X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Nocoj derbi ‘madrileño’

Beli, ki so še nepremagani doma, se nocoj srečujejo z Atleticom, ki je izgubil le dve tekmi v sezoni.

Dobrodošli na prvem derbiju letošnje sezone na Santiago Bernabéu. Real Madrid in Atletico začenjata zadnji mesec v tem letu, na medsebojnem srečanju, ki obeta ogromno. Dva super-šampiona (Španski in evropski) iz oči v oči. Oba prihajata z vozovnico osmine finala Cope del Rey v žepu, oba sta prav tako že kvalificirana za naslednji krog Lige Prvakov in Lige Evropa. Navijači Real Madrida bodo nocoj ključnega pomena, tako kot so to bili v zadnjih desetih srečanjih med obema madridskima ekipama na Bernabéu. Beli niso izgubili proti svojemu mestnemu rivalu vse od oktobra leta 1999, sedem zmag in trije remiji na srečanjih od takrat.  Vpliv madridskega stadiona ima velik pomen; ekipa pod vodstvom José Mourinha še ne pozna poraza na domačem igrišču  v tej sezoni in zmaga na madridskem derbiju, bi pomenila niz enega leta brez poraza v La Ligi na Santiagu Bernabéu.

Zadnji mesec v letošnjem letu se začenja z velikim derbijem: debri proti Atletico Madrid. To bo prvo srečanje na Santiagu Bernabeu med ekipama v letošnji sezoni in zadnje v letu 2012. Pozicije na lestvici La Lige in kvaliteta obeh moštev obeta pravi spektakel na zelenici. Trenutni španski prvak se srečujem z resnim tekmecem v boj za naslov. Dva super-šampiona (Španije in Evrope) iz oči v oči.

Beli, ki so zadeli na vseh desetih srečanjih letošnje sezone pred domačo publiko (6 v La Ligi, 2 v Ligi Prvakov, 1 v Copi in Supercopi),  so še nepremagani na domačem igrišču v sezoni in samo ena zmaga jih loči od niza enega leta brez poraza v La Ligi na Santiagu Bernabéu. Zadnjič je Real Madrid kot domačin v La Ligi izgubil 11. Decembra 2011 in od takrat ima na svojem računu 15 zmag in tri remija je na 18 tekmah odigranih v domačem prvenstvu (Granada, Zaragoza, Valencia in Athletic – 2x, Levante, Racing, Espanyol, Málaga, Real sociedad, Sporting, Sevilla, Mallorca, Celta in Deportivo).

Neizboljšljiva statistika proti Atleticu na Bernabeu

Pretekla srečanje so na strani belih. Nepremagljivi so od oktobra 1999 in imajo od takrat na svojemu računu sedem zmag in tri remija na desetih srečanjih. Real Madrid je zabil na zadnjih 14. tekmah La Lige proti Atleticu.

Za srečanje je José Mourinho, ki je zmagal na vseh svojih madridskih derbijih (štiri do danes), vpoklical 19 svojih nogometašev, izpostaviti gre prisotnost canterana José Rodrígueza, ki je odigral odlično v Copi proti Alcoyanu. Portugalec lahko računa, med drugim, na Arbeloo, Benzemaja, Pepeja, Coentrãa, Di Marío, Kakája, Khediro, Özila in Cristiana Ronalda. Vsi omenjeni igralci so zmagali vse dosedanje tekme, ki so jih odigrali proti Atleticu.

Atlético: samo dva poraza na 21ih uradnih tekmah

Potek sezone, ki so jo rdeče-beli imeli do sedaj, je neverjeten, verjetno najboljši v vsej zgodovini kluba. Izgubili so samo dva krat od skupno 21. uradno odigranih tekem. Simone je glavni ‘krivec’ za uspeh moštva, ki je pretrpelo ‘metamorfozo’ od kar je na klop sedel Argentinec. Prispel je pred malo manj kot enim letom in od takrat osvojil: Ligo Evropa, Supercopo Europa in letos realizirajo neverjetno sezono v La Ligi: zmagali so na enajstih tekmah od 13 odigranih, le ena se je končala z porazom, druga pa z remijem.

Srečanja med Real Madridom in Athleticom Madrid
Tekme Z R P +
Real Madrid 150 83 32 35 273 201
Atlético 150 35 32 83 201 273

Argentinec, ki bo nocoj debutiral kot trener na Bernabeu, ne more računati na Cebollo Rodrigueza zaradi poškodbe mišice. Poleg Urugvajca, so se rdeče-beli okrepili še s tremi nogometaši kot so Emre, Cisma in Cata Diaz in omogočili vrnitev dveh igralcev, ki sta si vrnitev v Atletico zaslužila v Osasuni in Rayu Vallecanu prejšnjo sezono: Raul Garcia in Diego Costa. Ekipo seveda vodi Falcao, ki je zabil že 50 golov od kar je poleti 2011 prišel v Španijo, kar samo potrjuje kvaliteto Kolumbijca.