X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Higuain

Gonzalo Higuain je stopila pred novinarje dan tekmo med Real Madridom in Osasuno na stadionu Reyno de Navarra. Argentinski napadalec, ki se je sedaj vrnil po poškodbi za odločilen del sezone, je spregovoril o mišljenju ekipe pred tekmo: “Gostovanje na stadionu Reyno de Navarra je zelo težavno, vendar pa bomo šli na vse tri točke.” Prav tako pa je spregovoril tudi o dobrem začetku leta, v katerem upa, da bo veliko dosegel: “Še naprej moramo zmagovati, če želimo doseči svojo najboljšo raven igre. Še naprej se bomo borili za to lovoriko in za sebe, da bomo končali čim višje.”

El Pipita se počuti, da je popolnoma okreval po poškodbi, kot je pojasnil na tiskovni konferenci: “Počutim se dobro. To sta bili dva težka meseca, vendar pa če se bo trener odločil, da bom začel v prvi postavi, sem pripravljen igrati tudi že 90 minut.” V zvezi z govoricami o tem novih okrepitvah, ki jih mora napadalec Real Madrida vedno poslušati, jih je Argentinec zavrnil, saj gre za stvari, ki se zgodijo vsako leto: “Sem miren kot takrat, ko sem prišel v klub. Ne poslušam govoric. Osredotočam se na ekipo in na doseganje ciljev v tej sezoni, ki so poskusiti osvojiti vse tri naslove. Tukaj sem za ekipo.”

Kot zadeva razmer v La Ligi, Gonzalo Higuain ve kako težko je, vendar pa je dejal, da se bodo borili do konca: “Moramo biti realistični. Težko je, vendar pa se moramo še naprej boriti. Še veliko tekem je preostalo in moramo še naprej zmagovati. Želimo priti do forme iz lanske sezone in smo na dobri poti, da postanemo ekipa, ki je že enkrat bila.”

Igralec Real Madrida je govoril tudi o kazni, ki jo je prejel Sergio Ramos in potegnil iz tega: “Sergio se je opravičil. Te stvari se dogajajo na napetih tekmah. Je pomemben igralec in vemo kakšen profesionalec je. Povedal je, da mu je žal in nam ni potrebno več govoriti o tej zadevi. Sodniki se tako odločajo in jih moramo spoštovati.” Njegova odsotnost v Pamploni ne bo izgovor za zmago. “Vsi so pomembni igralci in ne moremo razmišljati o tem kdo manjka. Ekipa, ki bo šla na igrišče bo dala vse od sebe,” je dejal.

Higuaín se zaveda, da bo to težka tekma proti Osasuni, čeprav je vedno uživala v igranju na njihovem igrišču in zato upa, da se bo to nadaljevalo: “Upam, da bo to tekma, kjer bi lahko znova zadel, ampak pomembno je, da se počutijo fizično dobro. Ko bom sam na vrsti za igranje, hočem to izkoristiti z zadetkov, kar bi bil super občutek. Napadalci živimo za zadetke in da uživamo ob velikih senzacijah.” Prav tako pa je izkoristil možnost, da pošlje svoje sporočilo, v katerem je poudaril svojo podporo trenerju: “Ekipa drži skupaj in stojimo za trenerjem. Moramo ga spoštovati in ga podpirati. To je tisto, kar bo obrodilo sadove in nam prineslo lovorike. On je trener Real Madrida in ima pogodbo, zato pričakujem, da bo ostal, čeprav nisem v njegovi glavi in ​​ne vem kako se bo odločil.”

“Vse odkar sem tukaj, razen lani, so bili rezultati vedno tesni. Gre za težko igrišče za gostovanje in Osasuna potrebujete točk tako kot mi,” je dodal na temo ciljev ekipe na stadionu Reyno de Navarra.

Igralec Real Madrid je imel prav tako tudi pohvalne besede za svojega soigralca v napadu, Cristiana Ronalda, ki ga ne bo proti Osasuni zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov: “Ne vem, če je to njegov najboljši trenutek, saj je v letih, ko je tu, vsako sezono dosegel veliko zadetkov in je bil pomemben za lovorike, ki smo jih osvojili. Cristiano je nam pomagal zmagati veliko tekem s svojimi zadetki. Če on igra dobro, potem smo tudi mu uspešnejši. Vse odkar je prišel, je vedno igral pomembno vlogo. Na 172. tekmah je dosegel 174 zadetkov. Ves čas ga potrebujemo v ekipi.” Higuain je prav tako povedal, da so njegovi zadetki iz prostih strelov posledica trdih treningov: “To je strel, ki ga je težko videti. To pride s prakso in sam mislim, da glede na to kakšen profesionalec je, vadi proste strele vsak dan.”

Napadalec je prav tako tudi dejal, da je pomembno, da pustimo prvo polovico sezone za seboj in da se osredotočimo na sedanjost: “Lani smo imeli zelo dobro sezono, z veliko dobrega nogometa in zadetki in res je, da je sedaj raven naše igre nekoliko padla, kar je malce zaskrbljujoče. Ampak takšen je nogomet in se lahko hitro spreminja. Imamo štiri ali pet mesecev tekmovanj in bomo poskušali doseči nekaj posebnega.”

Enotnost v slačilnici je bila vedno ena od ključnih stvari Real Madrida. “Ni nobenih težav, med nikomer. Bolj si enoten, boljše je. La Liga je težka, ampak se bomo še naprej borili za ta naslov in za sebe, da bomo končali čim višje.” Omenil je tudi svojega reprezentančnega rojaka Angela di Mario, ki ga še vedno cene tako visoko kot ga je vedno: “Je zelo pomemben igralec za vse nas. To je že pokazala v prejšnji sezoni. Ne vem, če ne igra tako dobro, ampak če je tako, potem mu bomo poskušali pomagati priti nazaj na raven, ki jo je vedno kazal. Ne dvomim, da ne bo napredoval in sam mislim, da sploh ne igra tako slabo.”

Na vprašanje o Ligi prvakov je Higuain navedel, da je to eden od njegovih glavnih ciljev: “Sploh ne razmišljamo o tem, da je ne bi osvojili. Naš cilj je zmagati vsako posamezno leto.” Na koncu pa je El Pipita ponovil, da se vrača poln motivacije pomagati ekipi: “Ni mi potrebno ničesar dokazovati. Tukaj sem že šest let in trener me pozna. Moram izkoristiti dane minute in ga prepričati.”