X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Božična voščila predsednika, trenerjev in igralcev

photobucket.com

Ena stvar, ki je skupna Božiču po vsem svetu, je vidik družinskih počitnic. Srečanje s svojimi najbližjimi sorodniki je tradicija, ki ni odvisna od starosti, socialnih razredov ali meja, to je univerzalna tradicija. Tudi Real Madrid je univerzalen, saj je velika družina razširjena po vsem svetu. Florentino Perez, Jose Mourinho, Pablo Laso, Iker Casillas, Sergio Ramos, Felipe Reyes in Sergio Llull se vsi zavedajo tega. Predsednik kluba, trenerja nogometne in košarkarske ekipe ter kapetani obeh ekip niso pozabili na tiste, ki so jih podpirali čez  celotno leto in so se zbrali okoli božičnega drevesa, da pošljejo sporočilo vsem navijačem Real Madrida: “Podpora in povezanost vseh navijačev Real Madrid so najpomembnejši stvari, ki jih ima ta klub.”

photobucket.com

Napor, žrtvovanje, profesionalnost, neutrudna odločenost pri dosegi svojih ciljev in nikoli obupal ne glede na to, kako težak je izziv, so le nekatere od vrednot družine Real Madrida, ki se prenašajo iz generacije v generacijo in zaradi česar je bil tudi klub s strani FIFA nagrajen za najboljši klub 20. stoletja. Pri tem gre zasluga povezanosti vseh navijačev Real Madrida, ki še danes velja za enega od najpomembnejših klubskih vidikov. Nihče ni bolj ozaveščen glede tega kot Florentino Perez, ki je poudaril njen pomen pri športnem uspehu: “Najboljša stvar v letošnjem letu je bil športni uspeh, tako v nogometu kot tudi v košarki, poleg tega pa tudi v finančni in institucionalni stabilnosti kluba. Pri tem gre zahvala podpori in povezanosti navijačev Real Madrida, ki so najbolj pomembna stvar, ki jo ta klub ima.”

Predsednik Real Madrida ni mogel skriti svojih čustev in je imel poseben spomin na osebo, s katero je preživel skupno skoraj vse svoje življenje in vprašanj s katerimi se sooča družba: “Božič je bil vedno čas da se cenimo, ker smo ga preživeli s prijatelji in družino. Prav tako je tudi čas za premislek, zaradi preminule moje žene in čas za razmislek o tistih, ki se soočajo s težavam, saj se vsi zavedamo, da sedanje stanje ni enostavno.”

photobucket.com

Mourinho in Laso sta tista dva, ki sta dobila nalogo izpolniti sanje navijačev Real Madrida. Oba trenerja, ki vodita svoji ekipi vestno in ki vodita Real Madrid nazaj na pota naslovov, sta poudarila intimnost teh praznikov: “To je čas, ko smo s svojimi družinami, še posebej z mojo družino, saj sem bili zdoma 9 let in je Božič tako edina priložnost, da smo s svojo najožjo družino,” je dejal portugalski trener.

photobucket.com

“Božič je vedno nekaj posebnega. To je čas, ki ga preživimo s svojo družino in da vidimo svoje prijatelje. Včasih je tudi edina priložnost, da vidimo prijatelji, ki jih ne vidimo sicer čez celotno leto. Kljub temu pa nam razpored ne daje veliko prostega časa in bomo zato poskušali kar se najbolje izkoristiti božični večer in novoletni večer, da izkoristimo večino teh prostih dni, ki nam jih daje razpored,” je povedal košarkarski trener.

photobucket.com

Bilo je leto polno športnih uspehov. Ligaški naslov, najboljša sezona v La Ligi, če pogledamo statistiko in osvojitev španskega superpokala proti Barceloni, so glavni uspehi nogometne ekipe v letu 2012. Jose Mourinho, ki je edini trener, ki je osvojil ligaške naslove v Španiji, Italiji, na Portugalskem in v Angljiji, ve, da je to pot, po kateri mora ekipa nadaljevati. “Najboljša stvar je gledati kako moji otroci odraščajo srečni in zdravi in ​​da vedo, da vem, da imam čudovito družino in da so družinski člani na Portugalskem vsi zdravi in ​​čakajo, da uživajo Božič z nami. Iz profesionalnega vidika smo osvojili La Liga v tem letu, kar je nekaj kar mi pred tem še ni uspelo doseči in to je bil eden od glavnih ciljev kluba v letu 2012.”

photobucket.com

Pablo Laso ni daleč za Mourinhom. Njegovo imenovanje za trenerja je pomenil svež veter v košarkarski ekipi, ki navdušuje navijače s hitro, privlačno in zelo učinkovito igro sodeč po naslovih, ki so jih osvojili: “Najboljši stvari v letu 2012, sta verjetno zagotovo naslova, ki smo jih osvojili, to sta španski pokal in španski superpokal. Kljub temu pa sam mislim, da je bila najbolj pomembna stvar navdušenje, ki ga je ekipa ustvarila, povezanost, ki je bila vzpostavljena z navijači, kar upam, da se bo ohranilo tudi v prihodnje, in upam, da bo ekipa še naprej kazala enako stopnjo ambicioznosti, ki jo je pokazala v letošnjem letu.”

photobucket.com

Casillas in Reyes sta bila kapetana, ki sta jima je pripadlo zadovoljstvo dvigniti te naslove. Oba sta v klubu že dolgo časa, vendar pa sta v letu 2012 uživala v edinstveni in nepozabni izkušnji: v rekordni La Ligi za vratarja Real Madrida in prvi naslov španskega superpokala za krilnega centra. “Predvsem se spominjam ligaškega naslova, ki ga je bilo zelo težko osvojiti spet po tolikih letih. To je pot po kateri moramo nadaljevati in uživati v osvojitvi težkega in trdega naslova, v katerem je bilo podrtih veliko rekordov in smo doživeli nekaj zelo dobrih trenutkov, kot je bila zmaga na Camp Nou štiri ali pet tekem pred koncem, ko se dokončno odločila bitka za ligaški naslov,” razkriva kapetana nogometne ekipe. “Na profesionalni ravni je bilo dobro leto, saj smo osvojili dva naslova. Prvi je bil španski pokal. Dolgo smo se borili, da bi osvojili ta naslov, vendar pa smo potem vedno padli na zadnji oviri, in zaradi tega je bil letos zelo poseben in lep trenutek, ko smo lahko proslavili zmago z našimi navijači najprej v Barceloni in nato še v Madridu. Drugi naslov je bil španski superpokal, zelo poseben naslov za nas, saj je bil prvi za vse nas in zaradi tega smo bili zelo veseli,” je še dodal kapetan košarkarske ekipe.

photobucket.com

Oba igralca sta glavna idola za druge igralce v njunih garderobah in se zavedata, kako pomembno je obdržati družino skupaj. “To je čas, ki ga delimo s svojimi najdražjimi in da uživamo, si govorimo anekdote iz leta 2012. To je tudi dobra odskočna deska za začetek 2013 na najboljši možni način. Na osebni ravni je leto 2012 prineslo zelo zanimive in lepe spomine in upam, da se bodo uspehi iz leta 2012 ponovili v naslednjem letu,” je dejal Casillas. “Božič je zelo poseben čas za mene, ko vidim svojo družino in gledam mojo nečakinjo kako odpira svoja darila in kako uživa ob tem. Prav tako bom videl tudi večino svojih prijateljev. Nisem jih videl že dolgo časa ali pa jih ne vidim zelo pogosto zaradi mojih poklicnih obveznosti,” je poudaril Reyes.

photobucket.com

Ramos in Llull sta se pridružila klubu pri zelo mladih letih, oba pri rosnih 19. letih, in sta sčasoma osvajala nagrade ter tako prav tako postala vzorna primera znotraj ekipe. Svoje ljubljene sta zapustila že v zgodnjem otroštvu, ampak ob večini teh praznikov se vračata k svojim koreninam. “Božič je razlog, da si srečen za vse družine in da porabimo večino praznikov, da vidimo svoje prijatelje, starše, brate in sestre. To je čas, da bi bili srečni in da bi bili skupaj,” je povedal igralec iz Seville. “To je zelo poseben čas za mene, ker lahko pobegnem za nekaj dni iz svojega vsakodnevnega dela in grem domov Menorco, da preživim praznike s svojo družino. To je čas, ko ljudje pozabijo na trenutno stanje s katerim se soočamo,” je dejal igralec iz Menorce.

photobucket.com

Oba namestnika kapetana sta delila mnenje Casillasa in Reyesa ob poudarjanju najboljših trenutkov leta 2012. “Imam veliko spominov. To so nepozabni trenutki, ki sem jih dodal osebni kot tudi poklicni sobi pokalov. Vsako leto se naučim novih stvari, zato je pomembno, da si optimističen, ambiciozen in da si želiš še naprej zmagovati. Če bi moral še zlasti izpostaviti en trenutek, potem bi izbral naslov La Lige, ki je bil pomemben za vse nas, ki smo ga osvojili, prav tako pa je bil tudi uspeh s špansko reprezentanco, ki ga ne smemo pozabiti. Na osebni ravni se spomnim tistih, ki so bili vedno ob meni in ki smo v mojem življenju vseskozi kazali naklonjenost. Na srečo lahko vedno računam na njih,” je priznal centralni nogometni branilec. Košarkarski organizator je medtem poudaril: “Najboljša stvar v letu 2012 je bila osvojitev španskega pokala, predvsem zato, ker smo zmagali v Barceloni proti večnim rivalom. Nismo osvojili tega naslova celih 19 letih in zato je to pomemben trenutek v sezoni in vesel časa za ekipo in navijače Real Madrida.”

photobucket.com