X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Mourinho

Real Madrid se bo danes pomeril z Espanyolom na zadnji tekmi v letošnjem letu na Santiagu Berbabéu in ob tem je Jose Mourinho včeraj spregovoril na novinarski konferenci, na kateri so bili prisotni tudi Aitor Karanka, Silvino Louro, Luis Campos in Rui Faria: “Real Madrid bo začel kot vedno začne doma. Z nihanjem naše predstave in rezultatom, ki smo jih redno dosegali na naših domačih tekmah, s stalnimi pozitivnimi rezultati. Letos smo že enkrat remizirali v La Ligi in v Ligi prvakov. Vedno gremo v tekmo na zmago, na čim večji nadzor, na rezultat in včasih reagirati potem, ko nasprotnik prvi doseže zadetek in moramo zato pripraviti preobrat. Ekipa je vedno našel ravnotežje v igri, ko igramo doma in je vedno imela podporo, včasih večjo kot drugič, s strani svojih oboževalcev. Mislim, da bomo zmagali, z največjim spoštovanjem do Espanyola in Aguirre, ki je v preteklosti že zmagal na tem stadionu, ampak bomo poskušali zmagati. Zmagali smo doma proti Atlétcio, v gosteh proti Valladolidu in poskušali bomo zmagati tretjo zaporedno tekmo in končati leto s štirimi zaporednimi zmagami v La Ligi, kar je največ kar lahko naredimo do konca leta.”

Aguirre je prevzel trenersko krmilo Espanyola, da obrne stvari navzgor in Mourinho je zato spregovoril o trenerju nasprotne ekipe: “Espanyol ima trenerja, ki mi je res všeč in do nekaj tednov nazaj so imeli še trenerja, ki mi je bil prav tako res všeč. Všeč mi je njihova ekipa, njihovo trdo delo in mislim, da Aguirre s svojimi izkušnjami in znanjem o La Ligi, najbolje ve kako spremeniti rezultate Espanyola. Mora izkoristiti trdo delo Mauricia in temu dodati svojo osebno noto. Mislim, da skupaj lahko ustvarita ekipo, ki bo od sedaj naprej začela prihajati do točk. Upam, da ne že jutri in upam, da bomo imeli dovolj kakovosti za zmago na tekmi. Pričakujem, da se bo Espanyol globoko branil in nas poskusil nadzorovati s hitrimi protinapadi. Ne verjamem, da bo lahka tekma.”

“Tekma proti Malagi ni nič kaj težja kot tekma proti Espanyolu. Vsaka tekma v tekmovanju je enako zahtevna. Če bo igralec pripravljen igrati bo igral, dokler se ne bo nič hudega zgodilo na treningu. Igralec je pripravljen igrati in če bo zdrav, bo igral,” je dejal o možnostih, da začne tekmo Coentrao in pojasnil možnosti glede igranja Benzemaja: “Ne verjamem, da bo sposoben igrati. Zame je igralec, ki se poškoduje med tekmo, ne more biti pripravljeni igrati nekaj dni kasneje. To se sicer včasih zgodi. Včasih igralce odnesejo z igrišča ali odšepajo z njega in dva dni kasneje so že popolnoma sposobni igrati. Toda po mojem mišljenju igralec zapusti igrišče le, ko ne more nadaljevati in če ne moreš igrati, potem ne moreš biti pripravljen igrati naslednji dan ali naslednjo tekmo. Vendar pa imamo toliko problemov v napadu, ko nimamo Higuain, da bi zelo rad videl, če bi Karim lahko igral.

Glede ekipe, ki se bo pomerila proti Espanyolu je Mourinho dejal: “Nismo v položaju, ko bi lahko naredili veliko sprememb. Prav tako ne verjamem, da veliko sprememb pomeni nujno tudi boljši rezultat. Če bi to vedno delovalo, potem sam ne bi okleval pri spremembah. Čeprav nisem strokovnjak po porazih, ker nisem izgubil velikokrat v mojem življenju, zato sam ne ne mislim, da veliko sprememb in takšna revolucija prinaša dobro. Boljše je obdržati nekaj doslednosti in dinamičnosti, ki jo imaš in ki jo moraš poskusiti še izboljšati.” Morata je ena od možnosti, ki jih ima Mourinho v napadu in zato je komentiral morebitno igranje mladega igralca v začetni postavi: “Bomo videli. Rad bi najprej videl kako se bodo vsi počutili. Ampak sem ugotovila po tekmi v Vigu, da bi moral imeti Morato na klopi. Kljub svoji neizkušenosti, je igralec z zanosom, motivacijo in potencialom in samo bedaki se ne spremenijo, ko vidijo, da so naredili napačno odločitev. In zato bo Morata bil možnost z ali brez Karima.

Sam sem rekel že v preteklosti, da trener ne bi smel razpravljati o komentarjih svojega predsednika. Ne sme se jih prezreti, nasprotno, sam jih ne ignoriram. Trener jih moral analizirati, potegniti iz tega zaključek in jih ne bi smel komentirati v javnosti. Reakcija, ki sem jo naredil po analizi izjav, sem že povedal človeku, s katerim se moram pogovarjati in to je predsednik. Sva že govorili o tem zjutraj in sam ne mislim, da je še kaj razpravljati,” je dejal trener o besedah ​​Florentina Péreza na slovesnosti letni skupščini kluba.

Odgovor na vprašanje francoskega novinarja je Mourinho dejal: “To ni res. Sam imam lahko podpisano pogodbo samo z eno ekipo. Imam podpisano pogodbo z Real Madridom. To sem vam že odgovoril. Nagrada Ballon d’Or me ne zanima.” Glede pripomb, ki jih je navedel trener Celte Paco Herrera, pa je Mourinho odgovoril: “Ne bom govoril o tem, kaj je dejal Paco Herrera. Govoril bom z Pacom, ko bom moral. Ne komentiram njegovih pripomb.”

O možnih izboljšavah telesnega in duševnega vidika Real Madrida je Mourinho povedal: “Telesni vidiki ne obstajajo, niti ne duševni ali taktični ali tehnični. Nogomet je vsota mnogih stvari. Človek je vsota mnogih stvari. Igralci so ljudje in tako so odvisno od vsega.” Na vprašanje zakaj ekipa ne igra tako dobro kot lani, je odgovoril: “Ne bom komentirati, to bom obdržati v sebi, ker me vsi sprašujejo in me vedno kritizirajo, ko imam neko javno pripombo o tem, kaj si vi mislite, da bi moral narediti. Torej, če me kritizirate za kar neke vrste komentar po tekmi, ne morete od mene zahtevati, da bi dobili kakršno koli podobno oceno sedaj.”

Na koncu je trener opozoril na pomembne stvari, ki morajo ostati v mislih, da bi čutili optimizem glede ekipi: “Ekipa, ki ima take rezultate, ki zame niso dovolj dobri, je enaka ekipa, ki smo jo naredili lani. Še enkrat, po mojem mnenju rezultati niso zadovoljivi, ne zanimajo me mnenja drugih in ne rabim zunanjega pritiska, ker lahko sam izvajam pritisk na sebe. Toda ljudje, ki so dosegli te nezadovoljive rezultate so isti ljudje, ki so tvorili najboljšo ekipo v Evropi v lanskem letu. In to je dovolj velik razlog za optimizem, ne smemo pa pozabiti, da rezultati niso dovolj dobri in sam sem prvi, ki zahteva veliko od sebe in tistih, ki delajo z mano. Včasih me kritizirate za javno izražanje te zahteve od tistih, ki delajo za mene. Če bi bil sam vodja vaše publikacije in bi mi padala prodaja, bi sam bil prav tako kritičen do sebe in drugih. To je stvar osebnosti vsakega posameznika. Takšen sem sam in se ne počutim dobro, ko je moja uspešnost in uspešnost moje ekipe slaba. Sam sem prvi, ki je kritičen in ki zahtevam več brez zunanjega pritiska.”