X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Ramos

Po končanem še enem treningu pred tekmo proti Real Sociedadu, je tokrat Sergio Ramos prišel na novinarsko konferenco, da se pogovori z novinarji. Namestnik kapetana Real Madrida je vsem zaželel srečno novo leto in spregovoril o ciljih ekipe v letu 2013: “Če vprašate koga koli, ki je povezan z Real Madridom, boste videli, da vsi hočejo zmagati in se boriti za vsak naslov do konca. V ligi bo težko zmagati, vendar pa ni nemogoče. Moramo se borijo na vsaki tekmi in za vsak naslov. Moramo zmagati in kakšen je boljši način, ko da to začnemo z zmago proti Real Sociedadu. Liga prvakov je odlično tekmovanje, ki razburi posebna čustva in ki je nismo osvojili že mnogo let in zato se bomo borili, da bi šli vse do konca.”

Sergio Ramos je v novinarskem središču na Valdabebasu govoril o razlikah med tem in lanskim letom: “Ni se veliko spremenilo, morda situacija v kateri smo v tem trenutku, toda ekipa je ostaja enaka, z enakimi igralci. Nogomet se igra v fazah in momentih in ko stvari ne gredo kot bi morale, takrat moramo biti še bolj enotni. Ni boljšega načina, kot da začnemo leto z zmago in da poskušam se vrniti v normalno stanje in doseči lansko učinkovitost.”

Na vprašanje, če ima ekipa težave zaradi zaskrbljenosti, je Andaluzijski branilec bil jasen: “To ni problem zaradi zaskrbljenosti, mislim, da v nogometu obstajajo slabi nizi in stvari nam niso šle dobro na zadnjih tekmah. Nismo bili tako smrtonostni pred golom kot smo bili lani in statistika prav tako kaže na to. Ampak počitnice so bile pravi čas za premislek ter počitek in zato, da sami sebe motiviramo. Vse mi igralci lahko damo več od sebe. Mislim, da smo na pravi poti. Odnos je bil vedno dober in ohranili smo samozavest in navdušenje, ki nas je pripeljala do uspeha.”

Ramosa so novinarji prav tako vprašali o Casillasu in o tem, da je bil na tekmo proti Malagi le na klopi: “Real Madrid te nauči nekaj novega prav vsak dan. Sam sem prvi, ki je imel to srečo, da sem prišel sem tako mlad in da sem v najboljši ekipi na svetu. Imam sem srečo, da sem rastel kot oseba in kot nogometaš. Kot je povedal že Iker, so to trenerjeve odločitve, ki jih ne moremo spremeniti. Prav tako pa nismo roboti ali stroji in imamo zato dobre in slabe trenutke. Ko je vse povedano in storjeno, je to trenerjeva odločitev in nič ni več za povedati okoli tega.”

Kar zadeva motivacije v ekipi je Sergio dejal: “Nivo motivacije ni nič kaj nižji. Ko ne pridejo rezultati, je to je čas, da ohranimo hladne glave in da smo še bolj združeni kot kdaj koli prej in prav to je tisto kar nas lahko vodi do uspeha. Ne moremo se smiliti sami sebi in v nogometu ne bi smeli živeti v preteklosti. Vedno moramo ohraniti naši niz in sam vsak dan vstanem izjemno motiviran in z lakoto po novem učenju, na enak način, ko sem prišel sem še kot deček.” Na vprašanje o besedah ​​Cruyffa v zvezi z razliko na lestvici je dejal: “Sam spoštujem njegovo mnenje. Sami iz vsega vlečemo svoje ugotovitve in iščemo svoje lastne težave in te ostanejo v slačilnici.”

Nadomestni kapetan belega baleta je spregovoril tudi o poškodovanih igralcih v obrambi: “Mi bomo šli na igrišče in odigrali enako kot smo vedno do sedaj. Včasih imaš odlične nize in včasih imaš slabe. Enako se zgodi tudi v drugih ekipah in se ne govori veliko o tem. To govori o potencialu te ekipe. Moraš biti dovolj profesionalen, da ostaneš izven tega in da se osredotočiš na resničnost ter da trdo treniraš in zmaguješ tekme.” Prav tako je pohvalil tudi Varaneja: “Sam se identificiram z njim zaradi njegove starosti, ko je prišel v ekipo. Kot igralec ima odlične lastnosti in bo lahko bil odličen igralec in se naučil veliko v tej ekipi. Je zanesljiv centralni branilec in bo lahko tukaj še veliko let.”

Glede poškodbe Pepeja je dejal: “Seveda bo to vplivalo na ekipo, je odličen igralec in je bila vedno zelo dosleden. On je ključni del te ekipe in je vedno ohranil zelo dobro raven igre. Upam, da bo kmalu nazaj, ker je zelo pomemben dejavnik v slačilnici in na igrišču.” Ramos je na vprašanje o odnosu med Casillasom in Mourinhom povedal: “Iker je v najboljši naslovnik, da odgovori na to vprašanje. Sam imam odličen odnos z Ikerjem, s katerim si deliva veliko skupnih trenutkov. Nič čudnega se ne dogaja, trener je odgovoren za vse in kaj on pravi je prav.”

O tem ali je imel težek Božič je dejal: “Ni bilo najtežje obdobje, vendar pa je bilo drugače, saj sem imel v mislih stvari, ki so se zgodili ob koncu lanskega leta. Poskušal sem se odklopiti od vsega in biti z mojo družina, saj imamo še zelo dolgi in težki razpored pred nami. Ampak to je privilegij in sem zato vesel, da sem tukaj.” Na vprašanje o Manchester Unitedu in japonskem igralcu Kagawi je Ramos odgovoril: “Je odličen igralec. Liga prvakov je tekmovanje, ki navdušuje vse, vendar pa je še veliko časa do februarja. Vse misli so sedaj usmerjene v ligo.”

Na koncu je spregovoril še o svoji strasti do tetovaž, ki jo je razkril v svoji nedavno izdani biografiji: “Zelo sem vesel, da sem naredil to biografijo in dan izdaje je bila enkratna izkušnja. Tetovaže predstavljajo stvari v mojem življenju, ki so me naredile takšnega kot sem in k temu je še posebej pomagala tudi moja družina, ki so me podpirali in so mi bili vedno ob strani.”