X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 4-0 Celta Vigo

photobucket.com

Real Madrid se je uvrstil v četrtfinale španskega kraljevega pokala. Beli so si proti Celti napredovanje zagotovili na povratni tekmi že v prvem polčasu, v katerem so prikazali vrhunsko predstavo. Po vsega 24. minutah igre so se beli veselili že dveh zadetkov, ki ju je oba dosegel Cristiano Ronaldo, poleg tega pa so imeli še veliko priložnosti za povečanje vodstva, niso dopustili niti enega strela na svoja vrata in celo neupravičeno jim je bil razveljavljen še en zadetek ob koncu polčasa. V drugem polčasu so zadnjih 18 minut po izključitvi Sergia Ramosa zaradi dveh rumenih kartonov, beli igrali celo z igralcem manj, kar je nekoliko zapletlo stvari, vendar pa je Real Madrid, ki je že drugo tekmo zaporedoma končal le z 10. igralci, še enkrat dokazal svojo moč in ponos. Cristiano Ronaldo je zaključil svoj prvi hat-trick v letu 2013 po leti kombinaciji s Higuíanom v 87. minuti, v 89. minuti pa je piko na i uvrstitvi v naslednji krog tekmovanja po aistenci Ronalda postavil Khedira. Real Madrid tako v četrtfinalu sedaj čaka že naslednji nasprotnik in sicer je to ekipa Valencije.

Real Madrid je včeraj na Bernabéu igral tekmo za življenje ali smrt. S podporo Santiaga Bernabéu, kjer so nepremagani že eno leto, kar je vsekakor bil pravi temelj pred tekmo, so beli hoteli dokazati svojo željo od trenutka, ko so prišli na igrišče. V bistvu so domači prišli v vodstvo že v tretji minuti, po svojem prvem strelu na gol. Akcijo je z metom iz avta začel Arbeloa, jo podal do Cristiana Ronalda, ki je vsaj 25 metrov od gola, vendar pa je je vseeno poizkusil z močnim strelom. Žoga je povsem presenetila gostujočega vratarja Álvareza, ki je ni mogel zaustaviti in končalo se je z vodstvom Reala 1-0. Portugalec je začel leto 2013 v odlični formi (kasneje je dosegel še svoj četrti in peti gol na šele drugi tekmi v tem letu) in z izjemno visoko samozavestjo. Real Madrid je še enkrat dokazal kdo je je vladar na Santiago Bernabéu. Proti Real Sociedadu so potrebovali le dve minuti za zadetek, tokrat proti Celti pa le minuto več. Njihov nadzor nad žogo in agresivno pokrivanje je onemogočilo Celti vse poskuse igranja. Domača ekipa je z zadetkom Ronalda že izničila prednost Celte s prve tekme, vendar pa je bilo potrebno odigrati še velik del tekme. Cristiano Ronaldo je znova prevzel odgovornost in razblinil vse dvome glede rezultata, potem ko je zadel po praktično enaki akciji, ki mu je prinesla zadetek že na prvi tekmi na stadionu Balaídos. Le da tokrat mu ni podal Xabi Alonso, temveč Luka Modrić, ki je dvignil žogo preko gostujoče obrambe. Portugalec je sprejel darilo Hrvata z obema rokama in z levico povišal na 2-0 (24. minuta). Tretji zadetek bi lahko prišel 11 minut kasneje, vendar pa Özil ni uspel premagati vratarja Sergia v dvoboju 1 na 1. Kljub temu pa je tretji zadetek prišli v naslednji akciji, vendar pa ga je sodnik Ayza Gámez razveljavil zaradi domnevno prepovedanega položaja Cristiana Ronalda, ki pa za kar nekaj metrov ni bil v prepovedanem položaju in je bil zato v 36. minuti povsem neupravičeno razveljavljen njegov zadetek. Prvi polčas se je tako končal z dvema zadetkoma domače ekipe, ki so med drugim imeli še veliko drugih lepih priložnosti za povečanje prednosti ter bili tem neupravičeno prikrajšani za še tretji zadetek.

Xabi Alonso, ki je v prvem polčasu prejel močan udarec v vrat po naletu De Lucasa, je ostal po odmoru v slačilnici. Essien je prevzel njegovo mesto na sredini igrišča, medtem ko je Varane, ki je prišel v igro namesto Alonsa, zaigral v osrčju obrambe, Ramos pa se je preselil na desni bočni položaj (po 10. minutah igra sta Francoz in igralcem iz Seville zamenjala igralna položaja). Odnos ekipe se ni spremenil, saj so se domači zavedali, da bi samo en zadetek Celte rezultat znova izenačil, zato so beli se beli vrnil na igrišče z namenom nadzorovati tekmo. De Lucas je v 68. minuti sploh prvič na tekmi preizkusil pripravljenost Casillasa, vendar pa odziv kapetana ne bi mogel biti boljši. Izključitev Sergia Ramosa zaradi dveh rumenih kartonov 18 minut pred koncem tekme je zapletla zadevo pri izpolnjevanju pogojev za napredovanje v naslednji krog tekmovanja, vendar pa je Casillas izredno zanesljiv v vratih Reala in je tako v dveh primerih preprečil gostujoči ekipi dosego zadetka. Real Madrid, ki je igral že drugo zaporedno tekmo z le 10. igralci, je še enkrat dokazal svojo moč in ponos v 87. minuti, ko je najprej Gonzalo Higuain povlekel žogo na polovico gostov, jo oddal na levo do Cristiana, ki je z levico sprožil mimo stojne noge gostujočega vratarja in odločil potnika v četrtfinale. Le dve minuti kasneje pa je Sami Khedira izpeljal dvojno podajo s Cristianom te nato žogo poslal v mrežo gostov za za končnih 4-0.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Ayza Gámez
Real Madrid 4-0 Celta Vigo
Ronaldo 3., 24., 88., Khedira 89.
RK: Sergio Ramos 72.

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com