X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid proti Ajaxu končuje skupinski del

Beli, ki so že kvalificirani v osmino finala in imajo niz osmih tekem brez poraza na Bernabéu v Ligi Prvakov, se srečujejo z nizozemsko ekipo že šestič v zadnjih treh sezonah. (20:45h)

Real Madrid nocoj zaključuje skupinski del Lige Prvakov na stadionu Santiago Bernabéu proti Ajaxu. Beli, ki imajo niz osmih tekem brez poraza kot domačin v Ligi Prvakov in so že kvalificirani v osmino finala, se srečujejo z nizozemsko ekipo, in sicer že šestič v zadnjih treh sezonah. Bilanca je izjemna: 5 zmag, 16 zabitih in 1 prejet zadetek. To bo tretje zaporedno srečanje  na Bernabeu v zadnjem tednu, cilj je, po besedah Mourinha, »zmagati in, da naši igralci igrajo brez pritiska«. Adán, Nacho, Cristiano Ronaldo, Benzema, Khedira in Coentrão bodo v začetni postavi, medtem ko Ramos in Alonso, da ne bi prejela rumenega kartona, kar bi pomenilo, da ne bi mogla igrati na prvi tekmi osmine finala, in Arbeloa, zaradi rdečega kartona v Manchesteru, nocoj ne bodo igrali.

Real Madrid danes končuje z igranjem v skupini D Lige Prvakov. Bele, ki so že v osmini finala, čaka Ajaxu iz Amsterdama  na že tretji tekmi v enem tednu, ki jo bo Real Madrid odigral pred domačim občinstvom. Alcoyano in Atletico Madrida sta bila nasprotnika, ki sta v zadnjem tednu na Bernabéu izgubila, prav tako je tudi nocoj cilj zmaga, tretja zaporedna pred gledalci, ki svoje moštvo niso videli izgubiti na 11 tekmah odigranih na Bernabéu.

SKUPINA D
Mesto Ekipa T Z R P + +/- Točke
1 Borussia Dortmund 5 3 2 0 10 5 2 5
2 Real Madrid 5 2 2 1 11 8 3 3
3 Ajax  Amsterdam 5 1 1 3 7 12 -2 -5
4 Manchester City 5 0 3 2 7 10 -3 -3

Zadnja leta postaja tradcija, da se madridska ekipa, ki je že na osmih tekmah na Bernabeu v Ligi Prvakov nepremagana in je v letošnji izvedbi Lige Prvakov do sedaj naj večkrat streljala na gol (59), srečuje z nizozemsko ekipo. Ekipi sta se do današnje tekme, srečali že petkrat v zadnjih treh sezonah, vse so bile odigrane v skupinskem delu; vse tekme so se končale z belo zmago(16 zabitih zadetkov in en sam prejet).

 »Ne bosta igrala Ramos in Alonso, ki imata po 2 rumena karto in ne bomo tvegali, saj jih potrebujem na tekmi osmine finala. Arbeloa je sankcioniran tako, da prav tako ne bo igral. Začeli bodo Adan, Nacho, Khedira, Coentrão, Ronaldo in Benzema«, je komentiral na tiskovni konferenci José Mourinho, ki je vpoklical 18 igralcev za nocojšnjo tekmo. Izpostavit gre prav zadnja dva, Portugalec, ki je eden izmed vodilnih na lestvici najboljših strelcev s 5 zadetki, je Ajaxu z Real Madridom zabil že 6 golov. Benzema je zabil na treh od svojih štirih tekem, ki jih je odigral proti nizozemski ekipi.

Ajax išče vstopnico za Ligo Evropa

Ajaxu prihaja na Bernabeu brez upanja za preboj v nadaljnje tekmovanje  Lige Prvakov, a z namenom da se uvrstijo v Europa League. Imajo eno točko prednosti pred Manchester Cityom in samo zmaga Angležev v Dortmund, bi jih primorala v zmago na Bernabeu.

SREČANJA MED REAL MADRIDOM IN AJAXOM V EVROPSKIH TEKMOVANJIH
Ekipa T Z R P +
Real Madrid 11 6 1 4 20 9
Ajax 11 4 1 6 9 20

Motiviran po zmagi nad PSV-jem prejšnjo soboto, ki ji eden od favoritov za osvojitev Eredivisije, se je Ajaxu ponovno pridružil centralni branilec Alderweirekd. Nizozemci ne bodo mogli računati na Babela, Sigthorssona,Boilesena in Serera. Ajax se je izkazal za zelo zahtevnega nasprotnika na gostovanjih v Ligi Prvakov. V Dortmundu so izgubili srečanje v 87′ minuti (0-1), v Manchesteru pa so remizirali (1-1).