X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Valladolid-RM

Beli, ki lovijo še tretjo zmago v tednu dni, bodo zaigrali proti enemu izmed presenečenj letošnje lige, ki je izgubilo le eno tekmo na svojem stadionu Jose Zorrilla.

Real Madrid se bo nocoj na stadionu Nuevo Zorrilla pomeril z Valladolidom (20:00), kar bo njihova tretja tekma tedna po zmagah nad Atleticom in Ajaxom. Po tem ko so Beli uspešno  končali skupinski del Lige prvakov, pričakujejo, da bodo v naslednjih treh preostalih tekmah letošnjega koledarskega leta zbrali vse možne točke. Mourinhova ekipa, katera je poleg Malage prejela najmanj zadetkov v domačem prvenstvu, bo v 15.krogu La Lige igrala proti nasprotniku s katerim imajo sicer dobro statistiko, vendar pa je Valladolid letos, ko se je vrnil v prvo ligo, le enkrat pustil vse tri točke na domačem igrišču in ima zelo dober prvi del sezone, saj na lestvici zasedajo sedmo mesto.

Po tem, ko si je Real zagotovil napredovanje v naslednji krog Lige prvakov, kar je bil tudi glavni cilj po besedah Ikerja Casillasa, bo zdaj skušal še naprej pridno nabirati prepotrebne točke v prvenstvu in nadaljevati z dobrimi predstavami v osmini finala Španskega pokala: »Cilji, ki so bili postavljeni do konca leta, so že tu. Uspeli smo se uvrstiti v nadaljnje tekmovanje v Ligi prvakov, vendar do februarja imamo dovolj časa za priprave. Zdaj se moramo osredotočiti na domače prvenstvo in skušati zmanjšati točkovno razliko proti ekipama iz vrha lestvice in še naprej nadaljevati z dobrimi predstavami v Copi del Rey.«

STATISTIKA OBEH EKIP PRED 15.KROGOM PRVENSTVA

DOMA

V GOSTEH

Poz.

T

T

Z

R

P

T

Z

R

P

Real Madrid

3.

29

7

6

1

0

7

3

1

3

Valladolid

7.

21

7

3

3

1

7

3

0

4

 

Jose Mourinho je za to tekmo izbral 20 igralcev prve ekipe , med katerimi je zopet tudi Essien. Portugalski trener bo imel na voljo tudi Cristiana Ronalda v napadu. Cristiano je Realov najboljši strelec do sedaj v sezoni, saj je v vseh tekmovanjih dosegel že 21 zadetkov(13 od tega v prvenstvu) in zabil na zadnjih dveh tekmah. Tudi v fazi branjenja pa je ekipa iz Madrida izvrstna, saj je prejela najmanj zadetkov v La Ligi poleg Malage in sicer 10 na štirinajstih tekmah.

Okrogla številka zmag proti Valladolidu
Ral Madrid bo danes igral že svojo 81.tekmo proti Real Valladolidu, statistika pa je že zdaj močno na strani Madridčanov. Beli so proti temu nasprotniku zmagali že petdesetkrat, zbrali še 16 remijev in 14 porazov, dosegli 165 zadetkov in jih 87 prejeli. Še več, na zadnjih desetih medsebojnih tekmah je Real Madrid zmagal sedemkrat, vštevši z zadnjim slavjem na stadionu Jose Zorrilla, kjer je beli balet zmagal z izidom 1-4, zahvaljujoč zadetkoma Cristiana Ronalda in Higuaina(3).

PRVENSTVENE TEKME MED EKIPAMA

T

Z

R

P

Gd

Gp

Real Madrid

80

50

16

14

165

87

Valladolid

80

14

16

50

87

165

Real Valladolid se je pripravljal na obisk »Belih« medtem, ko so uvrščeni na sedmo mesto prvenstvene lestvice, eno mesto in eno točko za pozicijo, ki že prinaša evropska tekmovanja. Trenutno imajo 21 točk iz štirinajstih tekem, saj so šestkrat zmagali, trikrat remizirali in bili petkrat poraženi, doma na stadionu Nuevo Zorrilla pa so tri točke oddali le enkrat in sicer proti Betisu( na preostalih šestih tekmah so trikrat zmagali in trikrat remizirali).

Ekipa, ki jo vodi Djukić in prihaja v dvoboj na krilih  dveh zaporednih zmag proti Sevilli in Granadi, se je vrnila v prvo špansko ligo po dveh sezonah, ki jih je preživela v Segundi Division. Trener lahko letos računa na nekaj novih obrazov, kot so na primer Sastre, Sereno, Rukavina, Ebert in Omar Ramos. V napadu je največja nevarnost Oscar, vezist, ki je zbral že sedem zadetkov in napadalec Mancuho, ki jih ima štiri.