X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Sergio Ramos branilec z največ streli na gol v La Ligi

Poleg trdne obrambe, ki jo zagotavlja tekmo za tekmo, je Sergio Ramos zelo dejaven tudi v napadu. Andaluzijski igralec v dresu belega baleta je tako branilec španske Primere Division, ki je sprožil največ strelov na gol v dosedanjem poteku sezone 2012/13, potem ko je sprožil 28 strelov. Najbližje Ramosu sta Godin in Miranda, ki sta streljala 14-krat oz. 13-krat. Čeprav nismo niti še na polovici sezone, pa je branilec kraljevega kluba že presegel svoj strelski izkupiček 24. strelov iz lanske sezone.

Z 28. streli ob njegovem imenu, je Sergio Ramos na vrh lestvice branilcev španske La Lige, po številu strelov na gol. Na 17. ligaških tekmah, ki jih je odigral, je vsaj enkrat streljal na gol na 14 od njih. Njegov nastop na tekmi proti Celta Vigo pri tem še posebej izstopa, pote, ko je sprožil kar 5 strelov na nasprotnikov gol. Ob tem je Ramos četrti igralec Real Madrida z največ streli na gol v La Ligi za Cristianom Ronaldom (124 strelov), Di Mario (32 strelov) in Benzemajem (29 strelov).

BRANILCI Z NAJVEČ STRELI NA GOL V LA LIGI
IGRALEC ŠTEVILO STRELOV NA GOL EKIPA
Sergio Ramos 28 Real Madrid
Godín 14 Atlético Madrid
Miranda 13 Atlético Madrid
Fazio 12 Sevilla
Tito 12 Rayo Vallecano
Cicinho 12 Sevilla

Od vseh njegovih strelov na gol jih je 12 sprožil z glavo, s čimer je tudi branilec, ki je streljal največkrat s tem delom telesa. V tej kategoriji Ramosu sledi igralec Betisam Paulao in igralec Malage, Demichelis, ki sta oba po devetkrat streljala na gol z glavo. Na podlagi tega je Ramos v tej sezoni dosegel gol v La Ligi proti Athleticu in še dvakrat zadel okvir nasprotnikovih vrat in sicer enkrat na tekmi proti Sevilli in drugič na tekmo proti Levanteju.