X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi z Real Sociedadom: Mourinho

Jose Mourinho je stopil pred medije po prvi tekmi v novem letu. Portugalski trener je pohvalil svojo ekipo ob zmagi s 4-3 proti Real Sociedad in podal sporočilo, ki ga je dal že svojim igralcem ob polčasu: “V slačilnici sem povedal igralcem, da ko igraš z 10. igralci, ne moreš si privoščiti še ene izključitve. Vsak mora sodelovati v obrambi in biti čvrst. Ko tvoja ekipa igra z enim igralcem manj, so navijači ponavadi bolj na tvoji strani. Ko zadeneš igralci vedo, da si želijo zmagati z enim igralcem manj, je ta občutek prenesejo na navijače. Pomembno je, da smo zmagali in da smo si prislužili zmago.”

Real Madrid je moral igrati z igralcem manj vse od pete minute naprej, potem ko je bil izključen Adán. Mourinho je povedal naslednje o trenutku, ki je zaznamoval tekmo: “Nisem videl na televiziji, ampak po mojem spominu, ne vem, če je dober ali slab, se mi zdi, da je Varane spravil Adána v težko situacijo in on je naredil podajo, ki mu je ne bi bilo potrebno. Zato mislim, da se je Adán moral odločiti, da izbije žogo iz nevarnega območja in je slabo podal Carvalhu. Izgubili smo žogo in sledila je enajstmetrovka. Menim, da je to morala biti enajstmetrovka, ampak zdi se mi, da smo imeli enega ali dva igralca še med Adánom in golovo črto. V skladu s tem, kar se je dogajalo v letošnji sezoni, smo vedno kaznovani z napačnimi in dvomljivimi odločitvami. Mogoče se motim, ampak občutek imam, da bi na drugem igrišču z drugo ekipo prišlo do rumenega kartona in enajstmetrovke.”

Cristiano Ronaldo je bil eden od ključnih akterjev po doseženih zadnjih dveh golih za Real: “Dobro je delal, tako kot vsi. Odigral je dobro tekmo in zasluženo zmagal, tako kot vsi. e dodatno se je potrudil, kot vsi ostali. Gole je proslavljal s svojimi soigralci, potem pa je prišel h klopi, kar je normalno,” je Mourinho dejal na vprašanje o predstavi Cristiana Ronalda.

Poleg tega pa je pohvalil tudi delo, ki ga je opravil Carvalho: “Imel je odlično tekmo, vendar pa ne maram izbrati posameznike. Vsi so opravili svoje delo odlično, toda Ricardo je bil še posebej dober, saj je njegov položaj poseben. Odločili smo se, da je to njegova zadnja sezona po pogodbe in da je ne bomo podaljšali. Računamo na Pepeja in Ramosa kot na naša glavna centralna branilca in nato na Albiola kot španskega igralca in Varaneja kot mladega branilca. Vendar pa je Ricardo ostal in smo vedeli, da ko bo to potrebno, se lahko zanesemo na njega. Že v pokalu je dobro odigral in prav tako v Ligi prvakov, danes pa je imel ponovno odlično tekmo. Njegove izkušnje so bile zelo pomembne v tekmi, v kateri smo imeli igralca manj.”

Mourinho je ponovno poudaril, kako pomembna je vsaka tekma, ki jo igra ekipa: “Naše možnosti za zmago v prvenstvu so majhne, vendar pa kot trener bom šel do konca in vsaka tekma je enaka.” Govoril je tudi o tekmi Copa del Rey: “Tekma v pokalu ni nič kaj bolj pomembna kot te v ligi zaradi točkovne razlike v prvenstvu. Celta je odigrala dobro, so samozavestni, so zmagali z 2-1, ampak moje izkušnje v teh dveh letih in pol so takšne, da imajo navijači radi pokal, vznemirljivost ob zmagah in napredovanje skozi kroge tekmovanj. Sam imam občutek, da če bomo igrali z enakim naporom kot smo čez dva dneva, potem bo ekipa in navijači pripravljeni za napredovanje.”

Na vprašanje o odzivu navijačev ob napovedi začetne postave in če je bila zamenjava Casillasa vzrok za žvižge, je bil Portugalec jasen: “Menim, da so žvižgali zaradi tega, ker sem na klopi pustil Casillasa in mislim, da tudi zato, ker v prvenstvu nismo blizu svojim ciljem. Nekateri ljudje nam ploskajo glede na učinkovitost, vendar pa mislim, da bi bilo potrebno ploskati ali žvižgati odvisno od naše predstave. V tej sezoni v prvenstvu, v primerjavi z lanskim letom, imamo slabe čase in zdi se mi normalno, da mi žvižgajo in tudi tako sam rad živim. Nočem biti vedno v udobnem položaju in biti vedno je heroj. Če mi žvižgajo zato, ker sem na klopi pustil Ikerja, potem prav, in če mi žvižgajo zaradi slabih predstav, potem sprejmem tudi to. Perfektno. Da mi žvižgajo pred tekmo in pomagajo ekipi tako, kot so ji.”

Portugalski trener je še enkrat spregovoril o Adanu: “Adánu sem pred današnjo tekmo in tekmo proti Málagi rekel, da bodo žvižgi, ki jih bo slišal, namenjeni meni in ne njemu. Navijači nimajo težav z Adánom in novinarji nimajo težav z Adánom. Imajo jih z menoj zaradi moje odločitve in Antonio čuti ta pritisk. V Španiji je to problem. Nikjer drugje to ni problem. Po mojem mnenju se Adánu izkazuje veliko premalo spoštovanja. V Madridu je 16 let, tu se je izoblikoval. Je ‘madridista’, je domač igralec – zakaj nima pravice, da je srečen? S problemi in napadi name ste pokazali, koliko ga spoštujete.”