X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid nocoj proti Fenerbahçeju

Beli, ki so enkrat že premagali Turke s pomočjo odličnega Rudya, se bodo poskušali obdržati na vrhu lestvice skupine A (20:45h, SPORT KLUB).

Boj za prvo mesto in dokončno kvalifikacijo v TOP 16. Real Madrid in Fenerbahçe Ulker se srečujeta v Madridu v Palaciu de los Deportes (20:45h) in tekma obeta veliko. Beli, ki so Turke enkrat že premagali v Ulker Sports Areni (75-83) s pomočjo odličnega Rudy Fernándeza, hočejo ponovno zmagati ekipo Pianigiania. Za zmago bodo morali posebno pozornost nameniti ustavljanju Bo McCalebba, kar jim je odlično uspevalo v Turčiji na prvi tekmi. Če ostane niz zmag doma še ta teden nepretrgan, bodo Lasovi fantje ostali na vrhu lestvice A in se dokončno uvrstili v TOP 16.

Verjetno ena od najboljših tekem v skupini A in brez dvoma, ena od naj pomembnejših. Lasovi in Pianiganiovi fantje prihajajo v Palacio de los Deportes z enakimi cilji, zmagati. Real Madrid, ki je trenutno vodilno moštvo skupine A, ni pripravljen deliti svojega mesta. Fenerbahçe, z zmago manj, bo poskušali izenačiti v številu zmag in, kar je malo verjetno, prevzeti vodstvo v ‘basketaverage’. A odvzeti zmago Madridu bo zelo težko, še posebej ker igrajo doma, pred svojimi navijači in išče mesto v TOP 16, ki bi ga rad čim prej tudi uradno potrdil. Statistika prejšnjih tekem kaže na stran Real Madrida, na zadnjih treh srečanjih, ki so jih Turki odigrali v španski prestolnici so domov odšli z porazom.

Pred tekmo, sta obe ekipi skoraj izenačeni (loči jih samo ena zmaga). Res pa je, da so Turki izgubili dve od treh tekem na gostovanju, proti Manpooro Cantú (82-58) in Khimki (71-70), prav tako so izgubili doma proti Real Madridu (75-83). Beli so doma še vedno nepremagani, izgubil pa je dve tekmi na gostovanjih. A kot vedno bo pokazal svojo najboljšo igro, proti rivalu, ki je vedno zelo motiviran in eden najbolj okrepljenih v tem prvem delu Eurolige.

Situacija pred tekmo
Ekipa Mesto T Z P + +/-
Real Madrid 7 5 2 594 541 +53
Fenerbahçe Ulker 7 4 3 534 523 +11

Statistika je na strani domačih skoraj v vseh pogledih igre. Turki imajo manjšo prednost samo v obrambi, kjer v povprečju na tekmo prejemajo 74,7 točk, Madrid pa 77,2. V vseh ostalih pogledih napad, skoki, asistence, ukradene žoge so Lasovi fanjte boljši. Real Madrid zadeva v povprečju 84,9 točk na tekmo, Turki le 74,7, prav tako velika razlika je v skokih, kjer je Madrid boljši z 35,5 na tekmo proti Turkom z 25,3.

Pomembno na tekmi, ob ustavljanju McCalebba, bo tudi ustaviti njihove igralce pod košem. Trio Slaughter/Reyes/Hettsheimeir bo morala združiti moči proti Batisteu in Savasu. Medtem, ko bo Mirotić moral ustaviti Andersena, kar bo verjetno eden od naj zanimivejših duelov na tekmi. Če beli ustavijo McCalebba, če mu preprečijo, da razvije igro, bo velik del že opravljen. A kot pravi Laso pred vsako tekmo, ne moremo se osredotočati na samo enega igralca, tudi drugi so, ki lahko odigrajo vrhunsko.  Pozorno bo treba paziti na dobro razpoloženega, starega znanca Madrida, Bogdanovića, ki je na zadnji tekmi proti Union Olimpiji bil najboljši strelec ekipe. Prav tako ne smemo pozabiti na Sata in Preldzića.

Na tekmi bo ključnega pomena obramba, Madrid bo poskušali izkoristiti svojo hitrost in dosegati lahke koše. Rudy, najboljši igralec belih v Euroligi z povprečjem 16,7 točk na tekmo, ki je Turkom že povzročal težave na prvi tekmi, zabil jim je kar 21 točk, bo na tekmi glavno orožje v napadu. Ne smemo pozabiti na Carrolla (15 točk na prvi tekmi) ali Rodrígueza, ki je bil tudi med najboljšimi strelci v Ulker Sports Areni.

Povprečja
Ekipa + Skoki Asistence Blokade Ukrad. žoge Izgub. žoge
Real Madrid 84,9 77,2 35,3 16,1 3,1 7,9 14,1
Fenerbahçe Ulker 76,3 74,7 25,3 13,1 2,3 6,9 12,0

Turki prihajajo v Palacio de los Deportes z dobro utemeljenim ‘strahom’, kar potrjuje njihov trener: »To je ena težjih tekem, saj je Real Madrid trenutno najboljša ekipa v Evropi, so v odlični formi še posebej doma. Imajo kvaliteto za igranje na visokem nivoju in dominacijo skozi celotno tekmo«. Na drugi strani se Laso zaveda zahtevnosti srečanja in kako pomembno vlogo bodo odigrali navijači: »Pričakujemo odlično atmosfero. Navijači nas podpirajo v vsakem trenutku in verjamem, da nas na taki tekmi ne bodo pustili na cedilu«.