X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 77-61 Fenerbahçe

Odlični predstavi Slaughterja (12 točk, 10 skokov, 5 ukradenih žog) in Mirotića (18 točk, 6 skokov) sta bili odločilni za končno zmago belih.

Zahteven in težak nasprotnik, a na koncu zmaga. Real Madrid je z odlično obrambo v kateri je poveljeval Marcus Slaughter premagal turški Fenerbahçe Ulker. Kljub temu, da so že pred tekmo imeli zagotovljeno mesto v TOP 16 se je Lasova ekipa borila za zmago, ki je pomenila ohranitev vodstva na čelu skupine A. Z odličnim Mirotičem, ki je bil glavni adut v napadu, skupaj z ameriškim centrom in Felipeom Reyes so beli uspeli premagati Pianigianiovo ekipo. Čeprav je bilo na začetku zelo težko, Bogdanovič je povzročal nekaj težav obrambi Reala, so znali obrniti situacijo sebi vprid, prvič  na koncu tretje četrtine je semafor kazal v prid Real Madrida. V drugem delu so beli zabili kar 41 točk, Turki pa le 22.

Prvi cilj je bil izpoljnen. Real Madrid je prišel na parket v Palaciu de los Deportes že kvalificiran v TOP 16, kar ga ni odvrnilo od njegovega drugega cilja: zmage. Beli so se zoperstavili drugi najboljši ekipi v ‘skupini smrti’, začel je nekoliko izgubljeno, brez prave igre. Dobro razpoloženi Batiste in natančen Bogdanovič za črto 6,75 sta prinašali slabe novice v madridsko moštvo v tem obdobju. A brez pomena, Madridčani so zadevali, dobre minute Carlosa Suáreza, Mirotića in Llulla so zaključile prvo četrtino z 16-19.

V drugi četrtini je Fenerbahçe bil še naprej zelo svoboden v domačem terenu. V prvih minutah sta Bogdanović in Andersen povečala razliko, ki je takrat dosegla najvišjo na tekmi +8,ki jo je zmanjšal Carroll z zadeto trojko, ki včeraj niso bile na strani belih. Ob polčasu je Madrid zadel le eno trojko iz 10ih poskusov, Turki na drugi strani so jih zadel 5 prav tako iz desetih poskusov. Najboljši v teh minutah je bil Marcus Slaughter, ki je bil odličen pod košem, pozoren pri skoku, razpoložen pri zadevanju in odlično sinhroniziran z Draperjem. Odličen je bil tudi Mirotić, ki je po drugi četrtini bil najboljši strelec belih z 8 točkami. Trud belih, ki so dominirali v skoku in branili odlično, se je popolnoma izničil tudi zaradi slabega izvajanja prostih metov (le 50% uspešnost). Kljub vsem oviram, so se Lasovi fantje obdržali pri življenju in prvi polčas končali z enako razliko, kot se je zaključila prva -3 (36-39).

Tako eni in drugi so drugi polčas začeli z odločnostjo, da si priborijo večjo prednost. Na trojko Bogdanoviča je odgovoril Mirotić, ki ji je sledila trojka Rudya in rezultat je bil poravnan na 43-43. Moči so bile zelo izenačene, v teh trenutkih je bila odločilna vloga Slaughtera, ki je še naprej bil odličen v obrambi, Suareza in Mirotića. Prav američani in Hispano-Črnogorec sta ekipo povedla v vodstvo še pred koncem tretje četrtine (54-52).

V zadnji četrtini so beli šli na vse. Začel je Carroll, pa Mirotič in delni izid 12-0 za domače, je turške možnosti za zmago uničilo. Real Madrid je vodil 64-52. Sato je končal niz belih, a bilo je premalo. Ustavljeni v napadu in slaba obramba, je povsem uničila turke, ki niso mogli slediti ritmu in preprečiti kar je sledilo: 77-61. Podatek: Turki so v zadnjih dveh četrtinah zabili le 22 točk, na drugi strani so jih beli zabili kar 41.