X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid in Khimki za prvo mesto v skupini A

Varovanci Pabla Lasa bodo poskušali zmagati, kar bi jim na široko odprlo vrata v TOP 16. (danes, 20:45h)

Ne dokončna, a odločilna tekma v boju za kvalifikacije v Top 16. Tekma, ki bo nekomu olajšala stvari drugemu pa otežila napredovanje. Real Madrid in Khimki iz Moskve, se znova srečujeta, tokrat v Palacio de los Deportes (danes, 20:45h). Lasovi in Kurtinaitisovi fantje, izenačeni na vrhu skupine A, se podajajo v lov na pomembno zmago, ki bo nekoga od njiju postavila na prvo mesto v skupini in na široko odprla vrata v Top 16. Madridčani, ki doma ne poznajo poraza, bodo poskušali izkoristiti to nepremaganost in vročico Palacia in svojih navijačev.

Štiri zmage in dva poraza na obeh straneh, a ‘basket average’ kaže na stran Madrida. Real Madrid in Khimki se ponovno srečujeta, tokrat na tekmi, ki bo odločala o vodilnem moštvu ‘skupine smrti’.  Skoraj 3.500 km od Moskve, kjer sta se ekipi letos že srečali, ko so beli izgubili le za točko, po odličnem preobratu (86-85). Na tekmi, kjer bodo obe ekipi lahko računali na vse svoje igralce. Novost bo prisotnost Sergia Llulla, ki proti Moskovčanom na prvi tekmi ni igral zaradi poškodbe. Možna novost je tudi debi najnovejše okrepitve pod košem v Real Madridu Rafa Hettsheimeir.

SITUACIJA PRED TEKMO
Ekipa Mesto Št. tekm Zmage Porazi + +/-
Real Madrid 6 4 2 490 460 +30
Khimki Moscú 6 4 2 445 446 -1

Z zelo podobnimi situacijami, dvema porazoma na gostovanjih in štirimi zmagami, po dve doma in dve v gosteh, si obe ekipi zasluženo najmočnejši v skupini A. Čas je za trenutek resnice samo eden je lahko na prvem mestu. Real Madrid prihaja na tekmo po spodrsljaju v Grčiji proti Panathinaikosu medtem, ko so Kurtinaitisovi fantje zmagali tri tekme zapored. Beli se bodo morali oprti na svoje vroče navijače. Lasovi fanjte na domačem igrišču letos še ne poznajo poraza, tako v Euroligi kot v Ligi Endesa, kjer so nepremagljivi. Trener Moskovčanov opozarja: “Real Madrid igra z zaupanje vse in inteligenco, težje bo kot na prvi tekmi. Pomemben faktor je povratek Sergia Llulla, saj je eden najpomembnejših členov madridske ekipe. Ekipa igra doma, kar jim bo dalo kril, malo ekip lahko z lahkoto premaga Real Madrid na njihovem terenu. Če vzamemo še to, da se nam bodo poskušali maščevati za poraz v Moskvi, se stvari zelo zakomplicirajo.” Res je, če tudi beli ne bodo maščevalno nastrojeni, imajo Madridčani veliko željo po zmagi nad Khimkijem, saj so tekmo v Moskvi izgubili v zadnji domači akciji.

Madrid prihaja na tekmo z istimi atributi kot do sedaj, kar jih postavlja v top 3 ekipe z najboljšim napadom v Evropi. V povprečju zadevajo 81,7 točk na tekmo, na drugi strani Rusi samo 74,3 točk. A ni samo ofenzivni del statistike na strani Špancev. Beli dominirajo tudi v skoku v napadu (13,7), na sploh so boljši v skokih z 35,5 na tekmo v nasprotju z 31,8 ruskih skokov na tekmo. To bo eden ključnih aspektov današnje igra, kjer se bodo oboji trudili dominirati. Reyesa, Slaughter, Begić in Mirotič bodo poskušali zaustaviti Augustina, Lončarja in Paul Davisa, ki je tudi odličen pod obročema. A še pred temi dvoboji po potrebno ustaviti,njihovega glavnega organizatorja igre, Zorana Planiniča. Prav to bo glavna naloga Sergia Llulla, ki mu bosta pomagala Rodriguez in Draper, da bi s skupnimi močim poskušali oteževati delo Hrvata.

Povprečja
Ekipa + Skoki Asistence Blokade Ukr. žoge Izg. žoge
Real Madrid 81,7 76,6 35,5 15,8 3 7,5 13,8
Khimki Moscú 74,2 74,3 31,8 17,8 3,8 5,2 10,7