X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Mourinho v Dubaju prejel nagrado za najboljšega trenerja

Jose Mourinho je v Dubaju prejel nagrado 2012 “Globe Soccer” za najboljšega nogometnega trenerja na svetu. Trener Real Madrida je bil nagrajen na tretji podelitvi teh nagrad, ki prepoznajo ključne prispevke posameznika v nogometnem svetu. Portugalec je med drugim sodelovala tudi na 7. mednarodni športni konferenci, ki je prav tako potekala v Dubaju.

Trener Real Madrida je spregovoril o dvoboju osmine finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu: “Soočamo se z ekipo, ki jo trenira ikona med trenerji. Ferguson je edini, ki hoče klepetati, medtem ko pitje zelo, zelo, zelo drago vino … tako, da bo potovanje malo dražje za mene, ker mu bom moral kupiti dobro vino. Bo zanimivo in mi smo motivirani, da bi premagali ekipo z nasprotno filozofijo od Real Madrida.”

Trener je spregovoril tudi o Cristianu Ronaldu, ki je prejel nagrado “Globe Soccer” za najboljšega igralca v iztekajočem letu: “On je zvezda in vsi hočejo igralca kot je on zaradi njegove osebnosti in odločnosti. Vsakdo ve, da je najboljši in ga podpirajo. Moral bi biti med velikimi ekipami.”

Za konec je Mourinho dejal: “Trener ima dobre in slabe čase. Ni enostavno imeti in voditi moštvo z 20. ali 25. igralci različnih nacionalnosti. Nogometna bi moral biti najpomembnejša stvar v njihovem življenju in to morate v njih tudi prebuditi. Zame je moj glavni cilj vsak dan vzpodbuditi moje igralce.”