X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Predogled tekme: Real Sociedad-RM

Beli, ki v letu dni še niso doživeli poraza na Santiagu Bernabeu in imajo na voljo zopet Higuaina, se bodo močno potrudili, da bi njihovim navijačem podarili darilo v obliki zmage na dan Svetih treh kraljev.

Prišel je čas za Real Madrid, da znova začne s tekmami v novem koledarskem letu 2013. Njihov cilj je jasen. Igralci Reala, ki so v tem tednu pojavljali pred mediji, so ga ponovno izčrpno izrazili. “Važno je, da zmagujemo, da smo homogena ekipa in se medsebojno podpiramo”. Tako je povedal Cristiano Ronaldo. Ni boljšega časa in kraja, da se to udejanji. Nastavitev je idealna, saj je ekipa, ki jo vodi José Mourinho, že leto dni nepremagan na Santiagu Bernabéu v ligi. Tu je tudi najbolj primeren čas. Danes je dan Svetih treh kraljev in navijači za svoje darilo ne pričakujejo drugega kot zmage na tekmi, ki se začne ob 17:00. Real Sociedad je neporažen na zadnjih šestih tekmah prvenstva in bo vsekakor težak nasprotnik.

Novo leto prinaša novo življenje. Vsaj v ligi. Tako je dejal Casillas: “Ekipe na nas zdaj gledajo v drugačni luči kot v lanski sezoni, mi pa smo tisti, ki si moramo prislužiti spoštovanje. Poskušali bomo zmagovati in ne živeti v preteklosti.” Novoletna resolucija Real Madrida za leto 2013 je torej jasna: nabirati zmage in ponovno pridobiti zaupanje, da je to ista ekipa, ki je lani prikazala igro, ki je vodila k zmagi in rekordu v španskem prvenstvu.

STANJE OBEH EKIP NA ZAČETKU 18. KROGA

LA LIGE

DOMA

V GOSTEH

Poz.

Točke

T

Z

R

P

T

Z

R

P

Real Madrid

3.

33

8

6

2

0

9

4

1

4

Real Sociedad

7.

25

9

5

2

2

8

2

2

4

Real Sociedad je prva ekipa, ki bo v letošnjem letu gostovala na Santiagu Bernabéu, kjer so Beli niso izgubili v ligi v več kot eno leto in ki bo morda odločilen dejavnik  za zmago v tej predzadnji tekmi v prvi polovici sezone. Tudi dan je poseben in zato ekipa želi posvetiti zmago svojim oboževalcem kot darilo za dan Svetih treh kraljev.

Vrnitev Gonzala Higuaina v ekipo je še ena pozitivna novica za začetek leta 2013. Pravzaprav  je argentinski nogometaš, poleg mladinskega igralca Llorenteja, glavni dodatek k ekipi 19ih nogometašev, ki jih je vpoklical Jose Mourinho. Vendar pa bo trener brez glavnih akterjev v obrambi. Ramos je kaznovan, Pepe je pred kratkim bil operiran na njegovem desnem gležnju,  Coentrao, Marcelo in Albiol pa še vedno okrevajo po poškodbah.

Real Sociedad prihaja na tekmo v svoji najboljši formi
Dvomi, ki so obkrožali ekipo na začetku sezone so zelo hitro izginili. Real Sociedad je zdaj mogoče v svoji najboljši formi v sezoni. Na lestvici La Lige so le dve točki za mesti, ki prinašajo igranje v Evropi in so neporaženi  v zadnjih sedmih tekmah v prvenstvu. Zmage proti Sevilli (2-1), Malagi (1-2) ali Valencia (3-5), zadnji dve doma, govorijo same zase.

LIGAŠKA SREČANJA MED OBEMA EKIPAMA

TEKME

Z

R

P

Zd

Zp

Real Madrid

130

71

36

23

272

157

Real Sociedad

130

23

36

71

157

272

Philippe Montanier, trener nasprotne ekipe, ki ima težave samo  glede Illarramendija in Elustondoja, se zaveda, da je njegova ekipa v zelo dobri formi, ampak ve tudi, kako težko bo za njih, da odnesejo kakšno točko iz Bernabeu-a: “Nismo izgubili v sedmih tekmah v prvenstvu,  Real Madrid pa je dobil 6 tekem in dve remiziral na svojih zadnjih osmih tekmah na  Bernabeu in zadel v povprečju tri gole na tekmo. Nihče ne sme pozabiti tega”.