X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-3 Real Sociedad

photobucket.com

Borba Real Madrida vse do zadnje minute na prvi tekmi v novem letu. Tekma ne bi mogel biti bolj razburljiva. Sedem golov, dva rdeča kartona in tri vratnice (vse s strani domačih igralcev) so stvari, ki govorijo same zase. Benzema je popeljal bele v vodstvo in Xabi Prieto je v 9. minuti izenačil iz enajstmetrovke, potem ko je bil pri tem neupravičeno izključen Adan. Khedira je nato z lepim golom s peto bele znova popeljal v vodstvo in Xabi Prieto, ki je dosegel tri zadetke za goste, je še enkrat več izenačil. V drugem polčasu smo bili priča veliko boljši igri varovancev Joseja Mourinha in tako je Cristiano Ronaldo z dvema goloma v samo dveh minutah razlike poskrbel za pomiritev na tribunah. Higuain se je v nadaljevanju prvič po poškodbi vrnil na igrišče in belim je uspelo ohraniti prednost in tako nagraditi svoje igralce z dragoceno zmago kot darilo za svete tri kralje. Po koncu tekme so navijači na Bernabeu s stoječimi ovacijami nagradili domače za prikazano igro in ponos.

Real Madrid je začel leto 2013 s samo enim samim ciljem v mislih: zmagati in najti slog igre in rezultate, ki so mu prinesli lanskoletni rekordni naslov lige. Kmalu p prvem sodniškem žvižgu so beli pokazali svoj namen. Samo dve minuti so potrebovali, da so prešli v vodstvo. Pritisk domačih je povzročil izgubljeno žogo gostov, do katere je prišel Cristiano Ronaldo, Portugalec je tokrat nosil tudi kapetanski trak, ki je podaljšal do Khedire, ta pa je z lepo podajo zaposlil Benzemaja, ki je hladnokrvno zabil za vodstvo. 1-0 ob prvem strelu na gol. Tekma se ne bi mogel začeti boljše za domačo ekipo. Veselje pa ni trajalo dolgo. V peti minuti je Carlosa Velo v domačem kazenskem prostoru na nepravilen način zaustavil Adan in sodnik Iglesias Villanueva je dosodil najstrožjo kazen ter vratarja Reala predčasno poslal v slačilnico. Mourinho je moral žrtvovati enega od igralcev in tako je v igro namesto Callejóna poslal Casillasa, ki pa mu kljub stoječim ovacijam s tribun ni uspel ubraniti strela z bele točke Xabiju Prietu in tekma je bila ponovno izenačena, čeprav je bilo pred belimi še 81 minut igre s samo desetimi igralci. Videti je bilo, da je gol vplival na Real Madrid za nekaj trenutkov, vendar pa je tudi to kmalu minilo. Beli so se znova dvignili in pokazali lastnosti, ki so jih privedle do kluba, ki je tako občudoval po svetu: kakovost, ponos, brezmejna predanost in prizadevanja do zadnjega atoma moči. In tako je bila domača ekipa tista, ki je še enkrat prešla v vodstvo. Kot, ki ga je izvajal Ozil so igralci Real Sociedad le delno odbili in tako je žoga prišla do Carvalha, ki je z volejem sprožil proti golu gostov. Pred golom je bil najbolj spreten Sami Khedira, ki je z mojstrskim udarcem preusmeril žogo v mrežo ter tako v 35. minuti bele znova popeljal v vodstvo. Super tekma za nemškega vezista, ki je ob golu Benzemaja najprej vpisal asistenco, nato pa je posnemal še gol legendarnega Di Stefana na tekmi proti Atleticu. Toda kot se je zgodilo po golu Benzemaja, se je zgodilo tudi po golu Khedire in Real Sociedad je pet minut kasneje znova izenačil. Po slabem posredovanju Realove obrambe je še drugič Casillasa premagal Prieto. Ne bi mogel biti bolj razburljiv prvi polčas kot je bil, potem ko smo videli 4 gole, rdeči karton, … in vratnico v zadnjem napadu v prvem polčasu. Ozil je začel hiter protinapad in Benzema je bil igralec, ki ga je zaključil, vendar pa je njegov strel zadel vratnico, odbita žoga pa je nekoliko presenetila Khediro, ki je streljal mimo gola.

Real Madrid je odločen, da bo v drugem polčasu skril dejstvo, da so igrali z igralcem manj in njihova prevlada je bila uničujoča. Real Sociedad je deloval kar nekoliko presenečen in beli so bili preko Cristiana Ronalda v kar nekaj primerih blizu tretjega gola. V 54. minuti je Portugalec sprožil nov strel in vratar Bravo je moral zato pokazati vse svoje znanje. Gol belih je prišel v 68. minuti in prav Portugalec je bil njegov arhitekt. Benzema je z globinsko podajo zaposlil Ronalda, ki je z levico matiral Brava za 3-2. Kljub temu pa še ni bilo konec predstave Cristiana Ronalda. Le dve minuti kasneje je poskrbel za novo navdušenje na tribunah. Njegova samozavest je bila tako visoka, da takoj ko je postavil žogo za izvedbo prostega strela, je že vedel, da bo tokrat žoga končala v mreži in res je bilo tako, potem ko je Bravu žogo uspel odbiti le v okvir gola, žoga pa je nato končala v mreži. Po dveh golih Cristiana Ronalda je prišel nov trenutek sreče. Higuain, ki je zamenjal Benzemaja, je s svojo vrnitvijo na igrišče požel stoječe ovacije Bernabéua. Argentinec je bil že ob svojem prvem dotiku z žogo blizu zadetka, vendar pa je njegov strel zadel le prečko. Z novim golom bi lahko dokončno zapečatil vse dvome o zmagovalcu, vendar pa so zato gostje na drugi strani takoj zmanjšali zaostanek. Chory Castro je z globinsko žogo zaposlil Xabija Prieta, ki je še enkrat zadel v 76. minuti: 4-3. Tri minute kasneje so bile moči izenačene, potem ko je še drugi karton na tekmi in s tem posledično rdeči karton prejel Estrada. Varane je nato pred vrati Sociedada z volejem zapravil nemogoče, strel Ronalda pa je po izjemni obrambi Brava še tretjič v večeru zatresel okvir vrat. Beli balet je v zaključku brez večjih težav zadržal prigarano zmago in dal svojim navijačem najboljše darilo od dnevu svetih treh kraljev.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Ignacio Iglesias Villanueva
Real Madrid 4-3 Real Sociedad
Benzema 2., Khedira 35., Ronaldo 68., 71.; Prieto 9./11-m, 40., 76.
RK: Adan 6.; Estrada 79.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com