X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Napoved: Real Madrid – Valencia

Nocoj se bo Real Madrid pomeril z Valencijo (21:00) na prvi tekmi četrtfinala Copa del Rey. Beli še ne poznajo poraza v letu 2013, zato je danes njihov cilj si tudi priigrati prednost na domačem Santiago Bernabeu pred povratno tekmo na Mestalli, da bi si zagotovili vstopnico med štiri najboljše ekipe v španskem kraljevem pokalu. Po prestani kazni se na igrišče znova vrača Cristiano Ronaldo, medtem ko bo to tudi 600. tekma Joseja Mourinha v vlogi trenerja. Beli balet se bo soočil s težkim tekmecem, proti ekipi (s sedmimi zmagami na osmih tekmah, odkar se je na trenerski stolček usedel Valverde) s katero bodo beli igrali kar trikrat v samo enem tednu.

Real Madrid bo danes igral v tretjem krogu letošnje Copa del Rey, potem ko so pred tem že izločili ekipi Alcoyana in Celte Vigo. Beli so bili boljši od ekipe iz Alicanteja na obeh tekmah (1-4 in 0-3) in odlično preskočili ekipi iz Galicije na povratni tekmi, potem ko so na prvi tekmi izgubili z rezultatom 2-1, a nato na domačem igrišču pokazali do je boljši ter slavili z rezultatom 4-0. Cilj ekipe je sedaj si zagotoviti mesto v polfinalu in za dosego tega bo Real Madrid moral premagati Valencijo, torej ekipo, ki so jo že premagali na štirih od šestih dosedanjih izločilnih tekmah kraljevega pokala, potem ko so prvo tekmo igrali na domačem igrišču, zadnjič v četrtfinalu v sezoni 2003/04.

PREJŠNJE POKALNE TEKME S PRVIMI TEKMAMI NA SANTIAGO BERNABEU
Sezona Krog tekmovanja Rezultat
1927/28 Četrfinale(prva tekma) Real Madrid 2-2 Valencia
Četrfinale (povratna tekma) Valencia 2-1 Real Madrid
1932/33 Polfinale (prva tekma) Real Madrid 3-1 Valencia
Polfinale (povratna tekma) Valencia 1-3 Real Madrid
1950/51 Osmina finala (prva tekma) Real Madrid 3-2 Valencia
Osmina finala (povratna tekma) Valencia 1-5 Real Madrid
1991/92 Četrfinale (prva tekma) Real Madrid 2-1 Valencia
Četrfinale (povratna tekma) Valencia 0-0 Real Madrid
1994/95 Osmina finala(prva tekma) Real Madrid 1-2 Valencia
Osmina finala (povratna tekma) Valencia 2-1 Real Madrid
2003/04 Četrfinale (prva tekma) Real Madrid 3-0 Valencia
Četrfinale (povratna tekma) Valencia 1-2 Real Madrid

To ne bo le še samo ena druga tekma za Joseja Mourinha, saj bo to njegova 600. tekmo v vlogi trenerja. Trener belega baleta ja za tekmo vpoklical 20 igralcev, kjer najbolj izstopa vrnitev Cristiana Ronalda po prestani kazni proti Osasuni. Portugalec je najboljši strelec ekipe v tej sezoni (16 golov v La Ligi, šest v Ligi prvakov, 4 v Copa del Rey in 2 v španskem superpokalu) in je tudi letošnje leto začel v odlični formi, potem ko je dosegel 5 golov na samo dveh tekmah.

Valencia prihaja na tekmo, prvo od treh, ki jo bodo igrali proti belim v naslednjem tednu, po štirih zmag na štirih tekem letošnje Copa del Rey. V prvem krogu tekmoanja so premagali ekipo Llagostera z rezultatom 0-2 in s 3-1 na Mestalla, nato pa so v osmini finala obakrat premagali  še Osasuno (0-2 na stadionu Reyno de Navarra in 2-1 doma).

Ernesto Valverde je prevzel mesto Mauricia Pellegrina na klopi Valencije v začetku decembra in v manj kot dveh mesecih na klopi netopirjev je popeljal svojo ekipo na zmagoviti niz s sedmimi zmagami (4 v La Ligi, dve v Copa del Rey in eno v Ligi prvakov) na zadnjih osmih tekmah. Roberto Soldado je igralec Valencije, ki predstavlja največjo grožnjo v napad ekipe, potem ko je najboljši strelec Valencije v La Ligi z 11 goli in dvema v Copa del Rey. Albelda, Canales in Mathieuin so poškodovani, medtem ko je Feghouli na afriškem pokalu in zato omenjeni ne bodo mogli igrati, drugače pa lahko Valverde računa na vse ostale igralce.