X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Malaga 3-2 Real Madrid

photobucket.com

Real Madrid ni imel sreče pred golom Malage in je tako dosegel nov poraz na gostovanju. Vsi goli so bili doseženi v drugem polčasu, potem ko je mrežo kraljevega kluba kmalu po začetku drugega polčasa načel Isco, Sergio Sanchez pa je z avtogolom izenačil rezultat na semaforju. Ko je bilo že videti, da bomo videli zmagoviti gol gostov iz Madrida, pa je domača ekipa znova prešla v vodstvo. Malagi je to uspelo z dvema zadetkoma Roqueja Santa Cruza, ki je prišel v igro s klopi. Benzema je v 82. minuti sicer znižal rezultat, vendar pa to ni bilo dovolj. Beli so poskušali vse do konca in so si zaslužili več na La Rosaledi, vendar pa je ostalo pri zmagi domačih.

Real Madrid je končal leto s tekmo na La Rosaledi proti ekipi, ki bo prav tako zaigrala v osmini finala Lige prvakov. Začetek je bil obetaven za gostujočo ekipo, potem ko je bil tokrat zeleni Real blizu zadetka iz prostega strela, ki ga je izvedel kdo drug kot Cristiano Ronaldo. Samo refleksno posredovanje vratarja Caballera je v 3. minuti tekme preprečilo vodstvo Realu. To je bil edini strel na gol v prvih 20. minutah tekme, vendar pa vseeno nismo bili priča  dolgočasni tekmi, v bistvu je bilo ravno nasprotno. Tekma se je igrala s hitrim ritmom, kjer sta imeli priložnosti obe ekipi. V eni od priložnosti je Real Madrid nevarno zagrozil. Hiter protinapad je začel Xabi Alonso, ki je je podaljšal do Di Marie, Argentinec pa je podal z desne strani na drugo vratnico, kjer je bil Cristiano Ronaldo, vendar pa je z levico streljal preko gola (24. minuta). Minuto kasneje sta igralca zamenjala vloge. Portugalec je poslal predložek z levico pred vrata Malage, kjer je argentinski reprezentant poskušal z lobom premagati Caballera, vendar pa je njegov poskus z golove črte izbil Monreal. V dveh minutah, kljub temu, da niso dosegli zadetka, so beli dokazali svoje izjemne sposobnosti v napadu, vendar pa se je od tega trenutka naprej tekma spremenila. Real Madrid je prevzel popoln nadzor nad potekom tekme. Malaga se je potegnila nazaj v obrambo in se trudila osvoboditi pritiska belega baleta, ki so želeli končati prvi polčas s prednostjo na semaforju. Cristiano Ronaldo je poskušali zadeti v 36. minuti po še eni podaji Di Marie, vendar pa je z volejem streljal naravnost v naročje Caballera. Še en strel Portugalca s 25. metrov v 43. minuti, ki je šel preko gola in strel Pepeja z glavo po podaji iz kota v sodnikovem podaljšku, pa sta bili zadnji dve priložnosti v prvem polčasu. Tako je bilo jasno, da bo vse odločeno v drugem polčasu in glede na prikazano v prvem, nas je čakal spektakel.

Drugi polčas se ne bi mogel začeti na slabši način za Real, saj je Malaga po vsega štirih minutah igre prišla v vodstvo. Joaquin je sprejel žoga ob levi vratnici Reala, jo lepo podal navzven do Isca, ki je z močnim strelom v levi spodnji kot zatresel mrežo nemočnega Adana. Vse se je obrnilo proti Realu, vendar pa to ni bila nova izkušnja za beli balet, ki so morali pokazali svoje sposobnosti pri preobratih že na zadnjih dveh tekmah v španskem prvenstvu. Mourinho je se je pogumno odzval in namesto Arbeloee v 58. minuti v igro poslal Callejona, potem ko je iskal več napadalne moči pri pripravi preobrata. Šest minut kasneje je sledila še druga zamenjava, potem ko je vstopil Kaka, na klop pa je odšel Di Maria. Namere portugalskega trenerja so bile na razstavi po manj kot treh minutah. V kazenskem prostoru sta kombinirala Kaka in Benzema, Francoz je bil že na tleh, ko mu je uspelo spraviti žogo proti vratom, Sergio Sanchez pa jo je usmeril v lastno mrežo (66. minuta). Real Madrid je razširili svojo igro in ko je bilo le videti, da bodo gostje iz prestolnice prišli v vodstvo, je Malaga ponovno povedla. In to jim je uspelo celo z dvema goloma, ki ju je dosegel Santa Cruz, potem ko je pred tem prišel v igro namesto Saviole. Prvi gol je prišel potem, ko je večino dela naredil Joaquin, ki je poskusil s peto, Adanu je ta strel še uspelo odbiti, a se je žoga odbila do samega Santa Cruza, ki mu ni bilo težko zatresti mreže Reala. V 76. minuti je Paragvajec z natančnim strelom v bližnji kot presenetil Adana in poskrbel za veliko navdušenje na tribunah La Rosalede. Beli se kljub temu, da niso imeli sreče pred golom, niso predali in tako znižali zaostanek v 82. minuti. Mesut Özil je ukradel žogo in z desne strani podal pred vrata, kjer je Benzema premagala Caballera. Vendar pa to ni bilo dovolj, čeprav je Real v zadnjih minutah pritiskal za vsaj izenačenje.

Stadion: La Rosaleda (Malaga)
Sodnik: Alejandro Jose Hernandez Hernandez
Malaga 3-2 Real Madrid
Isco 49., Santa Cruz 73., 76.; Sanchez 66./ag, Benzema 82.

Malaga: Willy, Jesus Gamez, Sergio Sanchez, Demichelis, Monreal, Camacho, Portillo (70./Iturra), Joaquin (83./Seba), Isco, Eliseu, Saviola (65./Santa Cruz).

Real Madrid: Adan, Essien, Ramos, Pepe, Arbeloa (58./Callejon), Khedira, Xabi Alonso (78./Modrić), di Maria (64./Kaka), Özil, Ronaldo, Benzema.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com