X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Real Madrid bo danes na domačem Santiago Bernabeu v okviru 14. kroga La Lige igral mestni derbi proti Atleticu Madrid. José Mourinho je zato včeraj na novinarski konferenci pred tekmo spregovoril o derbiju proti Atleticu: “Atletico se bo moral soočiti s težavo kako premagati ekipo Real Madrida, ki si želi ohraniti zmagovalni niz na mestnih derbijih. Težava Real Madrida pa bo ta, ker si bo Atletico želite končati to serijo. Atletico bo želel izkoristiti njihovo dobro formo, da bi še naprej zmagovali in prekinili svoj niz porazov proti Realu. Real Madrid prihaja v tekmo po porazu na tekmi, ki ni bila dobra in želi zmagati ter nadaljevati zmagovalno serijo. Na derbiju ni pomembno kje se nahajaš na lestvici, saj se lahko zgodi karkoli. To je tekma, ki si jo vsi igralci želijo igrati in navijači gledati.”

Na vprašanje o pohvalnih besedah ​​Simeoneja na njegov račun je trener Real Madrida rekel: “Cenim njegovo prijaznost do mene. Imava dober odnos, ki sva ga ohranili kljub temu, da sva trenerja rivalskih klubov v istem mestu, zaradi česar mi je težje njemu pokazati moje spoštovanje. Spoznal sem ga že pred leti, ko je bil še v Interju in sva ohranila stike, ki so mogoči med trenerji. Vesel sem, da stvari potekajo dobro. V Evropi imamo v različnih tekmovanjih in imamo skupne interese.”

Na žvižgi, ki smo jih slišali na Bernabeu ob skandiranju v njegovo podporo na tekmi proti Alcoyano je Mourinho rekel: “Ploskali so mi in mi tudi žvižgali, kar je nogometno življenje. Pred tekmo proti Atleticu bodo igralci prišli na igrišče se ogrevati okoli 21:25. Sam bom ob igrišču 21:20 in če želijo žvižgati, bom tam. Želim si, da tisti, ki želijo žvižgati, da mi tudi žvižgajo. To bom sprejel mirno in s ponižnostjo. Za menoj je veliko let nogometa in bom ostal osredotočen na tekmo. Med tekmo podpirajte svojo ekipo, Real Madrid, in ji pomagati doseči svoj cilj, ki je zmagati.”

Mourinho je spregovoril tudi o težavah, s katerimi se bosta Real Madrid in Atletico srečala na derbiju: “Atletico se bo moral soočiti s težavo kako premagati ekipo Real Madrida, ki si želi ohraniti zmagovalni niz na mestnih derbijih. Težava Real Madrida pa bo ta, da si bo Atletico želel končati to serijo. Atletico bo želel izkoristiti njihovo dobro formo, da bi še naprej zmagovali in prekinili svoj niz porazov proti Realu. Real Madrid prihaja v tekmo po porazu na tekmi, ki ni bila dobra in želi zmagati ter nadaljevati zmagovalno serijo. Z nogometnega vidika mislim, da je to zanimiv čas. Derbi je derbi in ni važno kje se nahajaš na lestvici. V lanski sezoni smo bili daleč naprej, a smo vedeli, da je derbi tekma za sebe in da se lahko zgodi karkoli, zato smo jih vedno spoštovali. Tokrat so oni tisti, ki so 8 točk pred nami na drugem mestu in bodo še vedno tam po tekmi, ne glede na rezultat. Vendar pa bo to še vedno derbi, Atletico Madrid proti Real Madridu, tekma, ki jo vsi igralci želijo igrati in navijači gledati.”

Tekma na kateri Mourinho želi, da njegova ekipa nastopil na najvišji ravni po porazu na Villamarínu: “Na tekmi proti Betis so igrale tri ekipe: 1 dobra in 2 slabo. Tokrat mi bi bilo všeč, če bi bile dve ekipi dobre in ena slaba, poleg tega pa da bodo dobri bili ekipa Real Madrida in sodniška ekipa. Ampak ker ljubim nogomet, bi tudi rad, če bi bili Real Madrid, Atletico in sodniki dobri in da bi bila odlična tekma. Če sta dve ekipi slabi, ne moreš uživati na enak način”. Portugalec prav tako zagotavlja novinarjem, da ne čuti pritiska s strani njegovih nasprotnikov, ker “morda so oni bolj pod pritiskom, saj so njihova pričakovanja zelo visoka. Zmagujejo v Evropi, v La Ligi, dosegajo gole, ne prejemajo golov in njihovi navijači ter oni sami pričakujejo zmago.”

Na vprašanje o izjavah, ki sta jih podala ta teden Xabi Alonso in Casillas, o branjenju njegovega dela na klopi belega baleta, je Mourinho odgovoril: “Bolj kot z besedami, bom še naprej raje počel to, kar smo delali do sedaj. Njihova naloga je igrati na igrišču po najboljših močeh, da umrejo za zmago in da imajo enako mentaliteto kot jaz, torej igrati in dati vse od sebe do zadnje minute.” Glede mladega igralca iz Realove akademije, Joséja Rodrígueza, je dejal: “Sam ga vidim kot igralca s pravo miselnostjo in da je navdušen za igranje. Zadnjič je igral 90 minut in po tekmi je bil precej utrujen. Rekel je, da že kar nekaj časa ni odigral celo tekmo. V njegovi ekipi, Castilli, ne igra v začetni postavi in ne bom si drznil reči, da je pripravljen za tekmo v tolikšni meri. Rad bi nagradil igralce in fant je odigral zelo dobro tekmo proti Alcoyano. José Rodríguez je prišel v ekipo glede na svoje zasluge in zato me ne skrbi glede njegovega navdušenja, saj bo imelo pozitiven odziv.”

Glede vprašanja, ali bo derbi odločilen za belih v boju za naslov La Lige, je trener Real Madrid rekel: “Sam ne igram te vrste iger. Vsakdo, ki želi narediti te ocene, jih lahko nared. Zame je tekma v čimer uživam. Igram skoraj vsake tri dni in nimamo veliko časa za veselje ali žalost. Uživam 90 minut in ko sodnik še zadnjič na tekmi zažvižga sem lahko srečen ali žalosten, ampak vse kar sem igral je za mojo srečo.” Na vprašanje, če je kritiziranje Mourinha postal že nacionalni šport, je trener rekel: “Če je, potem sem vesel, ker sem prišel sem, da bi ljudje uživali v športu. Še vedno sem kdor pač sem in delam to kar mislim, da moram storiti. Kako bo to naredil pa bo pretehtano na koncu. Stvari moraš jemati tekmo za tekmo in tekmovanje za tekmovanjem. Vedno igram z namenom, da bi zmagal in tudi proti Atleticu ne bo nič drugače.”

Na koncu je Jose odgovoril še na vprašanje o tem kako je z Essienom: “Vi nam pravite lažnivci in mislim, da je to tisto kar ste vi. Mi vemo, da je imel Essien alergijsko reakcijo in je bil obravnavan za bolečine, ki jih je imel on in njegov klub, kar je Chelsea, ki se je zanimal za njega glede tega kako je z njim in zato je odšel v London na zdravljenje. Nismo lažnivci. Se bo vrnil v Madrid in tako bo že v soboto in v nedeljo normalno treniral.”