X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Valladolid 2-3 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid je pokazala pogum v Valladolidu in dobil svojo četrto zaporedno zmago po preobratu proti visoko motivirani ekipi, ki je dvakrat na tekmi vodila pred domačimi evforičnimi navijači. Manucho je dvakrat popeljal domače v vodstvo po dveh kotih, medtem ko sta Benzema in Özil še v prvem polčasu izenačila rezultat pred odmorom. V drugem polčasu so gostje iz Madrida prevladovali in ob enem tudi tvegali, potem ko sta igro zapustila branilca Nacho in Arbeloa, namesto njiju pa sta v igro vstopila Di Maria in Modrić, a se jim je to izplačalo z zmago, ki jo je prinesel mojstrski prosti strel Özila. Nemec je odigral spektakularno tekmo in popeljal Real do nove zmage z dvema goloma, ki sta vredna vsake pohvale.

Tekma se ne bi mogla začeti slabše za Real Madrid, potem ko je po vsega sedmih minutah kraljevi klub že bil v rezultatskem zaostanku in so se zato morali še dodatno truditi za preobrat na stadionu, kjer je Vallodolid izgubil samo enkrat na osmih uradnih tekmah. Kot z leve strani je izvajal Evert, ki je s poslanim predložkom pred vrata Casillasa ustvaril pravo zmedo v kazenskem prostoru Real Madrida, preden je žoga prišla do povsem samega Manucha, ki je z neposredne bližine s pridom izkoristil darilo. Real ni dolgo potreboval, da je odgovoril na enak način. 5 minut po prejetem golu je Callejón, ki je bil poleg Nachota glavna sprememba v prvi postavi Reala, bil zelo pozoren in zbran na polovici Vallodolida in ukradel žogo Balenziagiji, potegnil na sebe še vratarja  Hernández ter nato nesebično podal do Benzemaja, ki mu ni bilo težko potisniti žoge v mrežo za izenačenje. Tekma je bila tako znova izenačena, vendar pa se je zdelo, kot da bo Real kmalu prešel še v vodstvo, potem ko sta imela Khedira lepo priložnost v 17. minuti in Ronaldo iz prostega strela v 19. minuti. Kljub temu pa je bil Valladolid tisti, ki je povedel na praktično enak način kot prvič. Evert je znova podal iz kota, v kazenskem prostoru pa je bil tokrat z glavo najvišji Manucho (22. minuta). To je bilo več kot si je domača ekipa zaslužila glede na prikazano na tekmi ter tako ponovno otežilo stvari Real Madridu na poti njegove četrte zmage proti visoko motivirani ekipi, ki dvakrat vodila pred domačo publiko. Razen prostega strela Eberta, s katerim je imel nekaj težav tudi Casillas, pa si Valladolid ni v prvem polčasu več ustvaril nobene priložnosti za zadetek. Na drugi strani je Real Madrid še naprej dobro igral in poskušal izenačiti še pred odmorom. Kraljevo beli so si ustvarili štiri nevarne priložnost za zadetek, preden je Özil dosegel drugi gol za Real tik pred odmorom. Akcija, ki jo je zaključil Nemec je bila nič kaj druga kot mojstrovina, potem ko je Özil sprejel žogo na robu kazenskega prostora, šel praktično z lahkoto mimo nasprotnika, podal do Benzemaja, ki mu je fantastično vrnil podajo s peto, preden je nemški vezist poslal žogo med noge Danija Hernándeza, 2-2.

Dokazi za to, da se bo Real Madrid boril za zmago do izčrpanosti so bil neizpodbitni in so se povečali še po premoru. Mourinho je bil prisiljen tvegati in tako je namesto branilca Nachota v igro poslal Di Mario. Beli so prevladovali in ko niso imeli žoge, so se vsi borili in pritiskali na domačo ekipo, tako da Valladolid ni mogel niti dobro zadihati in praktično ni mogel skupaj sestaviti niti tri dobre zaporedne podaje. Morda so prav zaradi tega vse priložnosti za zadetek se pojavile v kazenskem prostoru domačih. Tako je imel priložnost Ramos z glavo v 50. minuti, Benzema z roba kazenskega prostora v 52. minuti in tudi Ronaldo po strelu od daleč v 55. minuti, a rezultat je še naprej ostal 2-2. Če je Real Madrid na tekmi pokazal na ogled, potem je to bil pogum. Mourinho je tako znova tvegal in iz igre potegnil novega branilca, tokrat Arbeloo, v igro pa poslal novega vezista, Modrića. Tekma se je vse bolj odpirala in Real Madrid je imel v mislih le zmago. V 63. minuti se je Di Maria sam znašel pred Dani Hernándezom, toda domači vratar je obranil njegov strel. V 65. minuti se je mreža Valladolida zatresla še tretjič, glavni akter je bil Sergio Ramos, vendar pa njegov gol ni obveljal, saj je bil Ramos domnevno v prepovedanem položaju, kar se je izkazalo za napako sodnika Péreza Montera. V 72. minuti je Realu le uspel popoln preobrat in dokončno streti žilavo domačo ekipo. Prosti strel z roba kazenskega prostora je priigral Benzema, izvedba prostega strela pa je tokrat pripadla Özilu. Nemec je s prefinjenim strelom fantastično zadel mrežo Valladolida, potem ko je žoga pred tem zadela prečko in se odbila v gol domačih ter s tem prvič na tekmi Real popeljal v vodstvo. Ramos bi lahko v zaključku povišal na 4-2, vendar je njegov strel Daniel Hernández ubranil. Özil je imel za seboj tekmo vredno vsake pohvale, potem ko je popeljal Real z dvema zadetkoma do četrte zaporedne zmage in tretje v mesecu decembru, v katerem so beli do sedaj zmagal vse tekme, ki so jih igrali.

Stadion: Nuevo Zorrilla (Valladolid)
Sodnik: Pérez Montero
Real Valladolid 2-3 Real Madrid
Manucho 7., 22.; Benzema 12., Özil 45., 72.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com