X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je bil tisti, ki je opravil prvo novinarsko konferenco v leta 2013. Kapetan belega baleta je ob tem zaželel vsem navijačem Real Madrid vse najboljše v novem letu, ob enem pa je tudi analiziral nedeljsko tekmo proti Real Sociedadu: “Težko bo. So bili na dobrem nizu tekem in so se tudi pripravljali na to tekmo kar nekaj časa. Ekipa se je do sedaj predstavila v drugačni luči v primerjavi z lansko sezono, vendar pa smo mi tisti, ki si moramo zaslužiti spoštovanje. Prihajajo na Santiago Bernabeu in se ne bo skrivali. Poskušali bomo zmagati in pozabiti na preteklost. Moramo biti samozavestni in se moramo proti Real Sociedadu vrniti na zmagovalno pot.”

Vratar Real Madrid je začel s sporočilom za svoje navijače: “Upajmo, da nam bo ta odmor prinesel veliko dobrega. Leto 2012 se je končalo s porazom v Malagi in 16. točkami zaostanka za prvim mestom na lestvici. Ne moremo tako nadaljevati in to tudi ni tisto kar smo načrtovali. Ne smemo se predati. Moramo se boriti, več teči, še bolj trdo trenirati in zagotoviti, da bomo na igrišču dosegli rezultate. Sedaj v letu 2013 moramo poskusiti in zmanjšati naš ligaški zaostanek ter se zavedati, da čeprav je naša situacija težka, ni nemogoča. Še naprej se moramo boriti tekmo za tekmo.”

Casillas, ki je v prvo ekipo prišel skozi akademijo belega baleta, se zaveda, da sta pred Real Madridom dve zaporedni domači tekmi in zato upa, da bo podpora navijačev odločilna pri povratku ekipe nazaj na zmagovalno pot: “Moramo priti nazaj na zmagovalno pot in to pomeni že z zmago v nedeljo ter nato še s povratnim obračunamo v pokalu proti Celti. To bi nam dalo prepotrebno samozavest, ko bi dosegli zastavljene cilje.”

Casillas, ki je dejal, da se “dobro počuti in sem v dobri formi,” je pohvalil delo dveh svojih članov ekipe iz moštva: Adana in trenerja vratarjev Silvino Loura. Glede Adana, ki je prav tako tudi produkt akademije belega baleta, je povedal: “Najbolj pomembna stvar je, da 11 igralcev po izbiri trenerja odigra po svojih najboljših močeh. Kot oseba je Adan najboljši in kadar je bil pozvan za igranje ni pustil Real Madrida na cedilu. Nad Casillasom je entiteta in klub.” O Louru je izjavil: “Od njega sem se res veliko naučil. Vpeljal je nekatere stvari, ki jih ostali trenerji niso prenesli na mene. Delo z njim je bil zelo dobro, ampak tudi sam se spomnim Amieira, Xabi Mancisidorja … Veliko sem se naučil od njih vsak dan.”

Na vprašanje o možnosti, da je izgubil svojo lakoto po naslovih na igrišču in če bo igral od začetka proti Real Sociedadu, je kapetan Real Madrida bil zelo jasen: “Ko me bo zapustilo to vznemirjenje, potem ne bom več sedel tukaj. Kot igralec moraš imeti željo, da osrečuješ ljudi in da si vedno želiš več. Strinjam se s trenerjem in naš cilj je imeti ambicije in apetit. Moram se boriti in še enkrat boriti, da si poskusim dobiti svoje mesto v ekipi. To je moj cilj in upam, da bo trener to nedeljo zbral mene za začetek od samega začetka. Moram se boriti in poskusite napredovati.”

V zvezi s tem, ali obstaja v slačilnici bilo kakšna napetost, je vratar Real Madrida spregovoril zelo jasno: “Besede niso napetost. Naša ligaška situacija, potem ko smo doživeli nekatere poraze, ni tisto kar smo si želeli. Vsi si želimo zmagati in ko stvari ne gredo dobro, smo žalostni, ker smo želeli zmagati za nas in za naše navijače. Želimo si, da bi uživali v tem kako igra njihova ekipa.”

Za konec pa je pojasnil še pripombe svojega igralskega kolega Pepeja, v kateri je razkril, da čuti neke vrste preganjanje portugalskih igralcev: “Pri tem je mislil na čase, ko igramo na gostovanjih. Njihov sprejem je vedno kaplja čez rob. Moramo strmeti k miru v smislu nogometa nasploh. Ljudje bi morali podpirati svoje ekipe, vendar na spoštljiv način.”