X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ronaldo

Cristiano Ronaldo je danes na Valdabebasu stopil pred zbrane novinarje v novinarskem središču. Portugalski napadalec je zaželel navijačem Real Madrida srečno novo leto in spregovoril o svoji vlogi v ekipi: “Počutim se zelo dobro. Upam, da bom lahko dal vse od sebe in bil še boljši kot lani. Resnica je, da se počutim bolj udobno z navijači, ne le na Bernabéu, kjer sem se vedno čutil cenjenega, ampak čutim tudi veliko podpore, ko smo igrali na gostovanjih. Navijači so super, zelo sem vesel in poskušam prispevati na svoj najboljši možni način, kar pomeni igrati dobro in dati vse za dres Real Madrida.”

Portugalski reprezentant je prav tako analiziral preostanek sezone in tekmo v nedeljo proti Real Sociedadu: “Želimo si popoln začetek leta. Naš nasprotnik ima za seboj zelo dober niz, medtem ko mi želimo začeti leto boljši kot lani. Smo favoriti in moramo zmagati ne glede na vse. Naslov lige bo težko osvojiti, vendar pa imamo še vedno matematične možnosti, da ga osvojimo in zato moramo ohraniti upanje do samega konca. V Ligi prvakov bomo igrali proti odlični ekipi. Težko bo zmagati vendar pa je mogoče. V pokalu moramo sedaj zmagati doma in smo favoriti proti Celti. Moramo verjeti, da lahko zmagamo.”

Na vprašanje o njegovem podaljšanju pogodbe z Real Madridom je napadalec belih dejal: “O tem se je že govorilo in zato sam ne bom govoril o svojem podaljšanju pogodbe. To ni najpomembnejše. Pomembno je namreč, da zmagamo na naslednjem obračunu. Borili se bomo za La Ligo, Ligo prvakov in pokal. Pomembno je, da zmagamo in da držimo skupaj, tako ekipa kot navijači. Počutim se dobro in si želimo najti pravo pot do zmag in napredka v La Ligi, Ligi prvakov in pokalu. Menim, da so navijači z mano in to je najpomembnejše. Lahko bi vam dal bolj objektiven odgovor in ob upoštevanju, da novinarska konferenca dobro poteka, ne bom se zapletal stvari sedaj. Cristiano Ronaldo, kot je to vedno do sedaj, bo vedno dal vse za ta klub.”

Na vprašanje o razlogih zakaj ekipa ne igra tako dobro kot v lanski sezoni je Cristiano Ronaldo: “Obstaja veliko dejavnikov. Ko stvari ne gredo po želeni pot, se stvari nakopičijo in stvari postanejo še težje. Izgubili smo točke, ki jih ne bi smeli in to je vplivalo na vse nas. Včasih se to zgodi v nogometu, zato moramo biti pripravljeni, da prikažemo svoj boljši obraz. Nismo v dobri formi, vendar pa se moramo soočiti s tem. Letošnje leto bo zelo dobro, saj trdo in dobro treniramo.”

O besedah Florentina Pereza na govoru na novinarskem kosilu, v katerem je predsednik Real Madrida dejal, da napetost ni bila dobra in da tisti, ki so jo čutili niso opravili svojega dela, je dejal: “Težko je in normalno je, da si bolj napet, ko ekipa, ki je vajena zmagovati, ne igra tako kot bi lahko. To lahko vidimo, vendar pa se te stvari dogajajo v življenju in v nogometu. To moramo rešiti s trdim delom, solidarnosti in se soočiti z vsem kar bo poti. Leto 2013 bo zelo vznemirljivo leto in bomo zelo napredovali.”

Napadalec Real Madrida je pohvalil delo, ki ga je Mourinho opravil odkar je na čelu ekipe, prav tako pa je spregovoril o prihodnosti portugalskega trenerja: “To je odvisno od njegovega položaja in od kluba. Zelo rad bi videl, da bi ostal, saj delo, ki ga opravlja je primerno klubu kot je Real. Mislim, da bo ostal, vendar pa tega z zagotovostjo ne vem. Vsakdo se odloči kako bo želel živeti svoje življenje.”

Na vprašanje o osmini finala Lige prvakov proti Manchester Unitedu, njegovemu nekdanjemu klubu, je bil jasen: “Imam veliko toplih občutkov glede ekipe, ki mi je pomenila veliko v moji karieri. Ljudje, ki so tam to vedo imam veliko prijateljev in mislim dobro o navijačih, vendar pa igram za Real Madrid in sedaj moram zmagati in dati vse najboljše za ta klub. Poskušal bom dati vse od sebe, ampak z občutkom, da igram proti ekipi, ki mi je zelo všeč.”

Cristiano Ronaldo je bil zelo odkrit, ko je vprašanje naneslo o možnostih osvojitve nagrade Ballon d’Or: “Ne bom lagal, da ne bi rad zmagal, ker bi jo res zelo rad. Toda življenje se ne bo končalo, če je ne bom osvojil. To ni nič takega in ne bo vplivalo na mojo osebnost ali moje želje po osvojitvi vsega kar je mogoče. Pomembna je ekipa. Osvojili smo La Ligo in španski superpokal in zaradi tega sem srečen. To ni odvisno od mene. Sam bom ostal enak pred in po podelitvi nagrade.”

V zvezi s Casillasom, ki je le sedel na klopi na tekmi proti Malagi je Cristiano dejal: “V nogometu me ničesar ne preseneti. Je zelo dober in trenira zelo dobro, tako kot tudi drugi vratarji. Menjave so odločitev trenerja, trener nadzoruje to in moramo spoštovati njegove odločitve.”

Na koncu je Portugalec spregovoril še o izjavah Pepeja na Portugalskem, v katerih je dejal, da se portugalski igralci čutijo preganjane: “On je moj prijatelj in z njim govorim vsak dan. Ni govoril o tem kar bi imelo kaj opraviti s klubom ali z Real Madridom, ampak o gostovanjih. Ko igramo na gostovanjih to včasih čutim tudi sam, da je ozračje bolj naelektreno proti nam. Malo smo žalostni zaradi tega, ampak med igralci v slačilnici in z navijači je vzdušje super in vsi smo odlično obravnavani. To kaže na to kako velik je Real Madrid.”