X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Asefa Estudiantes 74 – 87 Real Madrid

Ekipa belih je v gosteh premagala Estudiantes in tako dobila že svojo enajsto tekmo zapored in je še nepremagan v Ligi Endesa.

Real Madrid je z odliko opravil svoj najtežjo nalogo v Ligi Endesa do zdaj po tem, ko je brez težav premagal Estudiantes v mestnem derbiju. Prvi uradni derbi v sezoni v katerem so beli dokazali svojo ofenzivni potencial z 58 točkami v prvem pol času, v drugem delu pa so pokazali, da so odlični tudi v obrambi, v drugem delu je Estudiantes dosegel le 22 točk. Sergio Llull (15 točk, 22 valoracije) je bil najboljših pri belih, kjer je še drugih pet igralcev preseglo mejo 10 valoracije: Rudy, Begić, Carroll, Mirotić in Sergio Rodriguez. S to zmago, imajo Pablovi fantje že 11 zaporednih zmag v popolnem začetku sezone, je vodilno moštvo Lige Endesa in se ponaša z najboljšim napadom v prvenstvu.

Že od začetka smo lahko videli, da smo na derbiju. Obe ekipi sta začeli z veliko mero motivacije in dokazali zakaj sta najboljši ofenzivni ekipi v Ligi. Madrid je z Rudyom in Hettsheimeir v začetni peterki, začeli  z dvema trojkama Llulla, 2-8 v 3′ minuti. V naslednjih minutah so domači preobrnili rezultat z delnim izidom 16-2 (18-10, 8′ minuta) na čelu z Englishom in Germánom Gabrielom.

Laso je moral zaustaviti tekmo z time-outom. Zamenjal je dvojec pod košem z Begičom in Reyesom. Odlična poteza. Ekipa je poboljšala obrambo in zaprla skok, začel se je počutiti svobodnega na parketu. Slovenski center (9 točk, 6 skokov in 2 blokadi) in kapetan (6 točk in dva skoka) sta bila pravi nočni mori v napadu za domače, ki so lahko samo brez moči gledali, kako jih je Madrid oblegal z vseh strani 5-21 v naslednjih 5 minutah (23-31, min. 13)

Ramirovi igralci so poskušali spremeniti dinamiko madridske ekipe, kar jim je uspelo delno tudi z pomočjo sodnikov. Beli so se izgubili. Tehnično Lasa in Reyesa, kar je tudi predstavljalo njegovo 4. Osebno napako, so domači izkoristili za zmanjšanje zaostanka. Pet točk Englisha in troja Clarka so jih ponovno pripeljali v prednosti (35-34, min. 15). Madrid je zadihal in ponovno našel svoj mir z Sergiom Rodriguezom, Carrollom, Rudyom in Mirotičem. Točke teh igralcev in premoč v skoku (24 proti 13) so ponovno privedla do delnega izida v prid belih 0-13. Domači na odmor niso odšli z pretirano veliko razliko zaradi uspešne realizacije Germana Gabriela (20 točk), ki je svoja držal pri življenju (52-58, min. 20)

Madrid je drugi del začel odločen, da dokončno zlomi tekmo. Draper in Llulla sta delovala odlično v obrambi, pri pokrivanju Englisha, Lasovi fantje so prevzeli popoln nadzor nad tekmo. Znali so pokriti Američana Germana Gabriela. V napadu so iskali najboljše rešitve, da bi se dokončno odlepili od svojega nasprotnika. Četrta trojka Llulla in troja Mirotića so Madridčane popeljali na +14 v 25 minuti. (56-70). A se domači niso predali z obrambo 1-3-1 so ugasnili madridski napad (64-72, min. 30)

A gosti niso bili pripravljeni na stresen zaključek tekem in znova prepustiti tekmo sodnikom. Z Sergio Rodriguezom na čelu so odlično vodili ritem igre. 2+1 Rodrigueza in trojka Llulla sta dokončno odločila srečanje pet minut pred koncem (66-79, min. 35). Asefa Estudiantes se ni predal, a so beli popolnoma ustavili nasprotnika, a sami še naprej z lahkoto zadevali in tako dobili že svojo enajsto zmago (74-87).