X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Arbeloa

Potem, ko so v novem letu opravili novinarske konference že Casillas, Cristiano Ronaldo in Sergio Ramos, je bil danes na vrsti Alvaro Arbeloa. Branilec Real Madrida je spregovoril o prihajajoči tekmi proti Real Sociedadu in o položaju ekipe pred drugo polovico sezone. “Real Sociedad je v svoji najboljši formi in zato bo težka tekma, vendar pa bomo šli v tekmo z željo in s prepričanjem. Sedaj hočem zmagati vse naše tekme do konca sezone.” Španski reprezentant je prav tako tudi želel odpraviti vsa vprašanja glede vratarja: “Navijači bodo podpirali Real Madrid, saj so navijači Real Madrida in ne samo navijači Casillasa. Pomembno je, da podpirajo igralce, ampak je pomembno tudi, da podpirajo ekipo. Kdor koli bo igral, bo imel podporo svojih soigralcev.”

Alvaro Arbeloa je začel novinarsko konferenco z razpravo o tekmi proti Real Sociedadu: “To je prva tekma po Božiču, kar je vedno težko. Lani je bilo to tekma proti Malagi v Copa del Rey, kjer smo morali napraviti preobrat po zaostanku. Letos Real Sociedad igra dober nogomet in zmaguje tekme. Moramo iti v tekmo z željo in s prepričanjem. Upamo, da bo leto 2013 posebno za vse privržence Real Madrida in zato moramo dobro začeti.”

Ko je bilo govora o tem, ali je sedaj Copa del Rey dobila prednost pred La Ligo, je branilec Reala dejal, da so vse tekme enako pomembne: “Če ta ekipa želi osvajati lovorike, potem je to nemogoče narediti brez tega, da bi tekmovali in dali vse od sebe v La Ligi in zato je težko vse staviti le na pokal. Ne morete si določiti en dan, ko boš igral dobro in drugega, da boš igral sproščeno.” V zvezi z Ligo prvakov in njihovih prednostnih nalog je pojasnil, da “sam bi ciljal samo na zmage na vseh tekmah. Možno, da bo Liga prvakov lažji cilj kot La Liga, vendar pa nismo ekipa, ki gre na igrišče ne da bi dala vse od sebe vsak konec tedna in nato da vse od sebe v Ligi prvakov. Moramo se soočiti z vsemi izzivi, ki so na naši poti in zato moramo zmagovati v vseh tekmovanjih.”

Arbeloa je prav tako analiziral tudi prvi del sezone in opredelil področja, ki jih morajo izboljšati v novem letu: “Nismo bili tako natančni v napadu kot v lanskem letu in v obrambi smo prejeli preveč zadetkov. Barcelona je zmagala vse tekme razen ene in je bila prav tako zelo učinkovita. Kjer se to najbolj opazi je na gostujočih tekmah, vendar pa moramo izboljšati našo igro v vseh pogledih. Smo ekipa z največ sproženimi streli in ekipa proti kateri je bilo sproženih najmanj strelov. Ti podatki kažejo, da ekipa ne gre tako slabo, vendar obstajajo stvari zaradi katerih izgubljamo točke. Ključna stvar pri tem je, da dosežemo svoj standard. Imamo srečo, da imamo trenerja, ki zelo dobro deluje na taktičnem vidiku igre in smo sedaj imeli teden dni časa, da se pripravimo na tekmo.”

Španski reprezentant pričakuje, da bo Bernabéu podprl ekipo proti Real Sociedadu: “Navijači bodo podpirali Real Madrid, saj so navijači Reala iz Madrida in ne samo navijači Casillasa. Pomembno je, da podpirajo igralce, ampak je pomembno tudi, da podpirajo ekipo, kar je še toliko bolj pomembno.” Glede vprašanja o vratarjih je Arbeloa poslal jasno sporočilo in to je, da je ekipa bolj pomembna od igralcev: “Adan je tudi zelo dober vratar in imamo enako spoštovanje do njega, kot ga imamo do Ikerja. Prav tako bi rad čestital Ikerju zato, ker je bil imenovan za najboljšega vratarja v preteklem letu. Kdor koli bo igral v nedeljo, bo imeli podporo svojih soigralcev. To je velika priložnost za Adan in to pomeni, da trenira zelo dobro. Ima naše popolno zaupanje.”

In potem je končal to temo s tem, da ni pomemben, da bi o tem bilo treba razpravljati v slačilnici: “Za navijače Real Madrida ni pomembna stvar kdo igra, ampak da ekipa zmaga. To je vse povezano. Trener in Iker oba želita isto stvar, kar je osvajanje lovorik in to bi moralo veljati tudi za navijače. Vsi smo šli skozi težke čase, vendar pa sem prepričan, da nam bo Iker prinesel še veliko lovorik. Sedaj hočem zmagati vse naše tekme do konca sezone. Iker je prvi, ki bo napravil ta korak, ki dokazuje kako dober moštveni kolega je in kakšen profesionalec je. Trenira bolj kot kdaj koli prej. Vsi smo preživeli nekaj časa na klopi in to je povsem normalno. Ljudje delajo iz tega preveliko dramo. To je samo še ena taktična odločitev in vemo, da bo še naprej pomemben za ekipo.”

Branilec Real Madrid ima vero v svojo ekipo in je zato poslal sporočilo o enotnosti, da bi pozabili zadnji del lanskega leta in se osredotočili na sedanjost: “Nikoli ne dežuje, ampak lije. Ko je za tabo slab niz, gredo stvari narobe. Vsi si želimo, da bi končali ta niz in začeli zmagovalno serijo. Vsi moramo dati 100% od sebe in biti na ravni lanskega leta.”

Na koncu je Arbeloa povedal, da poškodbe v obrambi ne bi smele vplivati ​​na ekipo, saj je dovolj igralcev, ki lahko nadomestijo tiste, ki so poškodovani: “Nacho, Essien in sam lahko igramo in smo vedno dali vse od sebe.” In nato je zaključil intervju z besedami o igralcih iz Realove akademije, ki so uspešni v tujini: “Dani Carvajal je odličen igralec, ki dokazuje kaj vse se je naučil tu kaj in v Bundesligi. Njegov napredek je spektakularen. Obstaja veliko igralcev iz akademije, ki so se preselili v druge klube zaradi nadaljnjega razvoj in so se nato vrnil, kar tudi ni tako slaba pot, da ji ne bi sledili. Super bi bilo za vse povezane s klubom, če bi igral za Real Madrid ena dne.”