X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Mourinho

José Mourinho je stopil pred novinarje v novinarskem središču La Rosalede po zadnji tekmi leta. Portugalec je bil žalosten zaradi poraza, ampak ponosen na to, kako je njegova ekipa igrala: “Odhajamo žalostni, ker smo izgubili, vendar vemo, da smo igrali tako kot bi lahko. Igralci so utrujeni, ker so dali vse kar imajo in niso dobili zato nobene nagrade. Ko sem govoril z njimi v slačilnici sem jim povedal, da morajo iti domov mirni. Bolj me boli takrat, ko ne damo vse od sebe in potem izgubimo. Igralci so dali vse od sebe in ekipa je igrala. Preveč situacij se je obrnilo proti nam.”

V zvezi s tem, da je v začetni postavi zaigral Adan in je bil Casillas le na klopi je Mourinho dejal: “To je bila tehnična odločitev trenerja, ki analizira situacijo, pozna svoje igralce in izbira ekipo. Gre za povsem tehnično odločitev, tako da si lahko si izmišljate kar hočete, a gre za povsem tehnično zadevo. To je moje mnenje, vendar je to tudi mnenje, ki je pomembno. Kot trener sem zadolžen za izbiro igralcev in sam pri tem poslušam le mnenja mojih pomočnikov, na podlagi tega smo se pač odločil tako. Krivda za današnji poraz ne leži na vratarju.”

Glede točkovne razlike do prvo uvrščene ekipa je dejal: “Real Madrid je bil lani prvak z devetimi točkami prednosti pred drugo uvrščeno ekipo. To sezono zaostajamo in po mojem mnenju ne bomo mogli zmanjšati te razlike. Moramo prevzeti odgovornost za to, da ne igramo dobro v prvenstvu, ampak iz tekme v tekmo se dogajajo določene stvari o katerih niti nočem govoriti, še posebej ne potem, ko izgubimo. V lanski sezoni smo bili na vrhu in v zvezi s tem pomeni, da nam ne gre najboljše v tem trenutku. Nočem bežati od odgovornosti, niti iskati razlogov glede točkovne razlike, ampak to je tako kot je. Takšna je pač realnost.”

Na vprašanje o tem, ali se boji za svoje mesto trenerja je bil Portugalec nedvoumen: “Ne, nikoli, pa saj nisem otrok. Trenerji vemo, da nogomet nima spomina in da šteje le to, kako ekipa funkcionira danes in ne tisto, kar je delovala včeraj. Vse prejšnje lovorike ne štejejo, stare zasluge prav tako ne. Če bom začutil, da si igralci niti ne želijo zmagati, sem preveč pošten, da ne bom vodil izgubljene bitke, vendar pa si igralci želijo zmagati in so tudi pokazali. Igrali so na zmago proti Espanyolu in prav tako tudi danes, vendar pa nismo imeli sreče. Nimamo nobene sreče. Nasprotnik je pred našim golom trikrat in bo trikrat dosegel gol. Mi imamo na drugi strani priložnosti, a ne dosežemo zadetka. Ti napadaš večino časa in oni gredo v proti napad in dosežejo gol. Stvari se proti nam obračajo iz tekmo v tekmo. Mislim, da je ta teden prišel v pravem času, ob točnem času. Če bomo razmišljali o točkovni razliki, potem ne bomo bili motivirani, ampak če pomislimo na osebni ponos, ki si vedno želi delati stvari pravilno in če razmišljamo o tem, kaj pomeni Real Madrid, potem bomo našli motivacijo, ki jo potrebujemo za vsako tekmo ne glede na naš položaj. Še naprej moramo igrati z dostojanstvom.”

Za konec je na vprašanje o besedah, ki jih je izrekel v prejšnji sezoni, ko je rekel, da nikoli ne bi treniral Malaga, je dejal: “Sam ne bi nikoli treniral Malaga, kot tudi ne bi nikoli treniral še veliko klubov. Sem oseba, ki ima pravico do izbire kje želim delati. S tem nimam absolutno nič proti Malagi, niti ne proti mestu. To so mnenja. Vprašajte me o drugih klubih in sam bi vam rekel, da jih prav tako ne bi nikoli treniral. To je povsem normalno.”