi med Interjrm in Milanom v katerem sem večino časa igral samo z desetimi igralci in na koncu celo z devetimi, poleg tega pa je takrat prav tako bila proti meni dosojena enajstmetrovka, ki je ni bilo. Tokrat je bil sodnik še za golom in je bil enak rezultat. Sem miren in ne bom povedal nič več, ker imam še vedno pogojno zaradi govora čez sodnike. Cenim darilo, ki mi ga je dala UEFA in to je zelo lepa plaketa za 100. tekmo v Ligi prvakov. Predstavljajte si, če bi bili mi tisti, ki bi izpadli iz te skupine.”

Trenerju belega baleta je bilo v novinarskem središču zastavljeno tudi vprašanje, če je bila to tekma, ki spada med njegove najslabše spomine v Ligi prvakov: “Izgubil sem polfinale zaradi zadetka, ki ga ni bilo, saj žoga ni v polnem obsegu prečkala golove črte, eno v kateri je Pepe zlomil golenice in mečnico Alvesu, drugo po streljanju enajstmetrovk … sem imel že slabše trenutke v svoji karieri Lige prvakov. Ta tekma spada med sprejemljive in ne med tiste dramatične.”

Portugalec se pred tekmo zadnjega kroga na Santiago Bernabeu proti Ajaxu ne obremenjuje s končno razvrstitvijo v skupini E: “Dvakrat sem skupinski del Lige prvakov končal na drugem mestu in obakrat sem tisto sezono postal evropski prvak. S Portom sem bil drugi, za Realom, z Interjem pa sem bil drugi, takoj za Barcelono. Kar se mene tiče, drugo mesto nima pretiranega pomena. Ekipe, ki bodo skupinski del tekmovanja končale na prvem mestu, bodo upale, da jim žreb dodeli slabšega nasprotnika , a če jim bo žreb namenim Real Madrid, potem to prav gotovo ne bo držalo!”

Mourinho je prav tako spregovoril tudi o prihodu Beniteza v Chelsea in o predstavi Silve: “Nikoli nisem vesel, ko kateri drug trener izgubi svojo službo. Žal mi je za trenerja, njihove družine … tudi sočustvujem z ekipami, ki so jih trenirali in jim želim dobro. Rafi Benitezu želim vse najboljše. Silva je odličen igralec in odlični igralci ne znajo igrati slabo.”