X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Celta Vigo 2-1 Real Madrid

Zadetka Bermeja in Bustosa sta prinesla Celti vodstvo, a je Ronaldo Realu vendar prinesel še kako pomemben zadetek v gosteh, ki ekipi iz Madrida omogoča, da na povratni tekmi, ki bo odigrana 9.januarja na Bernabeu, vendarle postavi stvari na svoje mesto in se uvrsti v četrtfinale Cope del Rey.

Real Madrid in Celta Vigo bosta povratno tekmo za uvrstitev v četrtfinale španskega kraljevega pokala odigrala 9.januarja na stadionu Santiago Bernabeu. Tako bo dvoboj teh dveh ekip odločen na domačem igrišču belega baleta, saj je bila prva tekma odigrana na Balaidosu, kjer je domača ekipa slavila z 2-1 zahvaljujoč zadetkoma Bermeja in Bustosa, za Madridčane pa je zadel Cristiano Ronaldo v 86.minuti. V tekmi, kjer nobena izmed ekip ni posebej dominirala, so bili vsi goli doseženi v drugem polčasu, v prvem na primer Celta ni imela niti strela na gol.

Real Madrid je tekmo na stadionu Balaidos začel  z Adanom, Varanejem, Carvalhem, Essienom, Modrićem in Di Mario kot spremembami v prvi postavi glede na prejšnjo tekmo. Argentincu se je prva priložnost ponudila že v prvi minuti tekme, ko je poskusil s strelom z razdalje po lepi ekipni akciji na robu kazenska prostora. Celta je skušala spraviti žogo iz svoje obrambne linije, Real Madrid pa je vršil pritisk že visoko, da bi osvojil žogo. Essien je imel drugo priložnost, ko je skušal presenetiti Sergia z razdalje po tem, ko je sam tudi ukradel žogo. Obe dve ekipi sta skušali narekovati ritem, a nobeni ni uspelo, da bi si priigrala prednost.

Cristiano Ronaldo je bil eden izmed najbolj vidnih igralcev v Mourinhovi ekipi v prvem polčasu. Portugalec je v 15.minuti z dobro potezo prišel do podaje v sredino kazenskega prostora, a jo je Modrić za malo zgrešil. Celta je imela v protinapadu prvo priložnost po podaji Aspasa, a jo je Park poslal daleč mimo vrat. Po le pol ured igre je moral Mourinho zaradi poškodbe Benzemaja zamenjati za Callejona (32.minuta) in le malo potem, ko je nekdanji igralec Realovih mladincev vstopil v igro, je že ustrelil proti vratom, a zadetek ne bi štel, saj je bil že prej dosojen prepovedani položaj.

Domača ekipa je ob zaključku prvega polčasa usmerila svoje moči v napad in naveza Aspas in Park je zopet ustvarila priložnost za Celto. V 38.minuti je Aspas našel Korejca, a temu ni uspelo sprejeti žoge, v 40.minuti pa je vnovično podajo Galicijca Park preusmeril daleč mimo oddaljene vratnice. Le malo pred koncem polčasa je Celta Vigo izvajala še tri zaporedne kote.

Özil je po odmoru prišel v igro namesto Di Marie, vendar pa se je tekma nadaljevala po vzoru prvega polčasa, saj je Celta zaigrala zelo visoko in si priigrala dva nova kote v prvih dveh minutah. Ronaldo se je še naprej trudil ustvarjati priložnosti za svojo ekipo, predvsem z visokimi žogami v kazenski prostor, vendar njegove podaje niso našle naslovnikov. Ukradena žoga na sredini igrišča s strani domače ekipe je prinesla v 56.minuti prvi zadetek na tekmi. Krohn-Dehli je podal iz leve strani, Mario Bermejo pa je z nizkim strelom na oddaljeno vratnico matiral Adana.

Mourinho je reagiral s tem, ko je v 65.minuti Essiena zamenjal za Kakaja. Ob že treh opravljenih menjavah je Varane prejel udarec in končal z igranjem v napadu. Özil je igral med linijama in nekako tako so Beli skušali najti odgovor na Celtino vodstvo. Modrić bi nato kaj lahko podajo Alonsa spremenil v zadetek, a je Sergio dobro posredoval. V 72.minuti je Adan ubranil strel Augusta, ki je poskušal od daleč. Nato pa hladen tuš za beli balet v 78.minuti. Celta je pritisnila na Realove igralce ob izvajanju avta na gostujoči polovici, žoga je prišla do Bustusa, ta pa je s strelom izven kazenskega prostora zadel za 2-0, Realov vratar Adan pa je bil pri tem brez moči.

Ronaldo, Realov najboljši igralec, je še naprej poskušal s kreiranjem priložnosti. V 81.minuti je poskusil s strelom izven kazenskega prostora, vendar je domači vratar strel ubranil. Le minuto kasneje je poskušal še s podajo, a je ta končala naravnost v Sergiovih rokavicah. Tretja Ronaldova priložnost pa je le končala v Celtini mreži. Xabi Alonso je odlično podal v prostor, Ronaldo pa je kvalitetno zaključil z levo nogo. Alonso je še enkrat iskal Ronalda v 88.minuti, a je bil dosojen prepovedan položaj, čeprav ni bilo videti tako. V 91.minuti pa je poskusil še Modrić  s strelom od daleč, a je Sergio žogo preusmeril v kot.