X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Odzivi po tekmi: Albiol

 “Jasno je, da se je ekipa trudila, z izključitvijo pa se je vse skupaj otežilo”, je po tekmi povedal branilec Reala.

Raul Albiol je začel tekmo proti Osasuni na stadionu Reyo de Navarra, ki se je končala z remijem brez zadetkov. Centralni branilec je obžaloval izgubljene tečke v Pamploni: “Bilo je težko igrišče za igro, vendar smo morali zmagati. Jasno je, da se je ekipa trudila, po izključitvi pa se je za nas vse skupaj otežilo. Zdaj moramo nadaljevati in hitro pridobiti pravo formo v Ligi, da bomo pričakali dobro pripravljeni nadaljnje tekme v ligi prvakov. Do zdaj smo imeli kar veliko težav pri doseganju zadetkov in zmagovanju na gostujočih tekmah.”

Branilec je prav tako spregovoril o manjkajočih Realovih igralcih proti Osasuni: “Manjkajoči igralci so pomembni za nas, vendar mi smo Real Madrid, imamo odlično ekipo in morali bi osvojiti vse tri točke. Ekipa se je hotela vrniti na zmagovalna pota prejšnjega leta, tako da se moramo truditi še naprej in napredovati.” Še posebej je omenil Cristiana Ronalda: “Jasno, on je za nas zelo pomemben in želimo si, da bi bil na razpolago vsako tekmo, ampak tudi on je človek, ki je pač prejel pet rumenih kartonov.”

Spregovoril je tudi o trenutni situaciji v prvenstvu: “Liga je za nas daleč od dosega, vendar bomo vseeno šli v vsaki tekmi po zmago. Smo Real Madrid in moramo osvojiti kar se da največ točk. Ne smemo razmišljati o točkovni razliki med nami in vodilno ekipo. Moramo iti tekmo po tekmo in razmišljati o drugem mestu. Danes smo izgubili dve pomembni točki in zdaj moramo imeti res dobro drugo polovico sezone.”

Real Madrid je končal tekmo le z desetimi igralci, po tem ko je bil izključen Kaka zaradi drugega rumenega kartona. “Izključujejo nam igralce zaradi povsem običajnih stvari. Danes se bi temu lahko izognili, drugi rumeni karton je bil kar precej ostra odločitev. Upajmo, da bomo na naslednjih tekmah, ki so pomembne, tekme le končali z vsemi igralci,” je povedal Albiol. Ko je bil vprašan, če ima ekipa težave z motivacijo, je bil jasen: “Ne primanjkuje nam motiva, dobimo ga že s tem, da igramo za Real Madrid in zato moramo zmagati vsakokrat, ko stopimo na igrišče.” Glede pohvalnih besed Mourinha glede njegove igre, je Albiol izjavil: “Cenim besede trenerja. Tu sem, da delam trdo in če se odloči zame, da pomagam ekipi.”

Za konec je Albiol razložil kaj morajo storiti do konca sezone: “Tukaj je najpomembnejša stvar ekipa. V prvenstvu nismo v dobri situaciji, vendar imamo ekipo, ki se lahko izboljša, zato moramo v pokalu in Ligi prvakov vstopiti v tekme na izpadanje v naši najboljši formi. Vemo, da je skupina igralcev enaka kot lansko sezono in želimo se, da bi se tudi vrnili na ta nivo čim prej. Liga prvakov je posebno tekmovanje. Zavedamo se potenciala te ekipe in pripravili se bomo, da bi bili do tekme z Manchestrom v svoji najboljši formi.”