X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Real Madrid prejel več 1M € s strani FIFA

Sedaj, ko se je Marcelo že vrnil na igrišča in je točno znano koliko dni je bil brazilski igralec odsoten zaradi poškodbe gležnja, je FIFA izračuna koliko bo znašalo nadomestilo Real Madridu za odsotnost odličnega branilca.

Izračun je tako pokazal, da je bil Marcelo odsoten 56 dni, kar skupaj znaša 1.150.688 €. Omenjeni znesek bo Real Madrid prejel preko programa mednarodne nogometne zveze (FIFA), ki prevzema stroške zavarovanja reprezentantov kluba za varstvo, pri čemer zavarovanje zajema vse tekme v koledarju FIFA. Real Madrid je tako eden izmed prvih klubov, ki bodo iz tega programa dobili nadomestilo.

Cilj mednarodne nogometne zveze je pomagati s temi nadomestili tistim klubom, ki omogočajo svojim igralcem, da sodelujejo na mednarodnih reprezentančnih tekmah. Zaradi tega v primeru, da pride do poškodbe katerega igralca, FIFA preko posebne zavarovalne police krije izplača nadomestilo, ki vsaj v neki meri pokrije izgubo kluba.

Naj spomnimo, da se je Marcelo poškodoval 14. oktobra lansko leto na treningu brazilske reprezentance. Takrat si je zlomil desni gleženj in zaradi tega je bil odsoten kar tri mesece. Marcelo se je vrnil na trening Reala 7. januarja.