X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Karanka

Aitor Karanka je včeraj  po zmagi proti Atléticu Madrid stopil pred novinarje v novinarskem središču Santiago Bernabeu ter spregovoril o pomembni zmagi ekipe na tekmi kjer je bil Real boljša ekipa: “Bila je težka tekma, vendar pa smo jo imeli ves čas pod nadzorom.” Prav tako se je dotaknil tudi podpore, ki jo je Mourinho prejel pred tekmo: “On je trener, ki vedno stoji za svojimi igralci na igrišču, na Valdebebasu, v novinarskem središču  itd. On je trener, ki nikoli ne skriva svojih čustev.”

Prvi pomočnik trenerja Real Madrida je pokazal svoje zadovoljstvo s prizadevanjem njegove ekipe čez celotno tekmo in ni nikoli mislil o tem, da je zmaga v nevarnosti: “Lažje smo nadzorovali tekmo, ker smo prvi zadeli za 1-0. Nismo imeli preveč težav v obrambi in oni si niso ustvarili veliko priložnosti. Ob polčasu smo se pogovarjali o tem, da igramo še naprej na enak način in ekipa je začela drugi polčas skoraj enako, le da so si še ustvarjali priložnosti. Bila je težka tekma, vendar pa smo jo imeli več čas pod nadzorom.”

Karanka ni pričakoval tako “lahkega” derbija, saj so njihove nedavne predstave kazale na to, da sta obe ekipi bolj izenačeni: “Bila je zelo težka tekma v smislu, da so dobro igrali in bili zelo samozavestni. Vsi so mislili, to bi to lahko bilo leto, ko nas bodo premagali, vendar pa smo pokazali pravi karakter. V prvem polčasu smo nadzirali igro, v drugem pa smo si ustvarili priložnosti za zadetek.” Poleg tega je izjavil, da takšna zmaga vedno pomaga k dvigu morale ekipe: “Zmage vedno okrepijo ekipo, ampak ekipa kot je Real Madrid ima močan karakter že po naravi.”

Mourinhov pomočnik ni verjel, da je bila tekma kot test ekipe in zato je le-ta tudi ni tako jemala: “Za nas je bila to le še ena tekma ne glede na razliko v točkah. S to tekmo smo po porazu proti Betisu želeli razveseliti navijače in tako smo se tudi soočili z njo.” V zvezi s predstavo Cristiana Ronalda je ponovno poudaril kako pomemben je Portugalec za ekipo: “Cristiano je spet zabil gol, prispeval asistenco in dvakrat zadel okvir vrat. Znova je v odlični formi.”

Aitor je prav tako spregovoril o tem kakšen odnos imajo navijači do Joseja Mourinha. Pojasnil je, da ni videl reakcije navijačev na Bernabeu, potem ko je stopil na igrišče pred tekmo, vendar pa je še enkrat poudaril strokovnost trenerja Real Madrida: “Bili smo v slačilnici in dogodka nismo videli. Trener je pri tem jasen in to ni noben izziv za navijače , nič ni bilo usmerjeno proti navijačem Reala ali proti tistim na Bernabeu. On je trener, ki vedno stoji za svojimi igralci na igrišču, na Valdebebasu, v novinarskem središču. Je trener, ki nikoli ne skriva svojih čustev.” Težavo je pojasnil s tem, da je “ekipa zmagala in trener se je postavil za to kjer je klub v tem trenutku. To je stvar preteklosti.”

V zvezi z možnostmi osvojitve naslova La Lige je bil Karanka jasen: “Trener je povedal že prejšnji teden. Matematika je tukaj da vse vidite. Mislimo in delamo na tem, da bi bili tam in da bi naredili razliko.” Na koncu pa je razkril še to, kaj se je zgodilo v besednem dvoboju z Mono Burgosom, pomočnikom trenerja Atlética: “To so stvari, ki se zgodijo na klopi. To je večni mestni derbi in vsakdo si želi, da izvaja pritisk na vse možne načine. Nič ni več pri tem za povedati.”