X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid Castilla 4 – 0 Racing Santander

Dvakratna strelca Jesé Rodríguez in Cheryshev sta prinesla četrto zmago belim. Santander brez možnosti.

Castilla je dokazala svojim navijačem na Alfredu Di Stéfanu, da se je vrnila na svoja stara pota in da želi ostati v Ligi Adelante tudi naslednjo sezono. Beli so tako dobili četrto tekma pred domačim občinstvom proti Racingu, ki sta ga pokončala dva krat Jesé  v prvem polčasu in dva krat Cheryschev v drugem delu. Svež zrak za Madridčane, ki so potrebovali tako tekmo, da se povrnejo samozavest. Tri točke s katerimi so sedaj na 14. Mestu, pet krogov pred koncem prvega dela.

Castilla je začela tekma z zelo jasnim ciljem; dokazati svoji publiki, da so se popravili in naučili iz prejšnjih tekem. Beli so začeli z dominacijo na sredini igrišča, a brez pravih priložnostih za gol ob dobri obrambi nasprotnika. Kljub temu, beli so mirno čakali svojo priložnosti in niso dolgo čakali. Jesé je z lepi in močnim strelom z roba kazenskega prostora v 17. Minuti začel z goleado. Gol je nekoliko prebudil goste, ki so štiri minute kasneje odgovorili z nevarnim strelom Danija Bautista.

Ritem tekme je naraščal, priložnosti so se vrstile tako na eni kot drugi strani, a brez pravih uigranih akcij. Mosquera in José Rodríguez sta poskušala v 30′ in 33′ minuti, a so bili streli previsoki. Tekme se je zaprla vse do enajstmetrovke v 42′ minuti, ki jo je uspešno realizirali Jesé (njegov 9). Tako se je prvi polčas končal z 2-0, beli so bili na odlični poti.

Po odmoru, so beli želeli še povečati prednost in ohraniti lastno mrežo nedotaknjeno. Po samo desetih minutah je Cheryshev dva krat zadel (52′ in 55′ minuta) po lepi kombinaciji s Jesejem.

Gostje se niso predali in so iskali zmanjšanje zaostanka, a so beli vse njihove akcije pridno ustavljali. Med tem so beli poskušali še naprej, Jesé je poskusil v 60′, a je bil strel nenatančen. Torilovi fantje niso upočasnili ritam igre, ampak so stalno oblegali gostujočega vratarja. V 76′ bi lahko Borja Garcia dosegel še peti zadetek za bele, a se iz oči v oči z Mario ni najbolje znašel. Castilla je znova pokazala svojo najboljšo verzijo in potencial predvsem v napadu in tako dobila še svojo četrto zmago pred svojo publiko.