X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mou je že drugi najboljši trener na gostovanjih v La Ligi

Zmaga Real Madrida na domačem igrišču Valladolida pomeni še en korak naprej v spektakularni statistiki Joseja Mourinha, odkar je začel z vodenjem belega baleta. S to tekmo je trener uspel zmagati že na 33.tekmi na gostovanjih v španskem prvenstvu, to pa mu je uspelo po le 46 gostujočih tekmah, v katerih je Real Madrid dosegel 107 zadetkov in izgubil le šest tekem. Mourinhov odstotek pove vse: 72% zmag. Izmed vseh trenerjev, ki so vodili Real skozi zgodovino, je le Miguel Munoz zabeležil višje število zmag v gosteh: 91 v 213 tekmah.

En aspekt, ki še posebej odraža Mourinhev Real Madrid je ekipna moč na gostovanjih. Pravzaprav je bilo v prvih dveh letih, odkar je Mourinho na klopi Reala, težko opaziti razliko med statistiko domačih in gostujočih tekem. V sezoni 2010/11 je Real Madrid zmagal 13 tekem v gosteh, le tri manj kot na domačem igrišču, medtem ko je v prejšnji sezoni madridska ekipa osvojila enako zmag na tujih igriščih kot na Santiagu Bernabeu: 16. Letos je Real zmagal že na štirih gostujočih tekmah.

Real Madrid je pod vodstvom Joseja Mourinha zmagal 72% gostujočih tekem, Mourinho pa ima najboljši odstotek med trenerji z največ tekmami. Za dodatek, 33 njegovih zmag je presegel le Miguel Munoz, ki je zmagal 91-krat od vseh 213 tekem v gosteh. Portugalski trener ima več zmag na gostovanjih kot Vicente del Bosque(32), Leo Beenhakker(31) in Molowny(23).

TRENERJI REAL MADRIDA Z NAJVEČ ZMAGAMI NA GOSTOVANJIH V PRVENSTVU

Trener

Zmage

Tekme

Odstotek

Miguel Muñoz

91

213

43%

Mourinho

33

46

72%

Del Bosque

32

77

42%

Beenhakker

31

70

44%

Molowny

23

60

38%