X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Karanka

Real Madrid, ki ne pozna poraza v La Ligi od septembra, bo iskal šesto zaporedno zmago v španskem prvenstvu proti Betisu. Dan pred tekmo v Sevilli je na novinarsko konferenco tokrat prišel Aitor Karanka. “Betis ima dobro sezono in že lani smo se tam morali zelo potruditi za zmago. Letos bo podobna tekma. Imeli so težak teden, vendar pa se moramo osredotočiti na sebe, igrati našo igro in osvojiti vse tri točke,” je povedali Aitor glede naslednje tekme belega baleta.

Ko je govora o pomanjkanju časa za pripravo na tekmo proti Betisu, je bil Karanka jasen: “Že jutri spet igramo, tako da smo imeli en dan manj za počitek, zato moramo preveriti vsakega igralca in videti, če bomo morali narediti kakšno spremembo glede na njihovo stanje.” Pojasnil je tudi zakaj Özil ni igral v Ligi prvakov: “To je bila trenerjeva in taktična odločitev, ki se nam je zdela prav za tekmo. Nič več. Luka nam je lahko dal več kot Mesut”.

Karanka je na vprašanje o poškodovanih igralcih odgovoril: “Poškodba Marcela je daljše narave in je odvisno od tega kako bo okreval. Higuain ima težave z mišico in pri tem moraš biti previden. Essien se ni poškodoval, vendar pa je imel alergijsko reakcijo na neko zdravilo.”

“Kar želim povedati je to, da se moramo osredotočiti na tisto kar moramo storiti, zmagovati naše tekme in pri tem ne razmišljati o drugih. Če zmagamo našo tekmo, potem ni mar kaj storijo ostali. Vse naše misli so pri zmagi in osvojitvi vseh treh točk. Naslednja tekma je najbolj pomembna, zato moramo igrati na zmago in ne bomo razmišljali o tem, kaj počnejo druge ekipe,” je dejal o napredku Real Madrida v La Ligi in o možnostih zmanjšanja razlike do vodilne ekipe prvenstva.

Na vprašanje o Mourinhu in o tem kaj je imel za povedati glede plakete UEFA-e za 100. tekmo je Karanka dejal: “Ni se šalil ali kaj podobnega, pred tekmo je trener dobil klic od drugega trenerja, da bi mu čestital za 100 tekmo in mu povedal, da je prejel plaketo s strani UEFA-e. Potem je naš trener videl, da je to nekaj normalnega nič več.” In kadarkoli ekipa potrebuje govornika v bran, je dejal: “Trenersko osebje govori o stvareh, ki se dogajajo na igrišču, treningih, o zadnji tekmi in o pripravah na naslednjo. So stvari s katerimi se mi ne obremenjujemo.”

Glede sojenja na tekmi proti Manchester Cityju in potencialnega preganjanja Mourinha, je pomočnik trenerja Real Madrida dejal: “Šef ima za seboj dovolj let dela, trpljenja in uživanja v tem kaj je nogomet in je bil tako močan, da ima še vedno veliko željo po borbi, delu in osvajanju naslovov in to je tisto zaradi česar smo tukaj. To je ena stvar, ki se je ne ocenjuje. Moramo se držati sprejetih odločitev in po tekmi je trener rekel, da bi morali novinarji oceniti sojenje.”

Karanka je spregovoril tudi ravni ekipe letošnje ekipe v primerjavi z lansko sezono: “Vsak dan vsakdo išče izboljšave, še posebej po tem, ko je dosegel tako visoko raven v lanskem letu. Gre za  trdo delo vendar pa se to dela na vsaki tekmi, vsakem treningu … Z igralci, ki jih imamo, je raven najvišja in to je tisto, kar bomo iskali še naprej.”

Prav tako je spregovoril o govoricah glede Hierra, ki naj bi se vračal v klub: “Moj odnos s Fernandom ni nobenemu neznan. S svojo vlogo v klubu ne sprejemam teh odločitev in ne morem in tudi ne smem deliti svojega mnenja.” Aitor ni želel govoriti o tem, kar je bilo objavljeno v El Paisu: “Nisem videl ničesar in vedno so nekatera poročila in nekateri novinarji, ki si ne zaslužijo nobenega odgovora”. Nazadnje je poslal mežik Fernandu Alonsu, ki se bori za svetovnega prvaka v Formuli ena: “Prvak kot je Fernando in ekipa kot je Real Madrid, morata počakati dokler se stvari dokončno ne odločijo.”