X Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih

Intervju: Adan

Antonio Adan je bil gost na nogometnem izboru tehničnega komiteja 2013, ki je potekala na trening centru Las Rozas. Namen izbora je spodbujati nogomet z izbiro najboljših mladih igralcev na nacionalni ravni. Vratar Real Madrida, ki je bil izvoljen v zlato ekipo ob prvem poteku te nagrade, je govoril o svojem igranju z mediji: “Karkoli, kar pomeni več igranja za najboljši klub in najboljši gol na svetu, je zelo pomembno. Sam ne gledam na to, proti komu igramo ali v katerem tekmovanju, igranje je v prvi vrsti pomembna stvar.”

Real Madrid bo v nedeljo gostoval na Mestalli pri Valenciji v La Ligi. Adana so novinarji ob tem vprašal, ali bo v začetni enajsterici: “Juti bom treniral in počakal na trenerjeva navodil, kajti on je tisti, ki ima moč povedati kdo bo igral. Nimam pojma ali bom igral ali ne in samo moram zato samo trdo trenirati v naslednjih dneh in počakati, da se odloči za začetno postavo.” Prav tako pa je ovrgel izjavo, da je ob prva izbira Mourinha do konca sezone: “Če se je trener že odločil, da bom igral, potem to veste le vi. Zame je že samo igranje pomembna stvar. Lani sem odigral pet ali šest tekem. Letos smo že januarja in sem že odigral več tekem. Pomembno je, da dobivam vse več priložnosti.”

Vratar belega baleta je dejal, da ceni podporo svojega moštvenega kolega Casillasa: “Najin odnos je zelo dober. Kot sem že povedal, da poleg tega, da sva soigralca, sva tudi prijatelja. Vedno je bil dober z menoj. Casillas je kapetan Real Madrida in Španije. On združuje vse vrednote nogometaša in moštvenega kolega in mi je pomagal v vsakem trenutku ter mi dal svojo podporo in zaupanje.”

Na vprašanje, ali je razlog, da je bil nespoštovan v medijih, ker so ignorirali njegovo briljantno kariero v nižjih starostnih ekipah španske reprezentance, je dejal: “To ni razlog. Mnogi ljudje so podali svoja mnenja, nekaj dobrih in nekatere slabe, in včasih oportunisti in dobičkarji to izkoristijo, vendar pa se sam distanciram od vsega tega.” Pri tem pa se ni opredeljeval, če ga je kakšno mnenje še posebej prizadelo: “Bilo je vse vrste mnenj, vendar pa sem ostal stran od njih. Govoril sem s trenerjem in mojimi soigralci, katerih mnenja so tisti, ki me res skrbijo. Po resnici povedano ostalemu niti nisem zares posvečal veliko pozornosti.”

Vratar Real Madrida je odgovorila na vprašanje, ali se čuti izigranega s strani trenerja in njegovih nasprotnikov: “Sploh ne. Kar je naredil trener je to, da je izbral začetno enajsterico v kateri sem bil tudi sam in to je to. Nič spornega. Trener izbere najboljše za ekipo in pri tem ni argumentov.”

Prav tako je zanikal, da je prišlo do konflikta med Cristianom in Mourinhom po tekmi proti Valenciji: “Ta konflikt se sploh ni zgodilo, trener je podal mnenje, igralec je podal svoje in vsi smo odrasli. Lahko podaš svoja mnenja, četudi si nasprotujejo, vedno ob tem, da igralec izkazuje največje spoštovanje do trenerja in trener v pogovoru z igralcem.”

Na koncu se je vrnil k nogometnemu izboru: “To je pomembna nagrada za igralce akademij.  Da jim motivacijo in vzpodbudo, ko se borijo, da dosežejo svoje sanje. Pomembne je oživiti španske akademije mladih, kar je igranje večje vloge v španskem nogometu, zaradi krize: Prav tako pa moramo biti hvaležni trenerjem, direktorjem in drugi ljudem, ki so dali igralcem akademije samozavest in jim dali priložnost v prvi ligi.”