X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Atletico Madrid

photobucket.com

Zgodovina derbijev kaže na to, da jih ni mogoče napovedati, vendar pa se scenariji zadnjih derbijev proti Atléticu Madrid vse od leta 1999, predvsem na stadionu Santiago Bernabéu, praktično ponavljajo z enakim koncem in veseljem navijačev belega baleta. Sicer tekma ni bila lepa, a je pomenila pomemben dvig morale za domačo ekipo, ki namerava zmagati vse tekme v zadnjem mesecu leta 2012. Cristiano Ronaldo, ki je odigral sijajno tekmo, je popeljal bele v vodstvo s prostim strelom iz dobrih 25 metrov, kar bo verjetno tudi gol kroga zaradi pomembnosti in lepote, medtem ko je Özil, po odlični asistenci Ronaldo, dosegel drugi gol na tekmi. Real Madrid ostaja tako še naprej neporažen v tej sezoni na domačem igrišču in je tako že eno leto nepremagan na Santiago Bernabéu. Tekme, kot je bila včerajšnja, nas vodijo k razmišljanju, da tega spektakularnega niza še nekaj časa ne bo konec.

Real Madrid je začela december s prvim mestnim derbijem v sezoni pred domačimi navijači. Beli so začeli tekmo z željo po dokazovanju zakaj so v tej sezoni neporaženi doma in navijači, ki so zapolnili tribune do zadnjega kotička, so si želeli odigrati odločilno vlogo pri podpori svojih ljubljencev na poti do nove zmage. S pritiskom zelo visoko in preprečevanjem nasprotnikovi obrambi lahkotno podajanje in obe moštvi sta se borili za prav vsako žogo. Navijači na Santiago Bernabeu so pozdravili prizadevanja svojih igralcev in za to so tudi dobili nagrado v 16. minuti. Po igranju Turana z roko dobrih 25 metrov od svojega gola je Real Madrid dobil prosti strel malce z leve strani. Mojstrsko ga je izvedel Cristiano Ronaldo in se na ta način zahvalil navijačem za njihovo stalno podporo. Portugalec se je zavedal pomembnosti ter ob enem odličnosti svojega strela, potem ko je spravil žogo preko živega zidu in kljub temu, da se je Courtois (1,95 m) vrgel v prvi kot, je bil strel Ronalda vseeno izredno natančen in prvič se je zatresla mreža Atletica. Tekma se je odvijala po željah belih, potem ko so imeli prednost na semaforju in bučno podporo domačih navijačev. Kljub temu, da so imeli možnosti protinapada, morda najboljšega na svetu, beli niso želeli izgubiti nadzora nad žogo in svojo odločenost z dominantno igro, za razliko kot na mnogih drugih tekmah. Pred koncem prvega polčasa sta si obe moštvi ustvarili le malo priložnosti za zadetek. Eno od Atletica je odlično zaustavil Casillas, potem ko je refleksno obranil strel Falcaa v 13. minuti, drugo za domačo ekipo poleg gola pa je imel znova Cristiano Ronaldo, ki prisilil Courtoisa, da je obranil njegov strel praktično iz sredine igrišča v 36. minuti, a ostalo je pri minimalni prednosti belega baleta.

Tudi v drugem polčasu je potekala trdi boj kot v prvem. Igra je bila ves čas prekinjena po storjenih prekrških na sredini igrišča in le redke so bile minute, ko se igra ni zaustavljala. Kljub temu pa je bil Real Madrid edina ekipa, ki je izvaja pritisk na tekmečev kazenski prostor v prvih petnajstih minutah drugega polčasa. Akcija Özila in Benzema se je končalo s strelom Francoza, ki pa ga je Courtois obranil v 48. minuti. Še ena akcija nemškega igralca se je končala s strelom Cristiana Ronalda z levico mimo gola v 54. minuti, v 60. minuti pa je gostujoči belgijski vratar s skrajnimi močmi obranil nov strel Ronalda iz prostega strela. Vse te priložnosti so bile le ogrevanje za drugi gol Reala, ki je prinesel mirnost na tribune Bernabeua. Akcijo je začel Benzema, ki je s peto podal do Cristiana Ronalda, ta pa poskušal podati nazaj francoskemu igralcu, vendar pa je Godin prebral njegove namere in prestregel žogo. To ni bila ovira za Cristiana Ronalda, ki je prišel nazaj do žoge in jo poslal na drugo stran kazenskega prostora do Özila, Özil, ki je popravil svojo zaustavljanje žoge tako, da je z močnim polvolejem med nogami gostujočega vratarja spravil žogo v mrežo za 2-0 (66. minuta). Cristiano Ronaldo je tako svojemu odličnemu golu dodal še asistenco ter samo še nadgradil predstavo vredno pohvale. Kljub temu pa se predstava Portugalca pri tem še ni končala. V 75. minuti je Atletico storil prekršek povsem na robu 16-metrskega prostora nad Benzemajem, prosti strel je zopet izvajal Cristiano in z močnim udarcem stresel prečko. Le štiri minute kasneje je sledil hiter protinapad Reala, v katerem je Özil je z izredno dobro globinsko podajo pred golom našel Cristiana, ki je sprožil iz prve in zadel bližnjo vratnico Courtoisa. Do konca so domači mirno ohranjali prednost, nekaj trenutkov na zelenici pa je dobil tudi mladi Jose Rodriguez, ki je tako doživel svoj ligaški prvenec na mestnem derbiju. Real Madrid, ki je naprej neporaženi doma v tej sezoni, je neporažen v La Ligi na Santiago Bernabeu že eno leto in ta niz bi se lahko še kar nekaj časa nadaljeval.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Alberto Undiano Mallenco
Real Madrid 2-0 Atletico Madrid
Ronaldo 16., Özil 66.

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Khedira, Xabi Alonso, di Maria (69./Callejon), Özil (87./Modrić), Ronaldo, Benzema (91./Rodriguez).

Atletico Madrid: Courtois, Juanfran, Godin, Diaz, Miranda, Koke (73./Adrian), Gabi (73./Tiago), Suarez, Turan (78./Garcia), Falcao, Costa.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com