X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

5 Realovih igralcev v najboljši enajsterici Fife

Cristiano Ronaldo je osvojil “Srebrno Žogo”FIFA 2012, Jose Mourinho pa se je prav tako uvrstil na drugo mesto v glasovanju med trenerji.

Zurich je bil gostitelj spektakularne slovesnosti, v kateri je tudi Real Madrid igral vidno vlogo. V švicarskem mestu so bili namreč proglašeni najboljši nogometaši sveta, razglašena je bila tudi najboljša ekipa v letu 2012, v katero je bilo uvrščenih kar pet Realovih igralcev. Casillas, Sergio Ramos, Marcelo, Xabi alonso in Cristiano Ronaldo so bili del Fifine enajsterice za leto 2012(FIFA world eleven/FIFPro World XI), ki je bila izbrana s strani več kot 50,000 profesionalnih nogometašev iz vsega sveta. S tem je Realovim petim nogometašem bila izkazana čast za odlične predstave v svoji ekipi v lanski sezoni. Tekom slovesnosti je bil proglašen tudi zmagovalec nagrade Ballon d’Or, kjer je Cristiano Ronaldo zasedel drugo mesto, zmagal pa je Lionel Messi. Nagrado za najboljšega trenerja je odnesel Vincente del Bosque, Mourinho pa je bil tako kot Ronaldo drugi.

Začetek svečanega dogodka so s svojo udeležbo počastila velika imena iz organizacij svetovnega nogometa, ki so odprla postopek pred podelitvijo nagrad. Priznanje za deobro delo ekipe Ral Madrida je bilo očitno izkazano v najboljši enajsterici Fife, saj se je tja uvrstilo pet nogometašev Reala. Casillas, Sergio Ramos, Xabi Alonso in Cristiano Ronaldo so bili v to ekipo izglasovani že drugo leto zapored, med njimi pa se je tokrat prvič pojavil tudi Marcelo. Preostalo ekipo so dopolnili igralci Barcelone Pique, Alves, Iniesta, Xavi in Messi ter kolumbijski napadalec iz Atletica Madrida Radamel Falcao.

Če prištejemo tudi letošnjo leto, je bil tokrat Iker Casillas že petič zapored v najboljši ekipi sveta, kamor se je prvič uvrstil leta 2008. »V vratih sem začel kot otrok in všeč mi je bil izziv, da sem ustavljal strele mojih prijateljev v šoli. Menil sem, da je obraniti strel enako pomembno kot zadeti gol,« je povedal vratar Reala kot odgovor na vprašanje enega izmed otrok, ki so spremljali nogometaše na odru. Za branilca iz Andaluzije Sergia Ramosa je bila to že tretja vključitev v ekipo, po letih 2008 in 2011. Xabija Alonsa je ta čast doletela drugo leto zapored, Marcelo pa je bil prvič izbran v Fifino enajsterico. Cristiano Ronaldo je zaradi svojega neverjetnega talenta še en standardni član te ekipe, tokrat je bil izbran že šestič zapored od leta 2007. »Ni lahko, moraš biti to kar si in trdo delati«, se je pošalil Portugalec, ko je odgovoril na vprašanje, ki ga je postavil deček o tem kaj je potrebno, da postane takšen igralec kot on.

Ballon d’Or je bil podeljen igralcu Barcelone Messiju. Cristiano Ronaldo, ki je bil v tej kategoriji finalist skupaj z Iniesto, je bil uvrščen na drugo mesto, za kar mu je bila podeljena Srebrna Žoga. Kot napadalec Reala, je tudi Jose Mourinho zasedel drugo mesto, on v kategoriji trenerjev. Madridski trener in Jose Guardilo, ki se je uvrstil kot tretji, sta v glasovanju oba zaostala za španskim selektorjem Vicentejem del Bosquejem.