X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Osasuna 0-0 Real Madrid

Real Madrid je na stadionu Reyno de Nevarra remiziral z Osasuno in tako ostaja neporažen v letu 2013. Sodniki so v 78.minuti zaradi sumljivega prepovedanega položaja razveljavili zadetek Callojona.

Real Madrid ni uspel zmagati na Reyno de Navarri, saj je brez zadetkov remiziral proti Osasuni v njihovi tretji tekmi v zadnjih sedmih dneh. Ekipa Joseja Mourinha tako po hudi borbi, v kateri sicer niso uspeli zatresti nasprotnikove mreže, še neporažena v letu 2013. Še tretjo tekmo zaporedno tekmo je ekipa Belih končala tekmo le z desetimi igralci, tokrat je igro zaradi drugega rumenega kartona moral zapustiti Kaka. Prvi polčas je zaznamovala borba za žogo na sredini igrišča, kar je pomenilo da je bilo zelo malo strelov na vrata, medtem ko je bil drugi polčas bolj intenziven in z več priložnostmi, vendar je rezultat vseeno ostal nespremenjen. Sodniki so sicer razveljavili zadetek Callejona v 78.minuti zaradi dvomljivo dosojenega prepovedanega položaja. Mourinhova ekipa mora obrniti novo stran, pozabiti to tekmo in se skoncentrirati na prvo tekmo četrtfinala Cope del Rey, ki jo bo Real igral ta torek proti Valenciji na Santiagu Bernabeu.

Brez Ronalda, Ramosa in Adana, ki so manjkali zaradi kazni ter brez Pepeja, ki mu je nastop preprečila poškodba, je Real Madrid stopil na zelenico Osasune z Varanejem, Coentraom, Albiolom, Callejonom, Di Mario in Higuainom kot spremembami glede na tekmo z Celto sredi tedna. Prvi polčas je bil vse od začetnega zvižga zelo izenačen, zaznamovan predvsem z brobo na sredini igrišča in z malo priložnostmi na obeh straneh. Higuain je imel prvi priložnost na tekmi v peti minuti, ko mu je podal njegov rojak Di Maria, vendar se je njegov strel odbil v kot. V enajsti minuti je na drugi strani poskusil Damia, strel je po dotiku enega izmed igralcev spremenil smer in končal daleč stran od vrat.

Tekma ni imela tekoče igre in nobena izmed ekip si ni supela priigrati prednosti. Alonso in Di Maria sta bila igralca z največ idejami kaj skušati doseči, saj sta s podajami čakala na otekanja Higuaina in Callejona, ki sta imela na koncu tudi največ priložnosti. Podaja igralca iz Tolose v 14.minuti je pred nasportnikovim golom zaposlila Higuaina, a je bila akcija zaradi prepovedanega položaja prekinjena. V 23.minuti je Argentinec spet zapravil priložnost po podaji Di Marie, v 25.minuti pa je že uspel prigrati vratarja Andresa Fernandeza, ki je šel globoko iz gola, vendar njegova podaja iz strani ni našla pravega naslovnika, ki bi zadel nebranjena vrata.

Di Maria (25.munta), Cejudo(26.minuta) in Xabi Alosno so prav tako poskušali svojo srečo, a so njihovi streli končali mimo vrat. V 36.minuti tekme je podajo Di Marie pokušal v zadetek prtvoriti Callejon, a je njegov lob z glavo končal preko zgornje vratnice. V 43.minuti je Osasuna odigrala svojo najlepšo akcijo v prvem polčasu. Cejudo je podal na levo stran Armenterosu, čigar povratno podajo je neuspešno zaključil prav Cejudo. Beli so odgovorili in bili lahko celo povedli po lepi akciji med Modrićem in Callejonom v predzadnji minuti prvega polčasa. Igralec iz Granade je ob gol avt liniji uspel preigrati vratarja Osasune, ki je zopet zapustil svoja vrata, podal žogo do Coentraoa, a ta ni uspel zadeti vrat, ki so jih branili le nasprotni branilci.

Drugi polčas se je začel s prvim strelom na vrata, ki ga je sprožil Kike sola, a je Casillas žogo odbil v kot, malo zatem pa je še Oier v 50.minuti poskusil s srečo, a je strel zletel mimo cilja. V 58.minuti je Mourinho na igrišče poslal Benzemaja in Kakaja, ki sta zamenjala Di Mario in Higuaina. Beli so zvišala posest žoge, vendar se ta ni spremnila tudi v priložnosti. V 67.minuti je Osasuna imela novo priložnost, ampak je Lolo z glavo po podaji iz desne strani meril nenatančno. Z razdelje je v 68.minuti poskušal še Armenteros, tudi on neuspešno.

V isti minuti obračuna je Mourinho opravil še svojo zadnjo menjavo na tekmi. Özil je zamenjal Modrića in le nekaj minut kasneje so Beli morali nadaljevati tekmo le z desetimi igralci. Kaka (76.minuta) je dobil še drugi rumeni karton, ker je ob prostem strelu stal preblizu žoge, ki jo je vanj brcnil igralec Osasune. Prvi kazen je Brazilec prejel v 60.minuti zaradi nevarne igre s komolcem. Osasuna je po izključitvi Realovega igralca pritisnila naprej, vendar pa je bila ekipa iz Madrida tista, ki si je priigrala najlepšo priložnost v 78.minuti. Benzema je iz leve podal Callejonu, ki je žogo preusmeril v levi kot domačih vrat in se že razveselil zadetka, ko so ga sodniki nato zaradi domnevnega prepovedanega položaja razveljavili. Domače ekipa se je še naprej trudila dobiti vse tri točke, ki bi jim še kako pomagale v borbi za obstanek v prvi španski ligi. Damia je v 81.minuti ustrelil prek vrat, medtem ko je strel Varaneja po podaji iz kota v 84.minuti končal mimo desne vratnice. V 93.minuti se je zadnja priložnost na tekmi ponudila še Benzemaju, a Andres Fernandez ni imel težav pri krotitvi strela. Tekma se je tako končala brez zadetkov. Zdaj je čas, da se Realove misli preusmerijo na prvo tekmo četrtfinala Cope del Rey proti Valenciji.