X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi igralcev Reala na Fifino gala prireditev

Iker Casillas je bil izbran za vratarja v idealni enajsterici po izboru FIFA / FIFPro za leto 2012 skupaj s Xabijem Alonsom, Sergiom Ramosom, Cristianom Ronaldom in Marcelom. Kapetan Real Madrida je pokazal svoje zadovoljstvo po gala prireditvi v Zürichu: “Zelo sem vesel, da sem tukaj. Lanska sezona se je dobro končala in zelo sem vesel za moje štiri soigralce, ki prav tako sestavljajo idealno enajsterico leta 2012 in to je lahko v ponos vsem navijačem Real Madrida. V zvezi z nagrado Ballon d’Or, mislim, da so bili predlagani trije najboljši igralci in na koncu je zmagal Messi. Ob tem bi mu rad čestital, vendar pa je škoda, ker smo si želeli, da bi Cristiano dobil svojo drugo nagrado Ballon d’Or.”

Sergio Ramos se je spomnil preostalih v ekipi ob prejemu nagrade: “To je zelo poseben dan za nas. Vedno je ponosen trenutek, ko požrtvovalnost in delo, kar je del nogometašev in Real Madrida, prepoznano z nagrado kot je ta. Ne le zase, temveč tudi za moje soigralce, ki so nam omogočili, da smo se izkazali individualno in da so nam omogočili, da smo tukaj. Prav tako je to poseben dan za Real Madrid, ki je prispeval veliko igralcev za idealno enajsterico, kar nas bo spodbujalo, da napredujemo in rastemo.” Glede nagrade Ballon d’Or je andaluzijski branilec dejal: “La Liga ima nekatere odlične igralce. Želeli bi si, da bi nagrado osvojil Cristiano, kar bi bila njegova druga ta nagrada, vendar pa temu ni tako, čeprav je fantastičen igralec.”

Še en igralec Real Madrida je bil izbran v idealno enajsterico FIFA / FIFPro in to je Marcelo. Levi bočni branilec je delil svoje navdušenje ob prejemu te nagrade: “Zelo sem vesel, saj sem vedno sanjal o tem, da bi bil tukaj. Moram se zahvaliti svojim soigralcem v Real Madridu in tistim iz reprezentance, predvsem pa svoji družini. Cristiano nam veliko pomaga in sam bi želel, da bi on osvojil nagrado Ballon d’Or. Prepričan sem, da nam bo prinesel še veliko veselja.” Na koncu je o dogodku spregovoril tudi Xabi Alonso: “Cristianu Ronaldu ni uspelo osvojiti nagrade Ballon d’Or, vendar pa mi vemo, da je odličen igralec in da je zmožen vsega. Zame je čast biti tukaj že drugo leto del najboljše enajsterice na svetu.”