X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Alonso

Xabi Alonso je dan pred tekmo Copa del Rey proti Celti na Santiago Bernabéu stopil pred medijev v novinarskem središču Valdabebasa. Vezist Real Madrida je razpravljal o ekipi Celte, ki bodo obiskali stadion Real Madrida že drugič in ob enem zadnjič v tej sezoni: “Vemo kako pomembna je jutrišnja tekma. To bo finale zaradi rezultata na Balaídosu. Moramo iti na igrišče po zmago, tako to gremo vedno, in poskusite ne dobiti gola, saj je to pomembno v tem tekmovanju. Upamo, da se bodo ljudje zavedali kako pomembna tekma je to za nas, ker bo odločila ali bomo ostali v tekmovanju. Celta igra dobro, vendar pa smo prepričani o napredovanju. Če se povežemo z navijači in nadaljujemo z dobro formo, ki smo jo pokazali v nedeljo, imamo dobre možnosti, da napredujemo.”

Vezist Real Madrida, ki je bil nedavno izbran v idealno enajsterico leta 2012 s strani FIFA / FIFPro, je pohvalil še 2 njegova soigralca: Cristiana Ronalda in Modrića. O prvem, ki je prav tako prejel to nagrado s strani FIFA / FIFPro je Alonso dejal: “Očitno je, da bi sam obnovil njegovo pogodbo. To je normalno in sam več mislim o tem, kaj bo prinesel jutrišnji dan, kot pa kaj se je zgodilo včeraj. Cristiano je srečen v tem klubu in klub je zadovoljna z njim. Ne ​​dvomim, da se ne počuti pomembnega.” Medtem je o Hrvatu dejal: “Več nas igra na tem igralnem položaju in on sam se še prilagaja na nov klub in novo ligo. V mojem prvem letu po prihodu iz Premier League sem se tudi sam težko znašel, ampak on se je že zelo dobro vključil v ekipo. Je super fant in odličen igralec. Ne dvomim, da bo bil še zelo pomemben.”

Alonso je prav tako govoril tudi o podaljšanju njegove pogodbe: “To ni nekaj kar me skrbi, ali da bi o tem v tem trenutku razpravljal. Za vse bo še čas. Nimam veliko za povedati o tem.” Glede svojega dela na igrišču je dejal: “Moraš biti sposoben brati igro in vedeti kdaj izbrati in sprejeti prave odločitve za dobro ekipo. Če osrednji branilci potrebujejo mojo pomoč sem z njimi in če ne jim naredil prostor.”

Glede napak, ki so bile vzrok, da je ekipa prejela 6 zadetkov na zadnjih dveh tekmah La Lige, je vezist analiziral svojo igro in rekel: “Analizirali smo jih in vemo, da je v Copa del Rey zelo pomembno, da ne prejmemo zadetka in zato moramo v jutrišnjo tekmo z mislijo poskusiti zmagati, vendar pa tudi vemo, da bi nam prejeti zadetek zelo otežil stvari. Želimo odigrati dobro tekmo.”

Xabi Alonso je bil jasen, ko je govora o sezoni Real Madrida: “Zaključke moramo potegniti ob koncu sezone. Obstaja veliko trenutkov v letu in sedaj ni pravi čas za oblikovanje ugotovitev. Moramo izboljšati našo igro v La Ligi, zmanjšati razliko in iti v vsako tekmo z namenom jo zmagati. Ne bomo se predali v La Ligi. Ne bomo naredili te napake. Moramo iti v vsako tekmo z isto koncentracijo za zmago.”

Na vprašanje o Casillas, ki je bil zamenjan na zadnjih dveh tekmah v La Ligi in o predstavi Adana, je bil jasen, da ekipa zaupa v oba: “Ekipa zaupa Ikerju in Adanu. Adan ni imel sreče, potem ko je bil izključen po vsega šestih minutah, vendar pa je potem prišel v gol Iker in ni mogel narediti veliko pri zadetkih. To je bila tehnična odločitev, ki jo spoštujemo v celoti. Iker ni navajen biti zamenjava in trdo trenira za takrat, ko bo prišel njegov čas igranja. Spoštuje trenerja in se razumeta.”

Vezist Madrid je bil jasen glede odsotnosti Mourinha na gala prireditvi Ballon d’Or: “Delal je za jutrišnjo tekmo, kar je pomembno. Tisti, ki smo lahko šli na gala prireditev, smo užival. On mi je povedal, da se pripravlja za tekmo proti Celti. Je zelo natančen in profesionalec in prepričan sem, glede na to kako ga poznam, da smo pripravljeni na jutrišnjo tekmo.” Za konec pa je Alonso spregovoril še o poštenosti teh individualnih nagrad: “To ni moja dolžnost, da odločam o tem ali so poštene ali ne. Slovesnost se je končno zgodila in smo se o tej temi že prevečkrat pogovarjali.”