X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

L’Equipe izbral enajsterico leta: Štirje prihajajo iz Reala

Ob izteku leta mnogi športni časniki izberejo nogometaše, ki so s svojimi predstavami poskrbeli za največje navdušenje med navijači. Eden izmed takšnih je tudi francoski častnik L’Equipe, ki je v svojo idealno enajsterico leta 2012 uvrstil tudi Casillasa, Ramosa, Xabi Alonsa in Cristiana Ronalda. S štirimi igralci je Real Madrid klub, ki ima največ igralcev v enajsterici leta poleg Barcelone. Poleg Realovih igralcev so bili izbrani še Iniesta, Xavi, Jordi Alba, Messi, Lahm, Kompany in Ramires. Od štirih igralcev belega baleta je samo Cristiano Ronaldo tisti, ki je bil tudi že lani izbran s strani francoskega častnika.

L’Equipe je pri objavi napisal tudi nekaj besed o vsakem od izbranih igralcev. O Casillas so tako dejali: “Povrnil si je svoje mesto in je najboljši vratar na svetu. Fenomenalen na golovi črti in je popolnoma zrel pri 31 letih starosti.” O Sergio Ramos so napisali: “Najboljši centralni branilec v tem trenutku, varna igra v situacijah 1 na 1, močan, spreten in nevaren blizu nasprotnega gola.”

“Vedno se odziva v ključnih trenutkih,” so povedali za Xabi Alonsa, s poudarkom na dveh golih, ki ju je dosegel proti Franciji v evropskem prvenstvu. Na koncu so zapisali tudi nekaj o statistiki Cristiana Ronalda: “Njegovih 46 golov v ligi so bili odločilni pri osvojitvi ligaškega naslova Real Madrida. Portugalski virtuoz se je prav tako dobro odrazal tudi v Ligi prvakov (10 golov) in na evropskem prvenstvu (3 goli).”