X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2:2 Espanyol

Ronaldo in Coentrao sta Realov zaostanek po golu Sergia Garcie spremenila v vodstvo, vendar je Albin v 88.minuti srečanja zadel za remi na tekmi, kjer bi si Real Madrid po videnem vendar zaslužil zmago.

Dva strela v okvir vrat, eden Modrićev v prvem polčasu in drugi od Angela Di Marie v drugem delu igre ter odlična predstava Espanyolovega vratarja Casille so preprečili Realovo zmago na zadnji tekmi leta. Sergio Garcia je Espanyol popeljal v vodstvo s prvim strelom gostov na vrata, vendar sta Ronaldo pred odmorom in Coentrao, ki je zadel svoj prvi gol za bele, spreobrnila izid v korist Madridčanov. Zmago, ki si bi jo glede na prikazano na igrišču in glede na vse priložnosti Real tudi zaslužil, pa je belemu baleto odzvel Albin, ki je zadel v 88.minuti srečanja.

Real Madrid je včeraj odigral svojo zadnjo tekmo na stadionu Santiago Bernabeu v letu 2012. V srečanje z Espanyolom je ekipa iz španske prestolnice prišla z enoletno serijo tekem brez poraza na domačem stadionu in z namenom, da dobijo še tretjo zaporedno tekmo v prvenstvu v mesecu decembru. Coentrao, ki je okreval po poškodbi, se je vrnil v začetno enajsterico, medtem ko Benzema ni stopil na zelenico, saj je na sredini tekmi na Balaidosu prejel udarec v nogo. Cristiano Ronaldo je igral kot najvišje postavljen igralec na igrišču pri Realu in je bil tudi prvi, ki je sprožil strel proti vratom. Njegov udarec iz roba kazenskega prostora je v tretji minuti srečanja zgrešil cilj.

Bilo je prvo opozorilo. Drugo je prišlo le minuto kasneje. Cristiano Ronaldo je podal do Modrića, ki je s prsmi sprejel žogo in poskusil z volejem. V petih minutah so Beli imeli že dve priložnosti. Domača ekipa je popolnoma dominirala na tekmi. Real Madrid je diktiral tempo tekme in strpno gradil igro proti ekipi, ki se je branila zelo kompaktno blizu njihovega kazenskega prostora v upanju, da prebrodi te težke trenutke in da išče svoje priložnosti v protinapadih. Real je še naprej ostal skoncentriran na svoj cilj, da preide v vodstvo in je bil temu tri minute pred koncem prvega polčasa tudi blizu. Modrić je streljal iz roba kazenskega prostora, že premagal Kika Casillo, a mu je veselje preprečila vratnica.

Real Madrid je nadaljeval s pritiskom in ko je že kazalo, da bo njihov gol že prišel, je Espanyol povedal s sploh prvim strelom na vrata. Verdu z asistenco in Sergio Garcia, ki si je med Realovima centralnima branilcema priigral prostor, je premagal Casillasa v 31.minuti igre. Še drugo tekmo zapored je Real iskal povratek, vendar pa je beli balet že na tekmi proti Valladolidu pokazal, da jih ni strah, če se znajdejo v takšni situaciji. Devet minut kasneje so prišli blizu izenačanju po akciji, ki se je začela z mojstrsko asistenco Özila, ki jo je ujel Ronaldo, a ni uspel premagati vratarja iz oči v oči. Vse je že kazalo, da bo Real odšel na odmor z zaostankom, vendar želja Cristiana Ronalda je najboljši način za premagovanje ovir. Lepa podaja Khedire in Portugalec se je pojavil na vratnici in zaključil z nartom njegove desne noge. Fenomenalna iznajdljivost in rezultat je bil poravnan še pred koncem prvega polčasa, kar je bil iz psihološke plati idealen čas za zadetek.

Boleča krivica za boljšo ekipo le dve minuti pred koncem srečanja
Mourinho, zavedajoč se prevlade svoje ekipe na igrišču, je skušal raztegniti igro s tem ko je Modrića zamenjal za Di Mario. Argentinčev prihod na igrišče se je izkazal za uspešnega, saj je njegova vertikalna naravnanost igre bila ključna za spremembo na semaforju. Le tri minute so bile potrebne za to. Cristiano Ronaldo je sprejel žogo v kazenskem prostoru in videl Coentraoa, ki je pritekel od zadaj ter mu podal žogo, levi bočni igralec Reala jo je sprejel z levo nogo in presenetil Casillo s strelom z desno nogo. 2-1 po Portugalčevem prvem zadetku za Real Madrid.

Domača ekipa s tem ni bila potešena in je pospešila svojo igro v napadu. V prvih desetih minutah drugega polčasa niso le zadeli, ampak si tudi priigrali dve drugi lepi priložnosti, da premagajo nasprotnega vratarja. Arbeloa je imel prvo po akciji Callejona, ki se je močno boril. Strel desnega bočnega igralca belega baleta je bil ubranjen z odlično reakcijo Casille v 50.minuti. Štiri minute kasneje je igralec akademije pokazal še več njegovih odlik. Di Maria je poskušal z odličnim strelom iz roba kazenskega prostora, a se je Espanyolov vratar fantastično iztegnil in žogo porinil mimo prečke.

Vse se je že zdelo, da bo katalonski nasprotnik premagan, saj tudi ni preveč poskušal spremeniti izid, da bi napadal, njihove moči so bile usmerjene v zmanjševanje pritiska Reala. Priložnosti pred golom Espanyola so se vrstile še naprej, a Özil s strelom v 72.minuti ni uspel najti žogi pot v mrežo. Morata, ki je zamenjal Callejona minuto kasneje, je meril v vrata s svojim prvim dotikom z žogo. Asistenco Özila je igralec mladinske šole Reala skušal spremeniti v zadetk z glavo, a je bil na golovi črti pazljiv branilec Espanyola Hector Moreno. Navijači so uživali v dobrem drugem polčasu in če Real ne bi več uspel zadeti, bi bilo to le zaradi odličnega Cassile. Sreča res ni bila na strani Real Madrida in le dve minuti pred koncem tekme se je z njimi kruto poigrala. Albin je v 88.minuti izenačil izid po številnih skokih v kazenskem prostoru Reala. Nepravičen remi za Bele in več kot si je Espanyol zaslužil.