X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Danes je 23-obletnica smrti Fernanda Martina

Fernando Martin

3. decembra 1989 je umrl eden izmed najboljših igralcev v zgodovini španske košarke. Na ta dan je Fernando Martin, ki je bil poškodovan v tistem času, bil na poti v Palacio de los Deportes, na tekmo med Real Madridom in CAI Zaragoza, bil udeleženec v prometni nesreči. Pri 27ih, in še z dolgo potjo pred seboj, je že imel uspehe: 4 Lige, 3 kraljeve pokale, 2 evropska pokala zmagovalcev in Korachev pokal z belo ekipo; in 2 srebrni medalji z državno reprezentanco iz EP leta 1983 in iz OI 1994. Poleg tega je bil prvi španski igralec, ki je igral v NBA.

Fernando Martin 2

Fernando Martin je bil pred vsemi v njegovem času. Njegova sposobnost vodenja, talent in karizma so mu služili kot primer za nastajajočo generacijo velikih španskih športnikov in športnic. Po začetku v drugi ekipi Estudiantesa je podpisal za Real Madrid leta 1981. Kljub svoji mladosti je vodil belo ekipo skozi leta polne pokalov. S klubom je osvojil štiri lige, tri kraljeve pokale, dva evropska pokala zmagovalcev in Korachev pokal.

Fernando Martin 3

S špansko reprezentanco je odigral 86 tekme in osvojil dve srebrni medalji. Prvo leta 1983 na EP v Nantesu, in drugo eno leto kasneje v Los Angelesu na olimpijskih igraj proti Združenim državam. Leta 1986 je opravil skok v NBA, ko je postal prvi španski in drugi evropski igralec, po Bolgaru Glouchov, ki je prvič nastopil v ameriškem tekmovanju. Po njegovi smrti je Real Madrid umaknil majico s številko 10 in se poklonil spominu nenadomestljivega igralca.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com