X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid 2-0 Valencia

photobucket.com

Real Madrid je prevzel vodstvo v izločilnem dvoboju četrtfinala Copa del Rey, potem ko so beli z zmago 2-0 na prvi tekmi naredil velik korak na poti k uresničitvi uvrstitve v polfinale. Benzema je v 37. minuti zaključil protinapad za v učbenike ter tako bele popeljal v vodstvo, nato pa je v drugem polčasu vse dvome o zmagovalcu razblinil z avtogolom Guardado. Real Madrid, ki na Santiago Bernabeu ne poznajo poraza že več kot eno leto, bi lahko prišel do še boljšega rezultata, če gosti v vratih ne bi imeli izjemnega Guaite, ki je obranil dve stoodstotni priložnosti Cristianu Ronaldu. Potnika v naslednji krog tekmovanja pa bo kljub zmagi belega baleta odločila povratna tekma naslednji teden na Mestalli.

To ni bila le še ena tekma v nizu. Čeprav bo dvoboj imel še povratno in ob enem odločilno tekmo na Mestalli, je bilo vseeno na kocki mesto v polfinalu Copa del Rey in Real Madrid, ki je že več kot eno leto nepremagan na Santiago Bernabeu, je pokazal svoje namere že od samega začetka. Tako so beli takoj, ko je Valencia začela tekmo s sredine, ukradli žogo iz česar s nato prišlo do prostega strela, ki ga je izvedel Cristiano Ronaldo in bil takoj blizu zadetka. Ta otvoritvena poteza je bila prolog pred razburljivim prvem polčasu, ki sta ga ekipi odigrali v visokem tempu. Priložnosti so se sledile na obeh straneh, vendar pa je imel od vseh v prve pol ure zagotovo najlepšo Luka Modrić. Hrvat je vzel žogo Banegi, potem ko je bil slednji pod pritiskom Hrvata, ki je začel protinapad s podajo do Benzemaja. Francoz jo podal nazaj Modriću, ki je v 9. minuti z levico z roba kazenskega prostora streljal le za las mimo leve vratnice gola Valencije. Tri minute pozneje je poskusil še Ronaldo, vendar pa je njegov strel z razdalje obranil Guaita. Ni bilo časa razmišljati o tem kaj se je dogajalo na tekmi. Obe ekipi sta dajali vse od sebe v iskanju gola, s čimer bi si povečali svoje možnosti za uvrstitev naslednji krog tekmovanja. Valencia je prav tako imela svoje priložnosti, po katerih bi lahko prešla v vodstvo, potem ko je imel dve zaporedni priložnosti Jonas. Njegov strel z roba kazenskega prostora v 33. minuti je še le za nekaj centimetrov čez prečko, medtem ko je dve minuti kasneje njegov strel iz bližine obranil Casillas po svojih najboljših močeh. Po možnem rezultatu 0-1 je prišlo do 1-0 za doma, potem ko so ti izvedli protinapad za v učbenike. Essien je začel prehod iz obrambe v napad, jo podal do Khedire, ta pa je takoj podaljšal do Benzemaja, ki je lepo zaustavil fantastično podajo ter med dvema branilcema mojstrsko premagal Guaita. Beli so tako prišli v 37. minuti do vodstva, ki ga niso več spustili iz rok do odmora.

Jose Mourinho se je odločil za prvo menjavo že po odmoru. Marcelo, ki se je prvič vrnil v začetno postavo po poškodbi, je ostal v slačilnici, namesto njega pa je dobil priložnost Coentrao. Scenarij tekme se ni spremenil niti v drugem polčasu. Obe ekipi sta se neutrudno borili za prevlado posesti, toda gostje so bili morda bolj v stiski zaradi rezultatskega zaostanka. V 62. minuti je v igro vstopil pri domačih namesto Modrića še Di Maria. Bolj odprta igra gostov v iskanju izenačenja, je dajalo belim še več priložnosti za drug gol na tekmi. Valencia pa kljub temu ni stvari poenostavili domačim in je pokazala, da so njeni igralci izjemno telesno pripravljeni, kar jim je med drugim tudi prineslo sedem zmag na zadnjih osmih tekmah. Še več, imelo so tudi odlično priložnost za izenačenje, vendar pa je niso izkoristili. Po lepi akciji Banege, ki je podal do Soldada, ta pa je sprožil z roba kazenskega prostora. Casillas je obranil strel Soldada, vendar pa je odbita žoga prišla do Jonasa, ki je zgrešil praktično prazen gol. Še enkrat se je potrdilo nenapisano nogometno pravilo, kdor ga ne da, ga dobi. Fabio Coentrao se pridružil napadu po levem boku in je tudi poslal predložek pred gol, kjer je bil Higuain, vendar pa žoga ni prišla do njega, saj je pred njim Guardado v svojem poskusu, da bi razčistil situacijo, poslal žogo v lastno mrežo (73. minuta). Tekma je bila praktično odločena, vendar pa to ni veljalo za gostujočega vratarja Guaita, potem ko je obranil kar dva strela ena na ena Cristianu Ronaldu ter tako netopirje vsaj navidezno ohranil v igri pred povratno tekmo na Mestalli.

Stadion: Santiago Bernabeu (Madrid)
Sodnik: Muñiz Fernández
Real Madrid 2-0 Valencia
Benzema 37., Guardado 73./ag

photobucket.com photobucket.com photobucket.com
photobucket.com photobucket.com photobucket.com