X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predstavitev knjige o Sergiu Ramosu

»Danes je zelo pomemben dan zame, upamo, da se nekega dne lahko upokojimo prav v tem klubu in se lahko napiše še ena knjiga kot je ta«, pravi branilec belih.

Fundacija Real Madrid je predstavila na Santiagu Bernabeu knjigo ‘Sergio Ramos. Corazón, Carácter y Pasión’ (Sergio Ramos. Srce, Karakter in Strast), ki jo je napisal novinar Enrique Ortego. Dogodek, ki je veliko obljubljal, so se udeležili Florentino Pérez; José Antonio Lóez, predsednik založbe Everest; in sam nogometaš belih Sergio Ramos, ki pravi: »Zahvaljujem se vsem, ki so tu z mano ob tako pomembnem dnevu zame. Upam, da se nekega dne lahko upokojim v tem klubu in se napiše še ena taka knjiga«.

Florentino Pérez je začel z govorom namenjenim Sergiu Ramosu: »Ni lahko priti v ta klub in igrati na tem stadionu. Še težje je biti del zgodovine našega kluba. Talent, predanost in doza odgovornosti… samo tako naši navijači sprejmejo kot legendo igralca kot je Ramos, ki je eden od naših kapetanov in eden izmed vodji naše ekipe. Vse je dosegel z ambicijo, talentom in strastjo. ‘Los madridstas’ smo ponosni na njegovo predanost, je tudi simbol španskega nogometa, a ob njegovih še mladih letih sem prepričan, da najboljše šele prihaja«.

Nadaljeval je predsednik založbe Everest, José Antonio López, ki je na kratko predstavil delo: »V 7 poglavjih se pripovedujejo vsi njegovi podvigi, osebnosti, pogovori z Ortego in besede njegovih soigralcev. Ramos je trenutno eden od najboljših branilcev na svetu, naslov knjige povzame vse povezano z Ramosom: strast, srce in karakter, ključni elementi njegove osebnosti. Založbi Everst je v čast, da lahko objavi tole knjigo«.

Avtor knjige Enrique Oretga je razkril kako je nastala predstavljena knjiga: »Priznam, da je Sergio Ramos budno bedel nad mano, od naslovnice do zaključka. V knjigi nam razkriva svojo osebnost. Ne predstavljati se kakšen pogovore sva imela preden sva prišla do naslova knjige. Naslova, ki ga v popolnosti opiše. To so tri besede gravirane v njegovi osebnosti. Srce, Karakter in strast«.

Dogodek je zaključil Sergio Ramos: »Zahvalil bi se vsem, ki so danes tu. Še posebej predsedniku, za njegovo podporo in zaupanje vame. Prav tako bi se zahvalil svojim soigralcem, družini, ki me vedno podpira. Danes je zelo pomemben dan za me radi bi, da moja družina ponosna name.  Zahvaljujem se tudi Ortegi, zaradi vsega časa namenjenega knjigi, kar ni prav malo. Upam, da se nekega dne lahko upokojim v tem klubu in se lahko ponovno napiše taka knjiga«.