X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso se bo danes soočil z ekipo pri kateri je tudi sam treniral kot igralec. Vezist Real Madrida je zmagal štiri uradne tekme, ki jih je igral proti Real Sociedadu v dresu belega baleta in priznava, da bo prihajajoča tekma “posebna”, ampak ob enem tudi pričakuje, da bo nadaljeval zmagovalni niz proti svoji nekdanji ekipi: “Želimo leto 2013 začeti z zmago, vendar pa bo posebna tekma, ker imam prijatelje, ki igrajo za nasprotno ekipo. Prav tako tudi zaradi tega, ker je to ekipa katere oboževalec sem in bo še naprej del mojega življenja, saj imam povezavo z Realom, v glavnem ga je ustanovil moj oče, ki je bil igralec in trener. Toda sedaj je čas, da igramo tekmo, se bomo borili za tisto kar je naše in vse te občutke bodo ob strani na tekmi.”

Španski reprezentant je govoril o ključnih stvar za njegovo ekipo pri preobratu stvari v preostalem delu sezone: “Moramo delati stvari prav, biti ekipa in biti samozavestni kljub slabim rezultatom. Moramo dobiti nazaj to samozavest, to tekočo igro,doseči največ golov in dobiti nazaj te dobre občutke. Postopoma moramo ustvariti trdne temelje za pomembne tekme, ki prihajajo v februarju in marcu.”

Xabi Alonso je prav tako govoril tudi o svojem božičnem odmoru in kako pozitiven je bil teden počitnic v smislu pred preostalimi meseci tekmovanj: “Božični odmor je prišel ob pravem času, saj nismo bili na dobrem mestu, vendar upam, da smo dobili v tem času nazaj svojo moč, si napolnili baterije in sedaj želimo začeti leto z zmagami. Začne se že s tekmo v nedeljo in še veliko več jih bo prišlo še kasneje, vendar pa jih moramo vzeti počasi.”

Za konec je na vprašanje kako izboljšati uspešno leto 2012, v katerem je Real Madrid osvojil naslov La Lige z rekordnimi 100. točkami in 121. goli ter osvojili tudi španski super pokal, je Alonso dejal: “Imaš še boljše leto s tem, da si profesionalen in da gledaš naprej. Očitno je, da sem zadovoljna s tem kako nam je šlo v letu 2012, vendar pa je sedaj leto 2013 in želimo še naprej praznovati nove uspehe, ne pa počivati na lovorikah in na osvojenih pomembnih naslovih, ki smo ji osvojili lansko leto.”