X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Casillas

Iker Casillas je bil v ospredju na javni prireditvi v španski prestolnici. Kapetan Real Madrida je pri tem odgovarjal tudi na vprašanja medijev in dejal, da ga je izkazana naklonjenost s strani navijačev zelo ganila: “Moram se zahvaliti ljudem za naklonjenost, ki so jo vedno namenili meni. Vse od takrat, ko sem bil 17 let star, sem bil pod drobnogledom. Naredil sem kar sem moral storiti, da bi bili ljudje ponosni, ko sem nosil ta dres. Razveseljivo je, da se me bodo spominjali. Imam posebno vrsto naklonjenosti in to cenim. Ta klub je čudovit in tukaj bi se rad upokojil.” Casillas je še enkrat pomirjal stvari glede pomena njegovega sedenja na klopi: “Kaj moram storiti je to, da še več treniram in da se ženem do skrajnosti za moj povratek. Sam s seboj se borim v najtežji bitki in s tem, da ponovno pridobim zaupanje trenerja.”

Španski reprezentant je povzel miselnost s katero začne vsak trening, kot vedno z enako ponižnostjo: “Resnica je, da imam rad izzive. Moram dokazati svojo vrednost do poklica. Moram uživati in stisniti zobe. Imam podporo svojih soigralcev in trenirati še več, da dokažem sebi, da se lahko vrnem in pridobim nazaj samozavest, če sem jo kdaj izgubil. Počutim se močnejšega.” Casillas, ki je šel skozi še težje čase je dejal: “To mi ne predstavlja napora. Je drugačen položaj in moram živeti s tem. Moram dokazati, da sem vreden začeti tekme in imeti zdravo konkurenco z Antoniom. Hvaležna sem za nagrade v letu 2012, vendar pa je to preteklost. Upam, da bodo tudi naslednje leto rekli, da sem najboljši na mojem položaju, saj bi to pomenilo, da so se stvari dobro odvile.”

Na vprašanje o njegovi prihodnosti v klubu, Casillas ni dvomil, da je to najboljše mesto za njega: “Ne vem, kako se je odločil klub. Mourinho ima pogodbo in sam jo imam prav tako in kar želim je to, da jo do konca izpolnim. Ta klub je čudovit in poseben in zardi vsega tega sem tukaj. Sem iz Madrida in igram za najboljši klub in rad bi se tukaj upokojil, če bo mogoče.” Prav tako je namenil nekaj besed naklonjenosti navijačem: “Moram se zahvaliti ljudem za vso to naklonjenost, ki so jo vedno mi pokazali. Vse od takrat, ko sem bil 17 let star, sem bil pod drobnogledom zaradi položaja kjer igram. Naredil sem kar sem moral storiti, da bi bili ljudje ponosni, ko sem nosil ta dres. Razveseljivo je, da se me bodo spominjali. Imam posebno vrsto naklonjenosti in to cenim.”

Svetovni prvak je razpravljal o branjenju in dejal, da je njegov cilj si prizadevati biti najboljši ne glede na individualna mnenja: “Kar je Mourinho rekel o tem kar bi bilo povezano z menoj, me ne moti. To je dejala oseba, ki je odgovorna za ekipo in to je vse kaj on misli in v kaj je on prepričan. Kaj moram sam storiti je to, da še več treniram in da se ženem do skrajnosti za moj povratek. Sam s seboj se borim v najtežji bitki in s tem, da si ponovno pridobim zaupanje trenerja. Še bolj se morem potruditi, še posebej za navijače Real Madrida, ki stojijo za menoj.”

Na vprašanje, ali je vprašal svojega trenerja za razlago zakaj je na klopi, je bil Casillas zelo jasen v svojem odgovoru: “Nismo razpravljali o ničemer. Ni mi razlagal te stvari, ko sem začenjal tekme in mu ni potrebno, ko ne začenjam v prvi postavi. Imam odličnega prijatelja in soigralca v Antoniju (Adan, op.p.). Če se ni odloči, da bi mi povedal razlago takrat, potem tudi sedaj ne bom spraševal za pojasnilo. Klub in boj za uspeh so bolj pomembni od mene.”

Prav tako je imel tudi besede podpore in razumevanja za njegovega vratarskega soigralca: “Vsi smo imeli primere, kot je bil tisti, ki se je zgodil na tekmi proti Real Sociedadu. To se je meni zgodilo pred dvema letoma v 45. sekundi. Ima podporo vseh soigralce in imamo polno zaupanje vanj. Vedno moraš iz stvari potegniti pozitivne stvari. Bilo je dobro, da se me je prisililo, da še več delam in da bi bil še boljši. V tem klubu je vedno prostor za napredek, kar je tisto kar navijači Real Madrida tudi hočejo.”

Casillas je ob tej priložnosti bil tudi samokritičen glede na prvi del sezone, tako na osebni kot tudi na kolektivni ravni: “Ne verjamem, da je bila sezona tako slaba. Nisem stroj. Bila je sprejemljiva. Včeraj sem našel mesto kjer moram biti in upam, da je to začetek nečesa. Ne maram govoriti o sebi, ampak moram živeti s tem. Moram si prizadeva še več. Naše predstave v primerjavi z lansko sezono niso bile enake. Osvojili smo zelo težko in dolgo ligaško sezono, vendar pa je bila lani zelo dobra sezona. Želimo si, da bi našli to kontinuiteto. Sedaj moramo še naprej misliti o borbi za ligo. Sam sem šel skozi to pot že pred petimi leti in takrat nam je uspelo izničiti prednost. Potrudili se bomo do zadnjega atoma in se bomo zato borili, saj imamo za seboj veliko podpore.”

Na vprašanje, zakaj ne želel sprejeti kapetanskega traku, ki mu ga je Cristiano poskušal dati na tekmi proti Real Sociedadu, igralec belega baleta dejal: “Dobro mu je šlo in je vlekel ekipo naprej.” Ob odsotnosti Mourinha na FIFA gala prireditvi je vratar povedal, da je trener že podal svoje razloge za to: “On je že rekel, da je morala ostati na Valdebebasu, da se pripravi na tekmo proti Celti. Real Madrid je dobro zastopal sam predsednik, ki nam je ob tem izkazal svojo podporo. Trener se je odločil v dobro kluba in ekipe.”

Iker Casillas je spregovoril tudi o tem, kako se boriti proti motnjam v nogometu in o ekipi Real Madrida: “Ta klub izpostavljeni številnim pripombam. Vsako tekmo je treba jemati kot najpomembnejšo. Ko ne moreš izpolniti teh zahtev, potem je čas, da zapustiš ta poklic. Najbolj pomembna stvar v nogometu je, da imaš močan um. Veliko samozavesti. Po osvojitvi tako veliko stvari v Real Madrid po 14. letih, mi je najbolj všeč to, da ljudje uživajo in da rečejo, da so vedno bili in da bodo vedno bili za Real Madrid.”

Nazadnje je kapetan Real Madrid poslal sporočilo navijačem Real Madrida: “Moram prositi naše navijače, da naj držijo skupaj in da naj bodo združeni z nami. Z vašo podporo bomo veliko boljši. V ligi moramo obrniti stvari v našo korist, čeprav zgleda težko. Če bomo držali vsi skupaj, bo nam šlo na bolje. Podpiram to kar je Cristiano rekel včeraj, kar je bilo nekaj podobnega temu.”